SZTE Info

sansz

Sansz – képességek napja

2010. szeptember 23-án, 10-17 óra között az SZTE ÁJTK épülete előtti téren kerül megrendezésre a sansz – képességek napja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az érdeklődők megismerhetik a mozgás- és látássérült társaik közlekedési és életvezetési nehézségeit és információt kaphatnak a segítés lehetséges formáiról is. Számos szemléltető eszközzel és szimulációs gyakorlattal közelebb kerülhetnek az érintettekhez.

A téren látássérüléseket szimuláló szemüvegben kipróbálható (kísérővel!) a fehér bottal való közlekedés, tapasztalható, milyen sokat segít a burkolati vezető sáv. A vállalkozók kerekesszékbe ülve közlekedhetnek a téren, egyszerű „akadálypályán” keresztül.

Több érdekes, látássérültek által használt játékkal és tárggyal lehet ismerkedni, játszani.

A résztvevők beszélgethetnek fogyatékossággal élő emberekkel, köztük mozgás-, látás, hallássérült és diszlexiás hallgatókkal.


A program létrehozásában közreműködnek: Esélyek háza, Kreatív Formák Alapítvány, Vakok Egyesülete, Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ és a SZTE önkéntes személyi segítői.

A szegedi Kenderbolt minden alkotni vágyót bevon a makramézás rejtelmeibe, egy-egy karkötőt bárki elkészíthet magának, aki rászánja az elkészítéséhez szükséges időt.

Az esemény plakátja innen tölthető le

„Szeged Városközpontjának Funkcióbővítő Fejlesztése” DAOP-5.1.2/C-2009-0001 projekt keretében megvalósuló rendezvény, a Diákcentrum Universitas Alapítvány szervezésében


További információk: Nagy Kata
SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ SZTE JATIK, Ady tér 10.
Tel:62/544029
esely@eletv.u-szeged.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • augusztus 26. 08:00 - 31. 20:00
 • augusztus 28. 08:00 - 30. 18:00
  Az SZTE BTK Klasszika-filológia és Neolatin Tanszék nemzetközi konferenciája
 • augusztus 28. 13:00 - 31. 20:00
  A Hajnal István Kör Társadalomtörténeti Egyesület, a Móra Ferenc Múzeum és a SZAB Filozófiai és Történettudományi Szb. szervezésében
 • augusztus 30.
  09:30 - 12:00
  9:30 Arrival and Presentation of SZTE Service Units: Frankofon Centre, American Corner, Confucius Institute, SZTE Counseling, Demola Programme; Meet the representatives at their stands;
  10:00 Opening Ceremony
  Welcome Speech: Dr. habil Péter Zakar, Vice Rector for International and Public Relations,
  and by Dr. Tamás Bene, Director for International and Public Relations
  10:30 Introduction of Mentoring System, Student Unions
  Presenter: ESN Szeged, EHÖK
  10:45 Introduction of the Stipendium Hungaricum Scholarship Programme;
  Presenter: Office for Full-time Study Programmes
  11:00 Presentation held by the Hungarian Police Department
  11: 30 Immigration Issues
  Presenter: Directorate General for Alien Policies
 • augusztus 31.
  10:00 - 16:00