Bezár

Hírarchívum

SZTE-s hallgató fotókiállítása nyílt a Nyugi kertben

SZTE-s hallgató fotókiállítása nyílt a Nyugi kertben

2013. március 11.
2 perc

Kedvenc témája a portré, szinte minden képéről szép lányok néznek vissza ránk. Farkas Hajnalka mindenkiben megtalálja azt az érdekes részletet, amitől képei izgalmassá válhatnak. A Szegedi Tudományegyetem nemzetközi tanulmányok mesterszakos hallgatójának „Arcok, szemek, tükrök” címmel a Nyugi kertben nyílt kiállítása.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Gyerekkorom óta rajzolok. Régen meséket írtam, és illusztráltam őket. Mindig a portré volt a kedvenc témám, világéletemben embereket ábrázoltam a képeken – hallottuk Farkas Hajnalkától. A Szegedi Tudományegyetem nemzetközi tanulmányok mesterszakos hallgatója alig több mint egy éve fotózik, Facebook-oldalán mégis közel négyezer rajongója van. Március elején „Arcok, szemek, tükrök” címmel a Nyugi kertben nyílt kiállítása.

farkas_hajni
A Nyugi kert március havi művésze: Farkas Hajnalka

Nem most debütált, hiszen a kiskunmajsai művelődési házban már bemutatta képeit. Fotói is kedvenc témájában készültek, egytől egyig portré. A képek sokszor elrugaszkodnak a valóságtól – az utómunkának köszönhetően álomszerűek. Történeteket mesélnek el: a rokkás beállítással például Csipkerózsikára utalt, Hófehérkére pedig azzal a képpel, amelyiken barátnője mosolygós almákkal pózol.

 

virag
Kedvenc témája a portré

– Rajzaim és a fényképeim elkészítésénél is a szépséget keresem, ami mindenkiben megtalálható, hiszen mindenkiben van valami izgalmas: egy szép szem, száj, mosoly – magyarázta Hajni. Unokatestvére esküvőjén kezdett el fotózni, a gyerekeket örökítette meg. Majd sorra kérte meg a barátnőit, hogy álljanak neki modellt. Műterem helyett izgalmas helyszínekre viszi fotóalanyait. Régi laktanyában, a természet lágy ölén vagy éppen Caddilac-múzeumban kapja lencsevégre őket. Egyik legérdekesebb sorozata is az amerikai autócsodához kapcsolódik.

cadillac-Delmagyarnak

 

– A Magyar Cadillac Clubnak készítettem naptárat. Az egyik széria a Bonnie és Clyde párosról szólt. A barátaimat kértem fel modellnek. Nagy hangsúlyt fektettünk a részletekre: kölcsönöztünk korabeli jelmezeket és megkaptuk azt az 1932-es évjáratú LaSalle Sedant, amit a Keresztapa című filmben James Caan, azaz Sonny Corleone vezetett. A dolog pikantériája, hogy Clyde szerepét az egyik barátnőm alakította, akit én maszkíroztam el fiúnak – hallottuk Hajnitól. Képei Keszthely főterén készültek, ahova külön behajtási engedélyt kellett kérniük a fotózáshoz.

 

Hajni a fotózásnak csak szabadidejében él, hiszen még „főállású” egyetemista. Első diplomáját az SZTE-n szerezte: a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéken, PR-os szakirányon. – Nagyon nívós volt a képzést, kiváló tanárokkal. Medgyesi Konstantin óráit például nagyon szerettem. Fontosnak tartottam, hogy ne csak egy végzettségem legyen. Két diplomával talán jobb eséllyel tud elhelyezkedni az ember a munkaerőpiacon. A nyelvtanulásban is ösztönöz a második diploma megszerzése, hiszen a nemzetközi tanulmányok mesterszakon két felsőfokú nyelvvizsgához kötött a kiadása – magyarázta Hajni.

 

Farkas Hajnalka Facebook-oldalát és további képeit itt megtekinthetik: http://www.facebook.com/pages/Hajnalka-Farkas-Photography/336875253046202?fref=ts

 

Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek