Bezár

Hírarchívum

Az Alma Mater továbblépési lehetőségei

Az Alma Mater továbblépési lehetőségei

2010. szeptember 16.
3 perc

Az SZTE Alma Mater szervezet most aktuális fejlesztésének, továbblépési lehetőségeinek feltérképezése céljából Görög Márta hallgatói és közkapcsolati igazgató és Bolgár Zsolt, az Universitas Kft. ügyvezetője – a projekt menedzserei – a Szegedi Tudományegyetem karainak megjelent képviselőinek részvételével szeptember 15-én workshopot tartottak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A TÁMOP-4.1.1-08/1-2009-0015 projekt keretein belül megvalósuló hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés részeként az Alma Mater életében is folytatódnak a jelentős változások. A 2010. február 1-jén kezdődött és 2011. szeptember 30-án lezáruló program keretében lehetőség nyílik az alumni szervezet honlapjának fejlesztésére, kiadványok szerkesztésére, online évkönyvrendszer létrehozására, alma mater rendezvények, illetve szakmai konferencia és workshopok szervezésére, valamint tagsági kártya és kedvezményrendszer életre hívására.

„Az ötletbörzén túlmutatóan egységes koncepciója van az SZTE Alma Maternek, mint összegyetemi szinten megnyilvánuló alumni szervezetnek. A program menedzsereiként a lehető legjobb eredmények teljesítése érdekében workshop keretében időről időre megkeressük a kari képviselőket, hogy a közös célok kitűzése révén feladatainkat minél jobban megfogalmazzuk. Az Alma Mater 2005 óta tartó működése óta a feltételeket megerősítettük, ma már a fejlesztés évei köszöntöttek be, így ennek elősegítésére keressük a kapcsolatot a karokkal” – mondta Görög Márta.

Jelenleg számos olyan szolgáltatás létezik, amelyek az egyetemi polgárok számára eleve elérhetőek, az Alma Mater tagjai számára azonban csak a honlapon keresztül hozzáférhetőek. A workshop fő témái között szerepelt a Szegedi Tudományegyetemen végzett, mára középkorú és idősebb generáció feltérképezésének és a velük való kapcsolattartás megszervezésének kérdése. Mivel e korosztály nem feltétlenül használja napi szinten az internetet, az egyetemi adatbázis e célú felhasználása pedig jogi és adatvédelmi akadályokba ütközhet, e végzett hallgatók számbavétele egyelőre nem megoldott. Ennek ellenére igencsak sok tagot számlál az Alma Mater: „A honlapunk adatbázisa szerint kétezer–kétezer-ötszáz regisztrált felhasználónk van, a különböző közösségi site-okon (iwiw, Facebook) nyolc-tízezer fős csoportot tudunk tájékoztatni. Elég komoly létszámmal rendelkezünk” – mondta Bolgár Zsolt, majd hozzátette: „Megpróbáljuk átirányítani őket a honlapra. Azok, akik egy-egy közösségi oldalhoz szoktak, nem fogják felváltani tevékenységüket az Alma Mater honlapra, de elképzelhető, hogy elkövetkezik az az idő, amikor vissza kell kacsintani az egyetemre. Erre szeretnénk kiélezni ezt a lehetőséget, továbbá a különféle egyetemi szolgáltatások révén megtartani e közösséget.”

A régi hallgatók mellett a most végzők Alma Materhez való kapcsolása szintén igencsak fontos feladat. Felvetődött az a kérdés is, mikor lenne célszerű a körükben népszerűsíteni a szervezetet, hogyan és mivel lehetne érdekeltté tenni őket a részvételben. Bolgár Zsolt elmondta, tavasszal indul az első kommunikációs kampány, mely éppen ezt célozza, a szükséges fejlesztések egy szakasza ugyanis már március–április környékére lezárul. „A legfontosabb része az online fejlesztés. A workshop arról szól, hogyan valósítható meg a fejlesztés az SZTE végzettjei között, a kulcs ugyanis az, hogyan lehet elérni, megszólítani, itt tartani őket és valamilyen módon kommunikálni velük. Generációs kérdéseket feszegetünk, mert a szolgáltatás jellege hasonlítana a közösségi oldalakéhoz, de természetesen nem szeretnénk azzá válni.” A hírlevél-szolgáltatás is ritka tájékoztatókra szorítkozna, hiszen a szervezet tagjait dömpingszerűen elárasztó levelek idővel érdektelenséget válthatnának ki.

A workshopon felvetődött továbblépési lehetőségek mellett szóba került a korábbi évfolyamok reprezentatív anyagainak, valamint diplomaosztós fotóinak és videóinak honlapra helyezése. A megbeszélésen részt vevő karok további támogatásukról biztosították a program vezetőit – Bolgár Zsolt szavainak szellemében is: „A jövő nyarat ki kell használnunk.”

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek