SZTE Info

Segített karácsonykor és szilveszterkor is az S.O.S. Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálat

A korábbinál is többen hívták a 116–123 telefonszámon az S.O.S. Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálatot – árulta el a szegedi önkéntesek vezetője, az SZTE gyakorló általános iskolájának nyugalmazott tanára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Magyarországon tavaly mintegy 200 ezren hívták az S.O S. Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálat 116–123-as számát, a szolgálat szegedi központját pedig 18 ezren. A karácsonyi és szilveszteri ünnepkör különösen nehéz a magányos emberek számára. Ilyenkor a szokottnál többen választják a névtelen beszélgetést lelkük könnyítésére, gondjaik megosztására. A S.O.S. Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálat Szeged vezetőjét, Fábiánné Páger Annát, az SZTE gyakorló általános iskola nyugalmazott pedagógusát Tráser László kérdezte ünnepi forgalmukról.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *