SZTE Info

A Magyar szemorvostársaság 2010. évi kongresszusa

A Magyar Gyermekszemészek, és Strabológusok Társaságának XIV. Kongresszusa a Magyar Kontaktológiai Társaság részvételével 3. Harvo szimpozium.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Organum visus”, a látószerv a Magyar Szemorvostársaság 2010. évi kongresszusának fõ témája. A szem és a látás elméleti és klinikai vonatkozásai. A diagnosztika és terápia.


A mûtétek és gyógyszeres kezelés. Tehát minden, ami a szemorvosokat foglalkoztatja, ami a szembetegségek gyógyításához elméletben és gyakorlatban szükséges.


A kongresszus helyszíne, 5 év után ismét, a Szegedi Tudományegyetem Kongresszusi Központja, amely épület már 2005-ben is helyet adott a Szemorvostársaság
kongresszusának. Nem csak szép, de igen alkalmas helyszín egy ilyen nagyszabású rendezvény lebonyolítására.


Szeged Magyarország egyik legszebb városa. Egyetemi város. Nagy történelmi hagyományokkal rendelkezõ kulturális és tudományos központ. Neves szemész professzorok és fõorvosok képzõ- és munkahelye.


Az esemény meghívóját, és a programot itt tekinthetik meg

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2015. január 23.

tudaskapu8_kiemelt

A Lendület pályázatosokat is bemutatja a Szegedi Egyetem Magazin Tudáskapu 8. száma. A SZEM legfrissebb számának középpontjában a kutatómunka áll a tudástérképtől kezdve a szuperszámítógépen át az egyetemtörténetig.

SZTEtelevízió

2015. április 16.

jugyu_napok_kiemelt_nagy

A XIX. Juhász Gyula Napok népszerű a szegedi egyetemisták körében. A 3 napon át tartó program csúcspontja a sportos program és a záró buli.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • május 4. 09:00 - 8. 18:00
  A Madarak és Fák Hetében lehetőséget biztosítunk azoknak az óvodás és iskolás csoportoknak, akik első kézből a természetes élőhelyükön szeretnék megfigyelni a természet változatosságát és a madarak élőhelyét. A világ első Madarak és Fák Napját a párizsi európai madárvédelmi egyezmény alapján Chernel István, a híres ornitológus szervezte meg Magyarországon 1902-ben. Az ünnep hivatalossá Herman Ottó közreműködésével vált 1906-ban, amikor gróf Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi miniszter rendeletben írta elő a Madarak és Fák Napja megszervezését minden iskola számára. Ebben az évben az év fája a kocsányos tölgy, az év madara pedig a búbos banka lett. A csoportok részvétele az eseményen előzetes bejelentkezéshez kötött. (Balogh-Langer Lajos 30/ 443-3548, lbalogh@bio.u-szeged.hu)
 • május 4. 09:00 - 9. 18:00
  Az 1800-as évek végétől szemlátomást pusztul az erdő mező, és így számos élőlény élőhelye is beszűkült. Az európai államok 1902. március 12-én egyezményt kötöttek a mezőgazdaságilag hasznos madarak védelme érdekében. Már ebben az évben Chernel István ornitológus szervezett madarak és fák napját. Hivatalos bevezetésére Apponyi Albert vallás- és közoktatási miniszter körrendeletet adott ki, amely szerint e napon eper- vagy más gyümölcsfákat kellett ültetni, illetve öntözni és meg kellett emlékezni a hasznos madarakról. A programsorozatunk célja az, hogy megismertessük az érdeklődőkkel a változatos és sokszínű madárvilágot, ami bennünket körbevesz. Szeretnénk felhívni a figyelmet közvetlen lakóhelyünk madaraira, valamint az őket veszélyeztető tényezőkre. Az ismeretszerzést a Tudástár felkészült szakemberi segítik.
 • május 7. 10:00 - 8. 18:00
  Az SZTE BTK Magyar Irodalmi Tanszékén működő Hajnóczy Péter Hagyatékgondozó Műhely kétnapos országos szimpóziuma Meghívott előadók: Reményi József Tamás, Szkárosi Endre, Mekis János, Jánossy Lajos, Németh Gábor, Cserjés Katalin, Nagy Tamás, Hoványi Márton, Kötél Emőke, Tóth F. Péter A május 8-i, délutáni kerekasztal beszélgetés résztvevői: Jánossy Lajos moderátor; Szilágyi Zsófia, Buda Attila, Cserjés Katalin
 • *
  május 7.
  10:00 - 15:00
  Létszámkorlátozás: előadás – korlátlan; hands-on – maximum 12 résztvevő (Betelt)! Napirend: 10.00-11.30 A dentálhigiénikus szerepe a klinikai gyakorlatban 11.30-13.00 Ebédszünet 13.00-13.30 Rövid bevezetés a mechanikai debrimentálásba és a gépi eszközökbe 13.30-15.00 Hands-on (modelleken) Információ: www.symposiumszeged.hu Jelentkezés: április 6-ig gyafras.ildiko@stoma.u-szeged.hu
 • május 7.
  10:00 - 18:00
  2015-ben ismét megrendezésre kerül az évi Szegedi Tudományos Továbbképző Konferencia -Perspektívák a Paro-implantológiában és a Konprehenzív Fogászatban-, melynek a dél-alföldi régió centruma, a Napfény Városa ad otthont 2015. május 8-9-én, a város szívében található SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.