Bezár

Hírarchívum

Nyito_ujevi_koszonto_KJA-5987

Újévi köszöntő a Szegedi Tudományegyetemen

Újévi köszöntő a Szegedi Tudományegyetemen

2024. január 09.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem polgárai képviseletében meghívott vendégeket – többek között az SZTE Szenátusának tagjait, professzori karát és klinikai intézeti vezetőit – 2024. január 9-én újévi fogadáson köszöntötte Prof. Dr. Rovó László rektor és Dr. Fendler Judit kancellár.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

KJA-6019

Az SZTE újévi fogadásán Prof. Dr. Rovó László rektor és Dr. Fendler Judit kancellár köszöntötte a meghívott vendégeket, a Szegedi Tudományegyetem polgárait. Fotók: Kovács-Jerney Ádám

A múlt esztendő legfontosabb eredményei közül kiemelkedik, hogy a 2023. évi Nobel-díjjal elismert kutatások közül kettőhöz is hozzájárult a Szegedi Tudományegyetem – hangzott el a Karikó Katalin és kutatótársa orvosi Nobel-díját, valamint a Krausz Ferenc és tudós társai fizikai Nobel-díját bemutató plakát előtt.

KJA-6051

Karikó Katalin ígérte, 2024-ben elhozza alma materébe, a Szegedi Tudományegyetemre az orvosi Nobel-díját – emlékeztetett az SZTE rektora, kezében a Stockholmból kapott apró ajándékkal, a Nobel-díj csoki változatával.

A 2023-ban elért sikerek – többek között a klinikai központot fejlesztő beruházások, az oktatást és a gyógyítást szolgáló épületek, az alapítványi indikátorok magas százalékú teljesítése – erőt adhatnak a Szegedi Tudományegyetemre 2024-ben váró feladatok teljesítéséhez.

KJA-6100

Pezsgős koccintással kívántak egymásnak 2024-re is boldog új évet és szorgos együtt munkálkodást a Szegedi Tudományegyetem vezetői és polgárai.

KJA-6005

Az SZTE Dugonics téri épületében tartott fogadáson mintegy 170 egyetemi polgár köszöntötte együtt az új esztendőt.

SZTEinfo

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek