Bezár

Hírarchívum

szegedi_egyetem_delegacio

SZTE delegáció a Pasteur Intézetek hálózatának éves találkozóján Tuniszban

SZTE delegáció a Pasteur Intézetek hálózatának éves találkozóján Tuniszban

2023. november 21.
2 perc

A Pasteur Intézetek Nemzetközi Hálózatának éves találkozóját 2023. november 19-22. között rendezték Tuniszban, a tuniszi Pasteur Intézet szervezésében. Az eseményen részt vett Prof. Dr. Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese és Prof. Dr. Csóka Ildikó, az SZTE stratégiai főigazgatója.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Szegedi Tudományegyetem 2023 áprilisában együttműködési keretmegállapodást írt alá a párizsi Pasteur Intézettel. A tuniszi éves találkozó ideális alkalmat kínált ahhoz, hogy az SZTE képviselői egyszerre találkozhassanak a hálózat minden egységének vezetőjével, együttműködő partnereinek képviselőivel és a hálózat és a mögötte álló alapítvány felsővezetőivel és operatív munkatársaival.

 megnyito

Megnyitó a Pasteur Intézetek Nemzetközi Hálózatának éves találkozóján Tunéziában.

Fotó: Institut Pasteur de Tunis

A Szegedi Tudományegyetemet Prof. Dr. Széll Márta, stratégiai rektorhelyettes és Prof. Dr. Csóka Ildikó, az SZTE stratégiai főigazgatója képviselte a világtalálkozón. Az esemény idén a globális tematikus prioritásokra összpontosított, beleértve az újonnan - sokszor a klímaváltozással összefüggésben és a biológiai sokféleség sérülése miatt - megjelenő fertőző betegségeket, a K+F és az innovációs ökoszisztémát, a járványügyi intelligenciát, az antimikrobiális rezisztenciát, valamint az anyák és gyermekek egészségét.

A kerekasztal-beszélgetések és előadások központi témái között szerepelt többek között a hálózat szerepe és célkitűzései, K+F és innovációs képességeinek bővítése. A multidiszciplináris tudásközösségei számára olyan lehetőségek – többek között képzési és oktatási programok, karrierlehetőségek – kialakítása, amelyek a tanulást és az együttműködést fokozzák. Bemutatkoztak a Pasteur-hálózat négy régiójának fiatal tudósai, kutatásaikat prezentálva.

 csoportkep

Csoportkép az éves találkozó résztvevőiről. Fotó: Institut Pasteur de Tunis

A rendezvény évről-évre összefogja a Pasteur-hálózat valamennyi tagja, a tudományos intézmények, a közegészségügyi intézmények, multilaterális szervezetek, civil társadalmi szervezetek és a tudományra és a közegészségügyre összpontosító jótékonysági alapítványok szakembereit.

A szegedi egyetem delegációjának sikerült szinte minden Pasteur Intézet képviselőjével kapcsolatot teremteni. A rendkívül hasznos egyeztetések a közeljövőben várhatóan új együttműködések indítását teszik lehetővé.

SZTEinfo

Borítókép: Prof. Dr. Csóka Ildikó stratégiai főigazgató, Nagy-Szakál Dorottya (GeoSeeq Foundation) Somogyi Norbert, a Párizsi Magyar Nagykövetség II. o. tanácsosa, Prof. Dr. Széll Márta, stratégiai rektorhelyettes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek