Bezár

Hírarchívum

Mélyponton a Médeia Fiai

Mélyponton a Médeia Fiai

2012. június 05.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetemhez (SZTE) kötődő zenekar, a Médeia fiai, valamint több ismert, helyi költő részvételével Mélypont Ünnepélyt rendeznek június 6-án. Az ország legmélyebben fekvő pontjának állított, tiszaszigeti emlékhelyen az akusztikus koncertet és a felolvasást szabadtéri programok is kísérik.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tiszaszigeti Mélypont-Emlékhelyen tartanak ünnepélyt június 6-án 17 órától. A rendezvényen a Szegedi Tudományegyetemhez (SZTE) kötődő költők és zenészek vesznek részt. A délutáni programon Orcsik Roland, az SZTE Szláv Filológiai Tanszék tanársegédje, Faludy- és Sinkó Ervin-díjas költő mellett felolvas Lanczkor Gábor, egykori Összehasonlító irodalomtudomány PhD-hallgató, szintén Faludy-, valamint Junior Prima Díjas poéta. A rendezvényen Kollár Árpád és Győrffy Ákos is válogat költeményeiből.

Az ország legmélyebben fekvő pontján állított emlékhelyen fennállása óta először ad akusztikus koncertet a Médeia Fiai nevű dark-blues zenekar, amely pszichedelikus dallamait előszeretettel tarkítja industrial elemekkel. A Lanczkor Gábor, Orcsik Roland és Szokol Szilárd alkotta csapatot pedig énekesként Lengyel Zoltán, az SZTE Összehasonlító irodalomtudomány Tanszékének oktatója teszi teljessé.

A Mélypont Ünnepélyt a tiszaszigeti emlékhelyen tartják, ahova helyközi busszal vagy biciklivel érdemes elindulni. A szabadtéri programon szalonnasütésre is lesz lehetőség. Az eseményről további információk olvashatók a Facebookon.


medeiai_plakat

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek