Bezár

Hírarchívum

IMG_2959

Tandi Flora és Wolf Kati Szegeden

Tandi Flora és Wolf Kati Szegeden

2022. november 17.
4 perc

Tandi Flora, az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar egykori hallgatója a hazai könnyűzenei élet egyik dívájával, Wolf Katival tette szebbé az egyetem Centenáriumi Zárórendezvényét. A művésznők a kolozsvári egyetem létrejöttének 440. és Szegedre költözésének 100. évfordulóját egy éven át ünneplő, Szegedi Tudományegyetem ünnepségén, Flora Játszókert című dalát adták elő.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az énekesnő a Premier és a Flow című, tematikus felépítésű albumaival az elmúlt években több nemzetközi sikert is elért, bemutatkozott számos európai ország színpadán, valamint koncertezett Indiában és az Amerikai Egyesült Államokban is. 2021 decemberében megjelent, harmadik lemezét, amely a #5050 (Fifty-fifty) címet viseli, zenei anyagát pedig a szegedi Molnár Gábor jegyzi, 2022-ben először Szegeden, az Egyetemi Tavasz közönsége hallhatta. Az albumot idén Fonogram-díjra jelölte a szakma. A szegedi színpadon Florát zenekara kísérte, kiegészülve elismert művész barátaival, akik a #5050 nevű lemezen megjelent dalokban duettpartnerei voltak. Az új dalok ugyancsak tematikus koncepcióra épültek, és összetartó erejük van: az egyenlőség fontosságát mutatják be az élet legkülönbözőbb területeire vetítve. Ezek közül a Szegedi Tudományegyetem Centenáriumi Záróünnepségén a Játszókert című dalt adta elő, melyben partnere Wolf Kati volt. Ez a duett, a családok nemzetközi napján debütált, és a család fontosságáról szól, illetve arról a támogató közegről, amely minden gyermeknek jár, járna.

– Úgy érzem, hogy a tavaszi, #5050 címet viselő lemezbemutatóm nagyon jól sikerült. Örültem, hogy Szeged, azon belül is az Alma Materem egyik eseménye adott neki otthont, az pedig külön öröm, hogy Katival a Játszókert című dalt az egyetem Szegedre költözésének 100 éves jubileumának zárórendezvényén újra elénekelhettük – kezdte Tandi Flora énekesnő, aki után Wolf Kati kiemelte: ő is mindig nagyon örül annak, ha Florával szerepelhet, hiszen nagyon sok a közös bennük.

282694952_426586652802873_520907383203229703_n

A hazai könnyűzenei élet dívája elmondta: miután megismerkedtek, kiderült mennyi mindenben hasonlítanak egymásra Florával. Ilyen a gyermekkoruk, a szüleikkel való kapcsolatuk, a családhoz való hozzáállásuk, a humoruk és természetesen a zene iránti szeretetük is. A beszélgetés során az is kiderült, hogy Wolf Kati számára rendkívül fontos a tehetséggondozás.

IMG_2938

– Viccesen hangzik, de az egyik legkomolyabb feladatom most a tehetséggondozás területén a gyerekeimmel van. Bár ők más-más területen mozognak, mégis az egyik legfontosabb dolog a számomra szülőként, hogy megtaláljam bennük azt, amihez értenek, amiben jók és, amit szeretnek, és ne a saját álmaimat próbáljam meg velük megvalósíttatni. Azt gondolom, ez egyébként a mai világban minden szülő számára kihívás, és egy nagyon fontos küldetés is egyben. Nem mehetek el amellett sem, hogy 2023 szeptemberében létrejön majd a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézetében egy Kortárs könnyűzenei alapképzés, amely során olyan, államilag elismert diplomákat szerezhetnek a hallgatók, amelyek belépőt jelentenek majd a professzionális könnyűzenészek világába: billentyű, gitár, basszusgitár, dob, trombita, harsona, szaxofon, illetve ének szakon - az a megtiszteltetés ért, hogy erősíthetem az énektanárok sorát. A pedagógus szakma nem áll tőlem olyan messze, hiszen énektanári diplomám van, és örülök, hogy a tudást és azokat a gyakorlatban szerzett tapasztalatokat, amelyeket az elmúlt években felhalmoztam, végre nemcsak a színpadon tudom kamatoztatni – mesélte Wolf Kati.

284378641_426583569469848_7991192563517355395_n

És ha már tervek, az SZTE alumnája elmondta: szeretne Katival még többet együtt szerepelni és a dalokat zenekari kísérettel előadni.

– Katival a közeljövőben terveink között szerepel, hogy majd új dalokat is lemezre énekeljünk a korábbi tematikák mentén. A zene ugyanis az a csatorna, amivel a legtöbb embert el lehet érni - elég csak a koronavírus-járvány idejére gondolni, amikor a bezárt ajtók mögött, aki csak tudott ebbe kapaszkodott -, és ha mi, zenészként jól tudjuk ezt a csatornát használni, akkor szerintem nálunk van a kulcs – emelte ki Tandi Flora.

281739190_426584229469782_7965581084594444703_n

Zárásként Wolf Kati megerősítette: a zene, amellett, hogy kikapcsolja az embert és elviszi egy sokkal varázslatosabb világba, mint amilyenek a hétköznapjaink, nagyon fontos eszköze az érzékenyítésnek is. Hisz abban, hogy a zenével kell és lehet is nyitni egy másik ember felé, hiszen a zenének minden esetben összekötő ereje van.

SZTEinfo - Pósa Tamara

Fotó: Bobkó Anna/Rómer János

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek