Bezár

Hírarchívum

KE_2018_egeszsegugy

Egészségtudományi különlegességek a Kutatók Éjszakáján

Egészségtudományi különlegességek a Kutatók Éjszakáján

2018. szeptember 20.
2 perc

A 2018-as Kutatók Éjszakáján is igazi különlegességeket tapasztalhatunk meg az SZTE Általános Orvostudományi Kar, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, és a Gyógyszerésztudományi Kar jóvoltából. Többek között betekintést kapunk a neurokémia rejtelmeibe, a gyógyszerkészítés csodálatos világába és megtudhatjuk, mi folyik az ereinkben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Általános Orvostudományi Kar szervezésében interaktív formában ismerhetjük meg azokat az okos eszközökön elérhető alkalmazásokat, amelyek segítik az orvosok és kutatók munkáját, illetve amelyek megkönnyítik a betegek életét. Emellett két előadáson rengeteg érdekességet hallhatunk a bőrünkről, a bőrben élő mikrobákról, és a test felszínén élő mikroszkopikus élőlényekről.


A gyógyszerésztudományok iránt érdeklődők is megtalálhatják a számukra legérdekesebb programokat a Gyógyszerésztudományi Kar jóvoltából. A látogatóknak lehetőségük lesz többek között kipróbálni magukat a gyógyszerkészítésben, ugyanis az egyik programon színes hajzselét állíthatnak elő, porokat kapszulázhatnak, valamint kenőcsöt tölthetnek tubusba. Emellett lehetőség lesz ehető gyógyszereket is előállítani, kipróbálni, sőt, még a gyógyszerfejlesztés során alkalmazott különböző fizikai-kémiai tulajdonság és szerkezetmeghatározó műszerekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők.


Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar a szokásokhoz híven, idén is "élő" könyvtárral várja az érdeklődőket. A program során lehetőségünk nyílik arra, hogy „kölcsönözzünk” etnikai, vallási kisebbségekhez tartozó, vagy valamilyen fogyatékossággal, szenvedélybeteg, hajléktalan múlttal, vagy szexuális mássággal élő személyt. A személyes beszélgetések segítenek megérteni azt, hogy mindannyian emberek vagyunk, érzésekkel, vágyakkal, célokkal.


Emellett az érdeklődők megtanulhatnak vérnyomást, vércukorszintet is mérni, subcutan injekciót beadni, illetve lehetőség lesz megtanulni a felnőtt és újszülött újraélesztést is. Aki valami még interaktívabbra vágyna, azoknak ajánlom az öregségi szimulátort, ugyanis most lehetőség lesz ezt is felpróbálni, így pedig megtapasztalhatjuk milyen érzés öregnek lenni. A hölgyeknek remek program a csecsemőgondozási bemutató, ahol megismerkedhetnek a csecsemő ellátás aktuális irányelveivel. A pelenkázás, öltöztetés, a csecsemő biztonságos fogásának, tartásának bemutatása kiemelt hangsúlyt kap.


Az SZTE Általános Orvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar további programjai itt megtalálhatók: Kutatók Éjszakája 2018


ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZAA program az EFOP-3.4.4-16-2016-00015 számú, „A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a felsőoktatásban” című projekt keretében valósul meg.




Korábban írtuk:

Természettudományos érdekességek a Kutatók Éjszakáján

Társadalomtudományos szenzációk a Kutatók Éjszakáján

Mezőgazdasági témájú programok a Kutatók Éjszakáján

Bölcsészettudományi érdekességek a Kutatók Éjszakáján

Középpontban a tudomány: több száz program a Kutatók Éjszakáján

Szavazás és pályázatok a Kutatók Éjszakája programjai között




Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek