Bezár

Hírarchívum

Az egészségügyi kamara ünnepelt: „Van egy aranyszál az emberben, az önbecsülés fonala”

Az egészségügyi kamara ünnepelt: „Van egy aranyszál az emberben, az önbecsülés fonala”

2017. június 02.
3 perc

Kamarai nyílt napot tartott a MESZK Csongrád megyei szervezete. A hasonló rendezvények sorában a 13. programon nem csak a Pro Curatio Valetudine Díjakat, illetve a Semmelweis napi okleveleket adták át; a mentálhigiénés szakember, Pál Feri tartott előadást, melynek címe: Van egy aranyszál az emberben, az önbecsülés fonala.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, azaz a MESZK 2017. június 2-i nyílt napját az SZTE Általános Orvostudományi Kar úgynevezett nagy oktatási épületében tartotta. A rendezvényen Irinyi Tamás, a MESZK Csongrád Megyei Területi Szervezet elnöke (SZTE ÁOK) és Ujhelyiné Papp Teréz, a MESZK területi szervezetésnek az alelnöke adta át a szakma elismeréseit.

 

A 2005-ben alapított „Az Egészség Ápolásáért” díjat évente 5, illetve 6 szakdolgozó kapja az egészségügyben és a betegellátásban végzett kimagasló tevékenységéért.


A Szegedi Tudományegyetem egészségügyi dolgozói közül Pro Curatio Valetudine Díjat vehetett át: Kendrella Istvánné, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ II. számú Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ vezető szakdolgozója, aki kiemelkedő szakmai munkát végez, több, mint negyvenéves ápolói múlttal rendelkezik. Nemzedékek sora tanulta meg a szakma alapjait és fortélyait az ő irányítása alatt. Hosszú idő óta a Magyar Kardiológiai Társaság szakdolgozói szekció vezetőségi tagja. E díjat ugyancsak átvehette Sziráczki Mónika, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Traumatológiai Klinikájának vezető ápolója, aki 27 éve aktív dolgozója az osztálynak. Érdemei közé sorolódik, hogy részt vesz a klinikára érkező hallgatók irányításában és oktatásában. Vezetőként is aktívan bekapcsolódik az osztályos munkába és a betegellátásba. 2016-ban a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban megforduló hallgatók „a Legjobb Gyakorlóterülete Díjat” adományozták a Traumatológiai Klinika részére, mely nagy részben az ő munkájának is köszönhető.

 

A MESZK Országos Szervezet által létrehozott és a szegedi helyi szervezet támogatásával 2017-ben Semmelweis napi oklevelet kapott teljesítménye elismeréseképpen: Ancsányi Krisztina (SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinika), Balogh Margit (SZTE SZGYAKK Laboratóriumi Medicina Intézet), Bozóki Hajnalka (SZTE SZGYAKK Fizioterápiás és Rehabilitációs Részleg Oktatási Csoport), Ficsor Beatrix (SZTE SZGYAKK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet), Ladányi Istvánné (SZTE SZGYAKK Sebészeti Klinika), Mészárosné Kósa Mária (SZTE SZGYAKK Ortopédiai Klinika), Mikusik József Béla (SZTE SZGYAKK Pszichiátriai Klinika), Németh Viktória (SZTE SZGYAKK Pszichiátriai Klinika), Pleskó Linda (SZTE SZGYAKK Szívsebészeti Osztály), Róka Katalin (SZTE SZGYAKK Szülészet és Nőgyógyászati Klinika), Sóki Lívia (SZTE SZGYAKK Sebészeti Klinika) Soós Judit (SZTE SZGYAKK Szülészet és Nőgyógyászati Klinika), Suti Andrea (SZTE SZGYAKK Szülészet és Nőgyógyászati Klinika), Tódor Julianna (SZTE SZGYAKK Központ Ortopédiai Klinika).

 

Pál Ferenc katolikus pap, mentálhigiénés szakértő. „Első sikereit válogatott atlétaként érte el: húszévesen, juniorkorúként felnőtt magyar magasugróbajnok lett. Teológiai tanulmányai befejeztével 1996-ban pappá szentelték Esztergomban. Több mint tizenöt éve tart teltházas előadásokat lélektani és spirituális témákban, amiket ő maga egyszerűen csak „alkalmaknak” hív. 2005-től a SOTE Mentálhigiéné Intézetének tanára. Önismereti csoportokat vezet a Magyar Pszichodráma Egyesület keretében. Előadásaira jellemző egyrészt a strukturáltság és a vonatkozó szakirodalom intenzív használata, másrészt a stand-up comedy-ből ismert közvetlen, humoros történetek mesélésére építő stílus. Létrehozta a Pálferi Teljes Életért Közhasznú Alapítványt, melyen belül munkatársaival mentálhigiénés szolgálatot működtetnek a testi, lelki, szellemi, szociális és spirituális jóllét előmozdítása és fejlesztése érdekében. Idáig öt könyve jelent, és közel húsz kötetben olvashatók az írásai” – ajánlották az előadót a MESZK ünnepségén megjelenteknek. A mentálhigiéné egyik bátor gondolkodója Pál Ferenc, vagy ahogy mindenki hívja őt: „Pálferi”. Magyarország jelenleg egyik leginspiratívabb előadója szegedi előadásának témája: „Van egy aranyszál az emberben, az önbecsülés fonala. Hogyan lehet ezt megtalálni? Döntéseink útjai, önbecsülésünk háttere”.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek