Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Diákújságírókkal telik meg az SZTE

Sajtóközlemény - Diákújságírókkal telik meg az SZTE

2015. június 22.
2 perc

A média iránt érdeklődő középiskolásoknak kínál 2015. június 22-26. között gyakorlatorientált újságírói, televíziós és fotózási ismereteket a Szegedi Tudományegyetem tudománykommunikációs diáktábora. A szakmai munka mellett a résztvevők az SZTE képzési kínálatával is megismerkednek.

A közlemény itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE médiás diáktábora olyan szakmai program, amit az universitas a középiskolák diákújságírói, fotósai, az iskolai rádiók és televíziók riporterei és videósai, vagyis a média iránt érdeklődő diákok számára kínál. A szabadidős és kulturális programokkal színesített szakmai táborba hazai és határon túli 9-10. osztályos középiskolások jelentkezését várták.

 

A tábor ideje alatt kiscsoportos, interaktív médiafoglalkozásokon a középiskolás fiatalok szakmai felkészítést és segítséget kapnak egy-egy érdekes egyetemi és tudományos téma feldolgozásához. Megismerhetik a különböző sajtóműfajokat, de belekukkanthatnak a fotózás, videózás és rádiózás világába is. A szakmai munka mellett a tábor remek lehetőséget nyújt a Szegedi Tudományegyetem képzési kínálatának megismertetésére. A résztvevő fiatalok – többek között – ellátogatnak az SZTE informatikai tantermeibe, a modern fogászati centrumba, az egyetemi könyvtárba, az egészségtudományi, a gyógyszerésztudományi, valamint az orvostudományi kar laborjaiba, de megcsodálhatják a mérnöki kar híres pneumobiljait is – tájékoztatott Újszászi Ilona. A tábor szakmai vezetője kiemelte: a program a szegedi egyetemen már megvalósult, vagy a jövőben bevezetendő duális képzési területekre és a gyakorlatorientált szakok bemutatására fókuszál. Emellett a középiskolások az egyetemi és a regionális sajtó képviselőivel is megismerkednek, ellátogatnak a Délmagyarország szerkesztőségébe és a Városi Televízió – Szeged stúdiójába. A tábor szabadidős programjai, mint például az ismerkedős est pedig új barátságok kialakítására teremt remek lehetőséget.


ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZA

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek