Bezár

Hírarchívum

Semmelweis-napi kitüntetések az SZTE egészségügyi szakdolgozóinak

Semmelweis-napi kitüntetések az SZTE egészségügyi szakdolgozóinak

2013. június 07.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem több munkatársa is elismerést vehetett át június 7-én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezetétől.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Koponyaűri vérzések az észleléstől a rehabilitációig tárgykörrel tartotta meg június 7-én IX. Kamarai Nyílt Napját a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezete. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ nagy oktatási épület tantermében lezajlott szakmai fórumhoz, elméleti továbbképzéshez hagyományosan kis ünnepség is kapcsolódott, melynek keretében átnyújtották a Semmelweis-napi okleveleket és a Pro Curatio Valetudine díjakat. Csongrád megyében egyébként a kamara adja a legtöbb díjat a szakdolgozók számára, többet, mint az összes egészségügyben tevékenykedő munkáltató. Ezen hagyományukat a későbbiekben is meg szeretnék tartani abban a reményben, hogy a foglalkoztatók is felismerik az erkölcsi és anyagi elismerések adásának fontosságát.

 

A Szegedi Tudományegyetem több munkatársa részesült kitüntetésben. A MESZK Csongrád Megyei Területi Szervezet Pro Curatio Valetudine; Az egészség ápolásáért díját 2013-ban Pallaginé Rékási Piroska (SZTE ÁOK Gyermekgyógyászati Klinika B részleg, ápolási igazgató) és Török Mária (SZTE ÁOK Arc- Állcsont- és Szájsebészeti Klinika, osztályvezető főnővér) is kiérdemelte.

 

Pallaginé Rékási Piroska négy évtizede ápolja folyamatosan és nagy-nagy szeretettel a beteg gyermekeket, először a koraszülött-, csecsemő- és gyermekosztályon, valamint a koraszülött- és intenzív osztályon csecsemő és gyermekápoló munkakörben. 1987. április 1-jétől kinevezést nyert az újszegedi gyermekkórház ápolásszakmai vezetésére. A kimagasló szakmai tudása, rendkívüli szorgalma és elhivatottsága mellett folyamatosan végez közösségi munkát, így az ápolók között is megbecsülésre, elismerésre tett szert. Munkájára a tervszerűség jellemző, rendkívüli munkabírású, humánus gondolkodású vezető. Évtizedeken keresztül adta át szakmai tudását a klinikai gyakorlatok megvalósításával, bemutatásával, a szakmai tapasztalatok széles skáláját ismertetve a leendő szakdolgozókkal. Török Mária pályáját több mint 40 éve traumatológiai osztályon kezdte. 1979 óta a fogászati, szájsebészeti területre szakosodott. A betegek alapellátását, szakellátását osztályos nővérként végezte évekig, majd több mint 30 évig osztályvezető főnővérként lehetett vezetője a Fogászati és Szájsebészeti, illetve a 2008-ban megalakult Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinikának. Rendkívüli emberséggel, kitartással, problémamegoldó képességgel rendelkezik. Munkatársait mindig nyugalommal, vidámsággal veszi körül. Számos szakmai protokoll készítésében, bevezetésében vett részt. Fontos számára a közösség, a csapat munka, amit minden körülmény között szem előtt tart. A mai napig is fogadja, tanítja a gyakorlatra érkező hallgatókat, segíti őket a szakmai vizsgára való felkészülésben.

 

Semmelweis-napi oklevelet vehetett át: Borsos Marianna (SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, ápolónő), Huszta Ibolya (SZTE ÁOK Szemészeti Klinika, osztályvezető ápoló), Orosz Emília (SZTE ÁOK Szemészeti Klinika, szakasszisztens), Rónyai Edit (SZTE ÁOK Központi Fizioterápiás Részleg, gyógytornász), Szabados Ferencné (SZTE ÁOK Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztály, intézetvezető főnővér), Vass Márta (SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, védőnő), Vérné Nagy Hajnalka (SZTE ÁOK Szemészeti Klinika, ápolónő).

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek