Bezár

Hírarchívum

2016. Május

kiemelet

2016. május 31.
4 perc

Bálint Karola, az SZTE TTIK elsőéves hallgatója bevásárlást könnyítő ShopMap fejlesztésével nyerte el az Oracle Academy különdíját az Intel innovációs versenyén. Az informatikus lány az SZTE Informatikai Intézet tehetséggondozó programjának tagja, a Magyar Templeton Program junior ösztöndíjasa.

kiemelt_Moore díjasok

2016. május 30.
2 perc

Az SZTE oktatói, Bánhelyi Balázs, Csendes Tibor és Krisztin Tibor bécsi kollégájukkal, Arnold Neumaierrel E. M. Wright közel hatvan éves híres sejtését igazolták egy késleltetett differenciál-egyenlet megoldásainak konvergenciájáról. Ezért nekik ítélték oda az idei Moore-díjat a megbízható számítások terén.

kiemelt_tehtségpont_osztondijatado

2016. május 30.
7 perc

200 tehetséges hallgató részesült közel 10 millió forint értékű ösztöndíjban az SZTE hagyományos díjkiosztóján. A Talent díjak és a Kiválósági lista tagságok mellett az Év Tehetsége, az esélyegyenlőségi, a vállalati és az MNB ösztöndíjait is átadták.

Ésik Zoltán

2016. május 27.

Megrendülten tudatjuk mindazokkal, akik szerették és tisztelték, hogy DR. ÉSIK ZOLTÁN tanszékvezető egyetemi tanár életének 65. évében, 2016. május 25-én elhunyt. Az elhunytat a Szegedi Tudományegyetem és a Természettudományi és Informatikai Kar saját halottjának tekinti. Emlékét megőrizzük!

2016. május 25.
2 perc

Közel 10 millió forint értékű ösztöndíjat osztanak ki az SZTE 200 tehetséges hallgatójának május 27-én, pénteken 15 órakor az SZTE Rektori Hivatal Dísztermében. A kiemelkedő tudományos, művészeti vagy sporteredményeket elérő egyetemisták mellett a hátrányos helyzetű, roma, valamint fogyatékkal élő hallgatókat is díjazzák.

kiemelt_Erdelyi_Peter

2016. május 23.
4 perc

Oktatási célra fejlesztett interaktív pszichrometriai szoftvert Erdélyi Péter, az SZTE élelmiszermérnök szakos hallgatója. Az SZTE Innovációs Díjjal, és OTDK első helyezéssel elismert újítás az élelmiszeriparban is hatékonyan alkalmazható.

kiemelt_SZTE_allattenyesztesi_napok

2016. május 23.
1 perc

Az SZTE Mezőgazdasági Kara idén is részt vett az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon Hódmezővásárhelyen. A kar saját standdal képviseltette magát idén is, ahol képzéseit mutatta be. Emellett ebben az esztendőben is közreműködött a 32. juhásztalálkozón - részt vettek a tenyészállat bírálatokon.

kiemelt_Bert Sakmann

2016. május 23.
3 perc

Új dimenziók nyílnak a szegedi tehetséggondozásban Bert Sakmann Nobel-díjas tudós igazgatásával. A Szegedi Tudós Akadémia célja: Magyarországon tartani a legtehetségesebb kutatókat, és megteremteni a Nobel-díj elnyerésének lehetőségeit. A programot évente mintegy 30 millió forinttal támogatja az SZTE.

2016. május 23.
1 perc

Az SZTE ÁOK Sebészeti Műtéttani Intézet 2016. június 20. - július 1. között szervezi meg a nemzetközi akkreditációval rendelkező „Állatkísérletek elmélete és gyakorlata” című következő FELASA kurzust angol nyelven.

kiemelt_egeszsegtudomanyi__platform_AOK
2016. május 20.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományok Platformjának workshopját tartották meg az SZTE Általános Orvostudományi Karának tanácstermében május 19-én.

kiemelt

2016. május 20.
4 perc

Emlékplakettel és díszoklevéllel ismerték el az egészségügyi szakdolgozók munkáját az SZTE-n az Ápolók Nemzetközi Napján. A legjobb gyakorlóhely címet a Traumatológiai Klinika fekvőbeteg-ellátó osztályai nyerték.

kiemelt_SZTE_nemetdiploma

2016. május 20.
2 perc

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar hallgatói kurzusok beszámításával szerezhetnek államilag elismert, németországi diplomát, a hageni egyetem hallgatói pedig magyarországi végzettséget - az erről szóló együttműködési megállapodást Prof. Dr. Ada Pellert és Prof. Dr. Szabó Gábor rektorok írták alá.

2016. május 19.
1 perc

Tizenegy tehetséges fiatal személyes tapasztalatait megosztva beszél sikerről, motivációról és a világon egyedülálló Magyar Templeton Programról május 24-én, kedden 10 órától az SZTE TTIK Bolyai épületében.

2016. május 18.
2 perc

Bevásárlós mobil alkalmazással nyerte el Bálint Karola, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar első éves programtervező informatikus szakos hallgatója az Oracle Academy díját az Intel világversenyén (Intel ISEF). A ShopMap nevű app-on saját bevásárló listánkat jeleníthetjük meg, majd az okos alkalmazás optimális útvonalat határoz meg a boltban, hogy a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban találjuk meg a vásárolni kívánt termékeket.

kiemelt_BTK_befuto_program

2016. május 18.
4 perc

Folytatódik a Befutó névvel indított gyakornoki program az SZTE Kommunikáció – és Médiatudományi Tanszékén. Idén hét szervezet – turisztikai, telekommunikációs cégek és médiavállalkozások – biztosít fizetett gyakornoki helyet a szegedi hallgatóknak.

2016. május 13.
3 perc

Egy láthatatlan, hallást segítő készüléket ültettek be egy páciensbe a Szegedi Tudományegyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán pénteken. A műtét fontosságát és szakmai jelentőségét jelzi, hogy a pénteki beavatkozásra külföldi szakértők is érkeztek. Az intézetet igazgató Dr. Rovó László professzor az első ilyen beavatkozást novemberben végezte, akkor egy monori édesanyát műtöttek meg.

Kiemelt_egyetemalapito_20160512
2016. május 13.
4 perc

2016-ban több jeles napon is emlékezünk arra, kiknek az erőfeszítései eredményeként és hogyan lett egyetemi város Szeged. Az egyetemalapító Báthory István szegedi mellszobránál 2016. május 12-én koszorút helyezett el az SZTE vezetése, és az egyetemtörténészek csoportja.

kiemelt_Breakthrough_Prize_szegedi_fizikusok

2016. május 12.
1 perc

A gravitációs hullámok kimutatásáért díjazott LIGO csoport tagjaiként, az SZTE TTIK Fizikai Intézet két munkatársa, Dr. Gergely Árpád László és Tápai Márton is részesült az alapvető fizikai eredmények elismerésére alapított 3 millió dollár összdíjazású Breakthrough Prize-ból.

kiemelt_zsonglor

2016. május 11.
2 perc

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára rendez jótékonysági napot a Zsonglőr Eszköztár Fejlesztő Csoport május 14-én, szombaton. A rendezvény fő támogatója a Szegedi Tudományegyetem.

2016. május 10.
1 perc

Az SZTE Kulturális Iroda az egyetemi polgárok szavazatai alapján minden színi évad végén Egyetemi Közönségdíjat ad át egy arra érdemes színművésznek, aki a Szegedi Nemzeti Színház prózai tagozatának tagja. A művészekre szavazni 2016. május 27, péntekig lehet.

2016. május 10.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája és Füvészkertje "Füvészkerti Hangulatok" címmel egyetemi fotópályázatot hirdet az egyetem hallgatói, oktatói és dolgozói számára.

Perspektivák

2016. május 08.
4 perc

Május 5-7. között Szegeden rendezték meg a Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban konferenciát és a Magyar Fogorvosok Egyesületének Vándorgyűlését. A kongresszuson a fogászati szakma világhírű külföldi előadói és elismert magyar szakemberek mutatták be legújabb kutatási eredményeiket.

Kecsmar_Zsuzsa_nyito

2016. május 07.
8 perc

Öregdiákunk, Kecsmár Zsuzsa, az Antavo merketing vezetője nevével néhány nappal ezelőtt a Forbes magazin hasábjain találkozhattunk. A Forbes május 23-án a neves berlini startup magazin, a „The Hundert” a sikeres női cégalapítók TOP 100-as listáját tette közzé. 2012-es végzése óta nem ez az első olyan eredmény, amelyeknek köszönhetően a jelenlegi hallgatók és kortársak joggal nevezhetik Kecsmár Zsuzsát példaképüknek. A 28 éves vállalkozónő, anyuka, feleség tulajdonképpen boldogságának titkáról mesélt nekünk.

kiemelt

2016. május 04.
2 perc

„A mai Algéria” címmel tartott előadást a Szegedi Tudományegyetem Frankofón Központjában Abdelkader Dehendi, az Algériai Népi Demokratikus Köztársaság nagykövete május 4-én.

kiemelt_papp_tamas

2016. május 04.
9 perc

Öt éven át kutathat a Lendület program támogatásával Dr. Papp Tamás, aki a mikrobiológián belül, a mikroszkopikus gombák kutatásával foglalkozik.

zenelo_orvosok2

2016. május 04.
1 perc

A már hagyományosnak számító Zenélő Orvosok és Orvostanhallgatók Koncertet 2016. május 4-én 18 órától tartják az SZTE Rektori Hivatal Dísztermében.

kiemelt_alma_mater_classic

2016. május 03.
1 perc

Májusban zárul az idei Alma Mater Classic hangverseny-sorozat. A zenebarátokat 2016. május 9-én 19 órától ráadás koncerttel várják az SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay Ferenc Hangversenytermében.

stip

2016. május 02.
2 perc

Az előzetes jelentkezések alapján közel 600 külföldi fiatal érdeklődött első helyen az SZTE teljes idejű idegen nyelvi képzései iránt. A jelentkezések szinte az Egyetem teljes idegen nyelvű képzési palettáját lefedik. A jelentős létszámnövekedés nemcsak az universitas, hanem Szeged város életére is hatással lehet.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek