Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóarchívum 2020. szeptember

szte_gtk_foepulet

2020. szeptember 29.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának képzési kínálata a 2020/21-es tanévre a Turizmus-vendéglátás közgazdász alapszakkal bővült. Az első évfolyam több mint 100 fővel indult. 

szte_veradas

2020. szeptember 28.
2 perc

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Szegedi Tudományegyetem közös véradást szervez 2020. szeptember 29-én, kedden 9 és 16 óra között az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

nyito1

2020. szeptember 26.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztályán koronavírus megjelenése miatt - a rutin eljárásrendnek megfelelően - kezdeményeztük a felvételi zárlatot, mely elrendelésre került. A klinikán már kezelt betegek ellátása biztosított. Új szívsebészeti betegeket nem fogadunk.


szte_veradas

2020. szeptember 25.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem és az Országos Vérellátó Szolgálat tisztelettel meghívja Önt a X. Nagy SZTE Véradásra 2020. szeptember 29-én, kedden 9 és 16 óra között. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (6722 Szeged, Ady tér 10.)

2020. szeptember 23.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem, a Gál Ferenc Egyetem és az Evangélikus Hittudományi Egyetem a duális és kooperatív képzési rendszer kidolgozásával és megvalósításával olyan fejlesztést hajtottak végre, amelyek elősegítik a regionális és térségi munkaerő-piaci igények kielégítését, ezzel is hozzájárulva a minőségi és mennyiségi munkaerőhiány kezelésére tett intézkedésekhez.

2020. szeptember 21.
2 perc

Ismét színes, napjaink legaktuálisabb témáit vizsgáló előadásokkal várja az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem Szabadegyetem XXVI. szemesztere. A koronavírus-járvány miatt megváltozott helyzetben idén online tekinthetik meg a 2020. szeptember 23-án kezdődő ismeretterjesztő és tudománynépszerűsítő előadásokat az érdeklődők.

2020. szeptember 18.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetemen a 2020/21-es tanév őszi szemeszterében 93 kimagasló tanulmányi eredménnyel büszkélkedő hallgató részesült az SZTE GTK és vállalati partnerei támogatásában.

2020. szeptember 17.
1 perc

Elindult a jelentkezési időszak az SZTE Karriernapra, melyre a Szegedi Tudományegyetem Karrier Irodája ismét várja kiállító partnereit. A regionális vállalkozások, országos cégek, munkaerő-közvetítők és tanácsadók 2020. szeptember 21-ig jelentkezhetnek a Dél-Alföld legnagyobb álláskeresési fórumára.

2020. szeptember 17.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Both Ödön Emlékversenyt hirdet középiskolai tanulóknak. A közjogtörténeti alapismereti tesztből és a Pecha Kucha prezentációs módszeren alapuló szóbeli előadásból álló versenyre 2020. november 30-ig várják a 11. és 12. osztályos tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezését.

2020. szeptember 15.
3 perc

Mivel a koronavírus járvány miatt nem volt lehetőség személyes előadást tartani a hallgatóknak, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara több, erre a célra létrehozott Instagram oldalra költöztette tanulmányi tájékoztatóját. Amellett, hogy online megoldást kellett találni, a kar célja az volt, hogy figyelemfelkeltően és érdekesen csomagolják be a legfontosabb információkat.

2020. szeptember 14.
2 perc

A diagnosztizáltan major depresszióban szenvedő gyermekek körében nagyon magas arányú az öngyilkos magatartás – állapította meg a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekpszichiátriai Kutatócsoportja és a Pittsburgh-i Tudományegyetem együttműködésével zajló, a gyermekkori depresszió rizikótényezőit és lefolyását kutató vizsgálat.

2020. szeptember 14.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt és munkatársait az elsőéves hallgatók eskütételére és Szent-Györgyi Albert szobrának koszorúzási ünnepségére 2020. szeptember 16-án, szerdán, 12 órára. Helyszín: Szeged, Dugonics tér 13.

2020. szeptember 11.
2 perc

Közösségépítés és segítségnyújtás céljából indította el augusztusban mentorprogramját a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara. A programban felsőbb éves magyar és külföldi hallgatók egyengetik az elsőéves nemzetközi képzésben résztvevők útját.

2020. szeptember 10.
2 perc

2020-tól már csak emelt szintű érettségivel lehet jelentkezni a felsőoktatási képzésekre. Az SZTE Junior Akadémia segít a diákoknak a szükséges pontok megszerzésében: 100 órás emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamok indulnak októbertől egyetemi támogatással. Jelentkezési határidő 2020. szeptember 25-e.

2020. szeptember 09.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem közösen hirdeti meg a műszaki és mezőgazdasági szakirányú továbbképzéseit. Az elméleti képzések helye Békéscsaba, a gyakorlatorientált jelleg kapcsán a gyakorlati tananyagok átadása vállalati partnerek bevonásával történik, a jelentkezési határidő 2020. szeptember 20-a.

2020. szeptember 09.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara a járványügyi helyzetre felkészülve várja hallgatóit. A megelőzés, valamint a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében vezettek be intézkedéseket: hőkamerával mérő beléptető rendszert alakítottak ki, a használt maszkokat, gumikesztyűket szelektíven gyűjtik. Csikós Sándort, a Mérnöki Kar oktatóját kérdeztük az új rendszerről.

2020. szeptember 09.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem, a társadalmi felelősségvállalás jegyében, kiemelt figyelmet fordít a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére, ezért az intézmény működése során is törekedünk a zárt térben való, tömeges, hosszabb tartózkodás elkerülésére, és a kontaktok számának csökkentésére.

2020. szeptember 07.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar tisztelettel meghívja Önt az INTERREG Duna Projekt eredményeit bemutató sajtónyilvános rendezvény-sorozatra 2020. szeptember 10-én, csütörtökön 10 órai kezdettel. Helyszín: Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, Szolnoki Szakaszmérnökség, Konferencia terem (5000 Szolnok, Verseghy út 1.)

2020. szeptember 04.
4 perc

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése és az egyetemi hallgatók egészségének megóvása érdekében szigorú intézkedések mellett kezdődik meg az oktatás 2020. szeptember 7-én, a Szegedi Tudományegyetemen. A tanévnyitó ünnepség elmarad, a gyakorlati órákat személyesen, az előadásokat a járványügyi szabályok betartásának függvényében jelenléti és online formában tartják meg. Az intézmény egyedülálló szolgáltatásokkal segíti a több mint 8000 felvett hallgatót.

2020. szeptember 02.
1 perc

Szeptember 7-ig várják a régi és az új mentorok jelentkezését a Szegedi Tudományegyetem Alumni Mentorprogramjába. Mentor lehet minden, a Szegedi Tudományegyetemen, vagy jogelőd intézményeiben végzett szakember, aki szívesen segítené a jelenlegi hallgatókat szakmai kérdésekben.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek