Bezár

Hírarchívum

allasborze_kiemelt_nagy

A kulcs a szakmai gyakorlat és a tudatosan épített kapcsolati háló - SZTE Őszi Állásbörze

A kulcs a szakmai gyakorlat és a tudatosan épített kapcsolati háló - SZTE Őszi Állásbörze

2015. szeptember 25.
3 perc

Szeptember 30-án az SZTE Karrier Iroda ismét vendégül látja az egyetem nyitott pozíciókat kínáló vállalati partnereit Őszi Állásbörzéjén. A régió legnagyobb munkaerő-piaci eseménye számos nívós céget csábít a Tanulmányi és Információs Központba, és bár a rendezvény fókuszában ezúttal a szakmai gyakorlatok kérdésköre lesz, a frissdiplomások és a tapasztaltabb alumnusok is megtalálják számításukat a standok között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
AB_plakat2015. szeptember 30-án ismét megnyitja kapuit a Dél-Alföld legnagyobb álláskeresési fóruma az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A XI. Őszi Állásbörzére idén is több mint 50 kiállító érkezik: helyi, regionális és országos cégek, munkaerő-közvetítők és civil szervezetek is várják a hallgatókat, frissdiplomásokat és a tapasztaltabb szakembereket. Az Állásbörze vendége lesz többek között a Bonafarm Csoport, az ExxonMobil és a Morgan Stanley, de a jelentkezők leadhatják önéletrajzukat a kecskeméti Mercedes gyár, az EPAM vagy az NNG Kft. képviselőinek is. A továbbtanulni vágyók az SZTE Mesterképzések standjánál tájékozódhatnak lehetőségeikről, a rendezvény kísérőprogramjai között ismét várja a nagy sikerű sminktanácsadás és CV-fotózás a tökéletes önéletrajzra vágyókat.

 


Mit, hol, mennyiért?

 

Az Állásbörze Felkészítő Napok programjai próbainterjúkkal, egyéni tanácsadásokkal nyújtanak segítséget az állásvadászathoz, a rendezvény napján pedig mélyebben megismerhetik az érdeklődők a munkaadók által alkalmazott kiválasztási módszereket, megtudhatják, milyen bérekre számíthatnak az egyes régiókban és szakterületeken, emellett szakértők avatják be a hallgatóságot az ütős LinkedIn profil és a hatékony kapcsolatépítés titkaiba. A börze kiállítói interaktív workshop keretében osztják meg a látogatókkal, milyen számukra az ideális jelölt és milyen módszerekkel választják ki jövendőbeli kollégáikat. Az Állásbörze és az aznapi kísérőelőadások bárki számára regisztráció nélkül látogathatók.

 


Fókuszban a szakmai gyakorlat

 

allasborze_szeged_1A rendezvényt kísérő programok között a szervezők speciális, interaktív előadást szentelnek a szakmai gyakorlatok kérdéskörének, érintve a tudatos választás és az első kapcsolatfelvétel fontosságát, de a munkaügyi, jogi tudnivalókról is hallhatnak érdekességeket a jövőbeli gyakornokok.

 

 

Emellett szeptember utolsó napján a Tanulmányi és Információs Központ helyet ad a Szakmai Gyakorlati Helyek Börzéje kapszularendezvénynek is, mely közvetlenül a börze helyszínén valósul meg. Az eseményen a Karrier Iroda 10 partnerének biztosít ingyenes megjelenési lehetőséget az esemény napjára. Olyan cégek, civil szervezetek, szövetkezetek várják pultjaiknál az érdeklődőket, melyek releváns, szakmai fejlődést kínáló gyakorlati tapasztalatot – kifejezetten gyakornoki pozíciókat és programokat - kínálnak a hallgatók számára.

 


Aki lemarad, nem marad ki

 

Azért, hogy a kapcsolatépítés ne csak a rendezvény napjára korlátozódjon, az Őszi Állásbörzét követő napokban a Karrier Iroda honlapján minden látogató számára elérhető lesz az esemény virtuális térképe, ahol az érdeklődők és a Börzét kihagyni kénytelen hallgatók, pályakezdők és diplomások is tájékozódhatnak a résztvevőkről, megtekinthetik egyedi standjaikat, illetve információkat találhatnak az általuk kínált pozíciókról. Ennek köszönhetően a számukra szimpatikus munkaadókkal az esemény után is felvehetik a kapcsolatot az új felület segítségével.

 

A felkészülésben a Karrier Iroda előadásai és tanácsadói segítenek, aki pedig kénytelen kihagyni az egész napos rendezvényt, a börzét követő napokban virtuálisan is meglátogathatja a kiállítók standjait és felveheti a kapcsolatot az érdeklődését felkeltő munkaadókkal.

 

Az SZTE Őszi Állásbörze programjairól és a kiállítókról folyamatosan bővülő információk a www.sztekarrier.hu oldalon, illetve a rendezvény Facebook eseményében érhetők el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek