SZTE Info

Tanévnyitó a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán

Szeptember 6-án elkezdődött a 2010-2011-es tanév a SZTE Mezőgazdasági Karán, ahol az idén 144 első évfolyamos hallgató kezdheti meg tanulmányait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hódmezővásárhelyen a Mozaik Kamarateremben tartott ünnepélyes tanévnyitón Dr. Bodnár Károly dékán köszöntötte a gólyákat. Beszédében kiemelte, hogy a diákok a Szegedi Tudományegyetem egy olyan karára nyertek felvételt, ahol a mezőgazdasági oktatás több mint száz évre tekint vissza. Az Intézmény változatos történelmi előzmények és fejlődés után nyerte el mai arculatát, és vált a Dél-Alföldi Régió egyik meghatározó agrár felsőoktatási intézményévé.

„Legyenek büszkék arra, hogy hazánk egyik legjobb vidéki egyetemének polgárai lehetnek. Teljesítsék kötelességeiket és éljenek jogaikkal. Ne feledjék, hogy az intézmény jó hírének és a diploma értékének megtartása csak az oktatók és a hallgatók közös erőfeszítése és szándéka által lehetséges” - mondta a Mezőgazdasági Kar dékánja.

A Kar célja, hogy színvonalas oktatással szilárd szakmai műveltséget, biztos alapkészségeket nyújtson a hallgatóinak, biztosítva számukra a versenyképességet a munkaerőpiacon, illetve a legtehetségesebbeknek a képességeiknek megfelelő továbbhaladást a mester és doktori képzés felé.

Végezetül a hallgatóknak tanulmányaikhoz kitartást és sok sikert, munkatársainak pedig további munkájukhoz erőt, jó egészséget kívánt.

A köszöntő után a gólyák fogadalmat tettek, majd a dékáni kézfogással megtörtént hallgatóvá fogadásuk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • augusztus 26. 08:00 - 31. 20:00
 • augusztus 28. 08:00 - 30. 18:00
  Az SZTE BTK Klasszika-filológia és Neolatin Tanszék nemzetközi konferenciája
 • augusztus 28. 13:00 - 31. 20:00
  A Hajnal István Kör Társadalomtörténeti Egyesület, a Móra Ferenc Múzeum és a SZAB Filozófiai és Történettudományi Szb. szervezésében
 • augusztus 30.
  09:30 - 12:00
  9:30 Arrival and Presentation of SZTE Service Units: Frankofon Centre, American Corner, Confucius Institute, SZTE Counseling, Demola Programme; Meet the representatives at their stands;
  10:00 Opening Ceremony
  Welcome Speech: Dr. habil Péter Zakar, Vice Rector for International and Public Relations,
  and by Dr. Tamás Bene, Director for International and Public Relations
  10:30 Introduction of Mentoring System, Student Unions
  Presenter: ESN Szeged, EHÖK
  10:45 Introduction of the Stipendium Hungaricum Scholarship Programme;
  Presenter: Office for Full-time Study Programmes
  11:00 Presentation held by the Hungarian Police Department
  11: 30 Immigration Issues
  Presenter: Directorate General for Alien Policies
 • augusztus 31.
  10:00 - 16:00