SZTE Info

Az egyetlen magyar "orr" Szegeden

Zólyomi Zsolt Magyarország egyetlen parfümőre. A nagy múltú versailles-i parfümiskolában tanult. Beutazta a világot, és szinte minden olyan cégnél dolgozott, amely az illatszeriparban számít. Több ezer alapanyagból készít új illatokat úgy, hogy megszabja az illatok arányát. Vagyis az ő orrán múlik, hogy alakul ki egy új illat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Zólyomi Zsoltnak saját parfümériái vannak, és folyamatosan készít új személyre szabott illatokat. Amikor egy hölgy bemegy hozzá, hogy személyre szabott illatot készíttessen, Zólyomi Zsolt asszociál, megillatolja és így találja ki, milyen illat állhat a legközelebb a hölgyhöz. Olyan ez, mint egy illat-stylist, de az önálló illat sokkal összetettebb és hosszabb folyamat eredménye.

A legtöbb illat-preferencia úgy alakul ki, hogy valamilyen szépség, egy kellemes érzés kötődik hozzá. Kiskamasz koromban feljártunk a Sas-hegyre orgonát lopni… Emlékszem a virág érintésére, a felfokozott állapot hangulatára, és arra is, hogy mindig szerelmes voltam. Szép emlékeim vannak – ez lehet az oka, hogy szeretem az orgona illatát – mondja Zólyomi Zsolt.

Zólyomi Zsolt sokszor vesz részt termékfejlesztésben is, amelynek a végeredménye nem maga az illat, hanem az illat alkalmazása - ezt applied perfumerynek hívják. Ilyenkor krémek, samponok vagy szélvédőmosó folyadékok illatát fejlesztik ki. Ez egy 40 milliárd dolláros játék, vagyis egy önálló iparág. Zólyomi Zsolt ebben a játékban játékmester.

Zólyomi Zsolt májusban Szegedre látogat. Egy izgalmas előadáson mutatja meg, hogyan alkot. Elmondja, mi a parfümőr feladata, és azt is, hogy a parfümre, mint luxustermékre mekkora a kereslet a mai Magyarországon, a gazdasági válságban.

 

Zólyomi Zsolt

nyilvános szemeszterzáró előadása

2010. május 7., péntek, 13:00

 

Szegedi Tudományegyetem

JGYPK stíluskommunikátor szak

Szeged, Boldogasszony sgt. 6.

 

Köszönjük, ha előzetesen is hírt adnak az eseményről, személyes megjelenésükre számítunk!

 

TECHNIKAI INFORMÁCIÓ A SAJTÓNAK:

- az előadásról és az illatolásról fotók és vágóképek készíthetők

- hasznos hangrészletek rögzíthetők az előadásból – előre megbeszélt módon

- rövidinterjú készíthető Zólyomi Zsolttal – előzetes egyeztetés után

 

Nádudvari Gabriella

képzésvezető, Stíluskommunikátor Szak

www.stiluskommunikacio.eu

E-mail: g.nadudvari@stiluskommunikacio.eu

Tel: +36 20 261 83 63

 

Meghivo_szemeszterzarora

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. szeptember 07.

Kiemelt_Bojte_Cs_JGYPK

25 éves létezése óta több mint 6 ezer nehéz sorsú magyar származású gyereknek nyújtott menedéket a Dévai Szent Ferenc Alapítvány. Az erdélyi szervezet alapítójával, Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel a Hátrányos helyzetű társadalmi és csoportok és gyermekek címmel az SZTE JGYPK-n tartott szemeszternyitó előadása előtt, illetve az alapítvány és az SZTE JGYPK közötti együttműködéséről szóló megállapodás aláírását követően beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 24.
  17:00 - 18:00
  Looking for someone to speak English to? In need of improving your speaking? Come practice your communication skills in a relaxed atmosphere by joining Conversation Club at American Corner Szeged! :) Sessions involve short presentations, Q and A, and small-group discussions on different topics and their American aspect.
  Facilitator: John Strauss
 • szeptember 24.
  18:00 - 19:30
  Tari Annamária az X, Y és Z generációk legnagyobb hazai szakértői közé tartozik. Gyakran ír és ad elő az információs kor ránk gyakorolt hatásairól, és arról, hogy miként változtatja meg a technikai fejlődés a külső világunk után a belső világunkat is.
  „A szorongás korunk legjellemzőbb érzelme" - írja Tari Annamária.
  Tari Annamária nagyszerű, "fejbevágó" előadása szorongásról, online térről - szerintünk nagy kár lenne lemaradni róla...
 • szeptember 25.
  09:00 - 20:00
  Az online jogi szaklap, az Arsboni csapata meglátogatja Szeged jogász közösségét is, hogy választ keressenek olyan kérdésekre, mint például: Milyenek lesznek a “jövő jogászai”? Milyen jövő vár a jogászokra? A robot ügyvédeké, vagy a robotoló ügyvédeké a jövő? Érdemes szoftvert fejleszteni a jogászoknak? Milyen innovatív megoldások alakítják a jogászok munkáját? Milyen lesz a 21. század a munkajoga? Hogyan tudod megtalálni álmaid munkáját? Mit várnak el a jelen munkáltatói egy kezdő jogásztól? Milyen trendek vannak jelenleg a magyar jogi piacon? Regisztráció: https://karrier.arsboni.hu/szegeden-az-arsboni/#kavezz
 • szeptember 25.
  18:00 - 19:00
  Napóleontól a szabadságharcig
  Előadó: Prof. Dr. Csikány Tamás ezredes, egyetemi tanár, a Hadtudományi Doktori Iskola vezetője (Nemzeti Közszolgálati Egyetem)
 • szeptember 26.
  17:00 - 18:00
  Tájékoztató előadás a FLEX Hungary programról, mely az USA Kormánya által biztosított teljeskörű ösztöndíj középiskolások számára. A program keretében a diákok egy évet tölthetnek az USA-ban egy középiskola tanulójaként, miközben önkéntes vendéglátó családoknál élnek.
  Pályázati feltételek:
  • Magyar állampolgárság
  • 2002. július 15. és 2005. július 15. között született
  • A pályázat beadásakor középfokú oktatásban vesz részt a 9. vagy 10. évfolyamon
  • Iskolai eredménye legalább jó (4)
  Jelentkezési határidő a FLEX-ösztöndíjra: 2019. október 17. Jelentkezni 2019. szeptember 1-től lehetséges az alábbi linken: https://ais.americancouncils.org/flex