Bezár

Hírarchívum

kinai_pop_up_kiemelt

Pop Up Hungary – Xi’anban és Yinchuanban mutatkozott be az SZTE

Pop Up Hungary – Xi’anban és Yinchuanban mutatkozott be az SZTE

2013. május 30.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem és Konfuciusz Intézete is részt vett a Balassi Intézet által meghirdetett és a pekingi Magyar Nagykövetséggel együttműködésben szervezett Pop Up Hungary programban. A magyar felsőoktatás Xi’anban és Yinchuanban mutatkozott be 2013. május 3. és 8. között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem és Konfuciusz Intézete Xi’anban a Xi’an International University-n és a Peihua University-n mutatta be képzési kínálatát. A Peihua University-n az Egyetemi Tanács elnöke, az egyetem legmagasabb rangú képviselője, Jiang Bo úr is részt vett az eseményen, annak jelentőségét hangsúlyozva a hallgatók számára. A kiállításon több mint 500 fiatal érdeklődött a szegedi képzések iránt.

kinai_pop_up_hungary_03Yinchuanban a magyar delegáció a Ningxia Egyetemen mutatkozott be. Az egyetem nagy figyelmet fordított a magyar küldöttség méltó fogadására: a megnyitóval egybekötött rendezvényt a Ningxia University rektorhelyettese, Xie Yingzhong úr nyitotta meg. A rendezvényen több mint 200 hallgató érdeklődött a 14 magyar felsőoktatási intézmény – közte az SZTE – nyújtotta kínálat iránt.

A kínai fiatalok a program valamennyi állomásán Szentmártoni Líviától, az SZTE kínai kapcsolatokért felelős rektori megbízottjától és egyben a Konfuciusz Intézet igazgatójától, illetve az SZTE informatív, kínai és angol nyelvű kiadványaiból tájékozódhattak a szegedi egyetemről és képzési kínálatáról. A vendéglátók érdeklődve hallgatták a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert „paprikás, C-vitaminos” történetét. A szegedi paprika iránt érdeklődők az SZTE standján megkóstolhatták a paprikás csokoládét.

A bemutatkozó kiállítások mellett a nagykövetség Xi’anban és Yinchuanban is fogadást szervezett, melyre meghívta az adott tartomány és város, illetve az egyetemek és toborzócégek képviselőit. Szentmártoni Lívia úgy véli, a Szegedi Tudományegyetem számára ezek a kapcsolatok meghatározóak lesznek a jövőben.

SZTEinfo


Kinai_Pop_Up_Hungary
Pop Up Hungary - GALÉRIA
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek