Bezár

Hírarchívum

Amilyen_akkor_voltam

Heti könyvajánló: Amber Smith: Amilyen akkor voltam (fordította: Kéri Andrea)

Heti könyvajánló: Amber Smith: Amilyen akkor voltam (fordította: Kéri Andrea)

2024. március 22.
2 perc

A padból a sorok mögé. Hetente megjelenő könyvajánló SZTE-s szerzők tollából származó művekről. Minden héten mutatunk egy könyvet, amelyre érdemes odafigyelni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Neked. Mindenkinek, aki valaha is átélte az érzést, hogy új útra kell térnie.”

Amber Smith könyveinek célja, hogy párbeszédet kezdeményezzenek és változást érjenek el az esélyegyenlőség mellett.

A #könyvespolc ajánló igyekszik rendszeresen felhívni a figyelmet a fordítók munkájára, hiszen nélkülük rengeteg könyvet nem olvashatnánk magyarul. Az Amilyen akkor voltam című könyvet Kéri Andrea ültette át magyar nyelvre, aki a Gazdaságtudományi Karon végzett. Róla bővebben itt lehet olvasni. A fordítók munkájának kulisszatitkairól is készült cikk korábban.

Amber Smith "Amilyen akkor voltam" című regénye Eden történetét meséli el, aki megpróbálja feldolgozni az elviselhetetlen fájdalmat és traumát, miközben egy egész generációt képvisel, akik sokszor még mindig nem merik kinyitni a szájukat. A regény az első oldaltól az utolsóig lebilincselő és megrázó. A szavak olyan erővel hatnak, hogy néha úgy érezzük, levegőt sem kapunk, így a borítón található medence és víz is tökéletes választás. Smith bravúrosan ábrázolja Eden karakterfejlődését. Az idő múlásával lassan, de folyamatosan láthatjuk, ahogy a főszereplő változik a trauma hatása után. Ez a fejlődés valóságos és hiteles, amely megadja a regénynek azt a mélységet és erőt, ami elengedhetetlen a témában való hiteles megjelenítéshez. Az "Amilyen akkor voltam" nem egy könnyed olvasmány, de éppen ez teszi fontossá. Nem menekülés az életből, hanem szembesítés vele, és a szerző bátran vállalja a sötét és nehéz témákat, miközben reményt is kínál az olvasónak. Smith stílusa maró és nyers, de ugyanakkor gyönyörű és erőteljes. Szavai mélyen hatnak, és lehetetlen nem észrevenni a regény erejét és üzenetét.

Az olvasók nevében ismételten köszönjük a fordítók munkáját, a Magnólia Kiadónak pedig a recenziós példányt!
SZTE Alma Mater
Lázárné Csernus Anikó
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek