Bezár

Hírarchívum

2011. Október

osszevont

2011. október 30.
1 perc

2011. november 24-én (csütörtökön) tartja a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a továbbtanulóknak iránytűt adó nyílt napját. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK) 8 óra 30 perctől 15 óráig várják az egyetemi felvételit tervező fiatalokat, a végzős és a 11. osztályos középiskolásokat, valamint tanáraikat, szüleiket.

Cimkék: HírekFelvételi
2011. október 28.
4 perc

A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központja és az SZTE Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság nagy érdeklődés mellett 2011. október 26-án SANSZ napot tartott.

2011. október 27.
1 perc

Az interneten felbukkant egy adathalász oldal, amely a szegedi ETR nyitóképernyőjéhez nagyon hasonlónak mutatkozik, és az ETR "mellék szerverének" állítja magát. Ennek célja az lehet, hogy minél több ETR-es azonosító-jelszó párt szerezzenek meg.

 

tudomany

2011. október 27.
2 perc

November 3-ától egy egész hónapos rendezvénysorozat népszerűsíti a tudomány és a kutatómunka jelentőségét, mutatja be országszerte a hazai tudományos élet legfrissebb eredményeit. A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Szegedi Tudományegyetemen, illetve Szeged városában is színes programkínálat várja az érdeklődőket.

2011. október 26.
2 perc

Csakúgy, mint a mesemondás, egy jogeset megoldása is kreatív feladatnak bizonyul. Egy mese lehet fiktív és valós történet is, és egy jogeset is lehet kitalált és megtörtént esemény. Itt az alkalom, lelkes fiatalok, hogy összevessétek a kettőt és meséljetek a jogesetekről.

SZTE JATIK

2011. október 26.
1 perc

A szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány most kéri a szegediek és a nem szegedi állatbarátok összefogását!

2011. október 26.
2 perc

Gyakran esik szó róla hallgatói körökben, hogy jó lenne a vállalkozások működéséről életszerűbb tapasztalatokat szerezni már az egyetemi évek alatt. Természetesen a saját vállalkozás alapítása nem kis üzleti kockázatot hordoz magában a mai – nem éppen pozitív – gazdasági kilátások fényében, ezért a jó felkészülés jelentősége minden korábbinál nagyobb.

2011. október 25.
1 perc

A Francia Köztársaság Becsületrendjének lovagi fokozatát kapta Dr. Csernus Sándor, a Bölcsészettudományi Kar dékánja, a párizsi Magyar Intézet volt igazgatója.

Egyetem napja kép

2011. október 25.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM NAPJA alkalmából rendezett Ünnepi Szenátusülését, 2011. november 11-én 11:00 órakor tartja a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében.

Research

2011. október 25.
2 perc

A Laser Consult Kft. az SZTE „Tudáshasznosulást, tudástranszfert szolgáló eszköz- és feltételrendszer kialakítása, fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen és a Dél-alföldi Régióban” című TÁMOP 4.2.1. projektjének keretében háromszor egynapos képzési sorozatot szervez kutatásmenedzsment és technológia-transzfer témakörben.

honlap_kezdo

2011. október 21.

A 2012. februárjában induló képzésekre jelentkezési határidő 2011. november 15.

JohnDeady

2011. október 21.
2 perc

John Deady, Íroszág magyarországi nagykövete két napot töltött Szegeden a héten. Mint mondta, látogatásának fő célja a város megismerése volt, valamint, hogy felvegye a kapcsolatot a Szegedi Tudományegyetemmel.

2011. október 21.
1 perc

2011. október 25-én a belépő SZTE-s diákigazolványal a 158 éve született festő tiszteletére 158 Ft a Móra Ferenc Múzeumban.

allasborze_mesterkepzesek

2011. október 20.
2 perc

Október 19-én az immár hagyományos SZTE Őszi Állásbörze mellett a Szolgáltatók Börzéjét és a Mesterképzések Nyílt Napját is megrendezték.

2011. október 17.
1 perc

A "kelta tigris" felemelkedése és bukása" legendák és valóság az ír gazdaságról címmel tart angol nyelvű előadást H.E. John Deady, Írország budapesti nagykövete a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karon (Szeged Kálvária sgt. 1.) 2011. október 18-án, kedden 18.30-kor.

2011. október 17.
3 perc

Tavaly júliusban összefogott a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézete, a Bolyai Intézet, valamint az Újvidéki Egyetem Matematikai és Informatikai Intézete, hogy nem megszokott módon népszerűsítsék a matematikát.

Junior_imreh

2011. október 17.
2 perc

Közel száz középiskolás hallgatta végig Imreh Szabolcs október 12-i előadását a Junior Szabadegyetemen. Az SZTE GTK docense prezentációjában olyan gyakorlati problémákkal foglalkozott, hogy mik a vállalkozóvá válás kulcskérdései, mitől jó egy üzleti ötlet és mikor éri meg vállalkozni.

90_eves

2011. október 11.
3 perc

Egyetemtörténeti konferenciával és az első szegedi rektor, Menyhárt Gáspár sírjának koszorúzásával emlékezett meg a Szegedi Tudományegyetem hétfőn az első szegedi tanévnyitó 90. évfordulójáról.

Tehetsegpont_atadas

2011. október 10.
5 perc

Egy jelképes gombnyomással indította el Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora azt a portált, melyen a jövőben az SZTE Tehetségpont tagjai egymással és a szervezettel hatékonyabban tudják tartani a kapcsolatot, és melyen a Tehetségpont-tagok kiválósági listája is megtekinthető lesz.

2011. október 05.
1 perc

Energiafelhasználásról és energiaforrásokról közérthetően – októberben is izgalmas órákat ígér az SZTE TTIK által szervezett Energia Szabadegyetem.

 

2011. október 05.
1 perc

Négy előadással folytatóik október az SZTE népszerű programsorozata, a Szabadegyetem – Szeged.

 

2011. október 04.
2 perc

A Magyar Tudományos Akadémia vezetői hírei között számolt be a szegedi hasnyálmirigy kutatások nemzetközi sikereiről. Ezen eredmények nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az idei júniusi választásokat követően 2012-2017 között a Szegedi Tudományegyetemre kerül a több mint ezer tagot magába foglaló Európai Hasnyálmirgy Társaság központja, melynek irányítójának egyhangú szavazással Hegyi Pétert választották.

OKF_2011

2011. október 04.
2 perc

Az Ereklyék című kiállítás hivatalosan is megnyitotta az immár 16. alkalommal visszatérő SZTE Őszi Kulturális Fesztivált. Az egy hónapos esemény fő témái a Liszt-év, valamint a szegedi felsőoktatás 90. évfordulója.

2011. október 03.
2 perc


Tavaly júliusban indult és ez év végén fejeződik be a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézete, a Bolyai Intézet és az Újvidéki Egyetem Matematikai és Informatikai Intézete együttműködésében megvalósuló IPA HU-SER "Teaching Mathematics and Statistics in Sciences: Modeling and Computer-Aided Approach" című oktatási program, amely a matematika alkalmazott tudományokban való oktatásának korszerűsítését és a matematika népszerűsítését tűzte ki célul.

2011. október 03.
1 perc

A Kertész utcai Csillagvizsgálóban a nyitva tartás és a látogatók fogadása határozatlan ideig szünetel, miután az épület egyik fele megsüllyedt, nagy repedések lettek a falakon, ami veszélyes lehet.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek