Bezár

Hírarchívum

2009. November

2009. november 27.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara 2009. november 30-án 11:30-kor gyertyás megemlékezést tart a Pécsi Tudományegyetemen történt tragikus esemény áldozatainak emlékére.

Cimkék: HírekGYTK
SZTE
2009. november 26.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem megrendülve értesült a Pécsi Tudományegyetemen lezajlott tragikus eseményről, és ezúton hivatalosan is kifejezi, hogy mélyen együttérez az intézmény minden polgárával.

2009. november 25.
1 perc

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében meghirdetett 'Tudásdepó-Expressz' pályázaton Szegedi Tudományegyetem 12 karának Egyetemi Könyvtára a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola könyvtárával közös konzorciumban 59 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. E támogatást a könyvtárak – a pályázati kiírásnak megfelelően – legfőbb stratégiai céljaik infrastrukturális alapját jelentő eszközök beszerzésére fordítják.

GTK_KSH
2009. november 24.
1 perc

A társadalmi és gazdasági folyamatok elemzéséről a maga nemében egyedülálló méretű nemzetközi konferenciát szervezett a Szegedi Tudományegyetem és a Központi Statisztikai Hivatal 2009. november 19-21. között, melynek Központunk adott otthont.

2009. november 19.
1 perc
A stresszért és a menstruációs ciklusban fellépő hangulatváltozásért felelős hormonokat irányító speciális idegsejt működését tárták fel az agyban a Szegedi Tudományegyetem kutatói. A neurogliaform sejt a többi idegsejttel szemben ugyanis egy különleges jelátviteli formára specializálódott. Ez az első agykérgi sejt, amiről bizonyítani tudják, hogy ilyen különleges kommunikációra képes. A szenzációs felfedezés új irányba indíthatja a gyógyszerkutatást.
Cimkék: HírekTTIK
2009. november 18.
1 perc

A Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya és az SZTE TTIK Földrajzi és Földtani Tanszékcsoportjának szervezésében az egyetemi tanév szorgalmi időszakában, minden hónap utolsó csütörtökén előadóesteket szervez.

Cimkék: HírekEseményTTIK
2009. november 18.
2 perc

A társadalmi és gazdasági folyamatok elemzéséről a maga nemében egyedülálló méretű nemzetközi konferenciát szervez a Szegedi Tudományegyetem és a Központi Statisztikai Hivatal 2009. november 19-21. között. A tudományos találkozón közel 35 ország tudományos életének képviselői vesznek részt, körülbelül 200 előadás hangzik el többek között a gazdasági válság, a bűnözés és a népszámlálási adatok statisztikai vizsgálatáról.

Cimkék: HírekGTK
2009. november 17.
1 perc
Prof. Dr. Szabó Gábor rektor is tagja lett a „Gróf Klebelsberg Kuno Szegedért Alapítvány“ tanácsadó testületének.
Cimkék: HírekRektor
2009. november 17.
1 perc

A Szeviép-Szeged nõi kosárlabdacsapata nagy szeretettel meghívja a Tudományegyetem dolgozóit és hallgatóit csütörtökön, 18.00-kor kezdődő Euroliga mérkőzésére.

Cimkék: Hírek
2009. november 16.
2 perc
Kínába, a Xi’an Jiaotong Egyetemre látogatott el nemrégiben a Szegedi Tudományegyetem küldöttsége Prof. Dr. Kiricsi Imre kutatás-fejlesztési és innovációs rektorhelyettes vezetésével.
Cimkék: Hírek
2009. november 16.
1 perc
Továbbra is tartja előkelő pozícióját a nemzetközi felsőoktatási rangsorban a Szegedi Tudományegyetem. A sanghaji Jiao Tong University által évente elkészített nemzetközi rangsor idén is a világ legjobbjai közé sorolta a szegedi intézményt.
2009. november 16.
1 perc
A GYTK Klinikai Gyógyszerészeti Intézet alapításának 10. évfordulója alkalmából 2009. november 20-án (péntek) 11 órakor ünnepséget rendeznek, melynek helyszíne a SZTE GYTK Dékáni Tanácsterem (Szeged, Eötvös u. 6.). A rendezvény keretében Soós Gyöngyvér, aki a megalapítástól a Klinikai Gyógyszerészeti Intézet vezetője átveszi professzori kinevezését. A programot a magyar gyógyszerészet jeles képviselői, valamint a University of Toledo (USA) társegyetemünk gyógyszerésztudományi karának dékánja, Johnny Early is megtiszteli jelenlétével.
2009. november 15.
3 perc
Páratlanul izgalmas, kőkemény, nagyszerű hangulatú mérkőzésen győzött a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák a Jászberényi KSE ellen a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport november 13-i rangadóján.
Cimkék: HírekSport
2009. november 15.
1 perc
November 10-én a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében az SZTE hat hallgatójának és kilenc oktatójának kitüntetéseket adtak át az Országos Tudományos Diákköri Tanács döntése alapján.
Cimkék: OTDKHírek
agora
2009. november 13.
A Szegedi Tudományegyetem rektora október november 16-án, hétfő reggel 8:30-tól 9:30-ig online fogadóórát tart, ahol egyetemi ügyekben várjuk a kérdéseket, melyeket a kérdések sorrendjében azonnal meg is válaszol Prof. Dr. Szabó Gábor, az egyetem rektora.
2009. november 11.
2 perc
Az orvostudomány számos területének továbbképzési fórumaként egyhetesre bővült a Szegedi Tudományegyetem három egészségügyi karának hagyományos ünnepi rendezvénye, a Szent-Györgyi Napok, amely idén 2009. november 7. és 14. között kerül megrendezésre.
Cimkék: HírekRektorÁOKGYTKETSZKFOK
egyetem_napja_kiemelt
2009. november 11.
4 perc

A rendezvény díszvendégeként Sólyom László, a Magyar Köztársaság Elnöke is részt vett 2009. november 11-én a Szegedi Tudományegyetem Napján.

Modulo
2009. november 11.
2 perc

Az országban elsőként alkalmaznak virtuális tanulmányi előadót a hallgatói kérelmek jóváhagyására a Szegedi Tudományegyetemen.

2009. november 09.
1 perc

Immár 10. alkalommal újra megrendezésre kerül a Szegedi Tudományegyetem összegyetemi Gólyabálja. Idén rendhagyó módon a Rektori Hivatal felújítása miatt új helyre költözött JATE Klubban kerül megrendezésre az esemény.

2009. november 09.
1 perc

Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Csongrád Megyei Szervezete. 2009 november 26-27-én rendezi meg a SZENERG 2009 című energiagazdálkodási konferenciát.

osszevont
2009. november 06.
A Szegedi Tudományegyetem összevont egyetemi nyílt napját november 26-án, csütörtökön tartja a József Attila Tanulmányi és Információs Központban, ahol az egyetem minden karát és képzési kínálatát megismerhetik a látogatók.
Cimkék: Hírek
2009. november 05.
2 perc
Az integrált Szegedi Tudományegyetem tízéves fennállásának alkalmából az egyetemi élet legfontosabb területeinek témaköreiben tartanak workshopokat az adott szakterület néhány neves képviselőjének előadásaival. Október 30-án „K+F+I szemlélet és források a Szegedi Tudományegyetemen” címen rendeztek tanácskozást.
Cimkék: HírekRektor
Egyetem napja kép
2009. november 05.
1 perc
A Szegedi Tudományegyetem A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM NAPJA alkalmából rendezett Ünnepi Szenátusülését, 2009. november 11-én 10:00 órakor tartja a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében.
2009. november 05.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara 2009. november 6-án negyedik alkalommal tartja meg az évente megrendezésre kerülő Középiskolai tanári fórum elnevezésû rendezvényét a bázisiskolái tanárai számára.

Ennek keretében évrõl-évre vendégül látja a középiskolákban oktató kollégákat a Karon és tájékoztatja õket a felsõoktatásban történt változásokról.

kepzesiteszt
2009. november 05.
A teszt pszichológiai módszerekkel vizsgálja a kitöltő diák beállítottságát, személyiségét és motivációját.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek