Bezár

Hírarchívum

2015. December

2015. december 29.
1 perc

A hazai egészségügyi ellátás Dél-alföldi Régió (Dél-Alföld) meghatározó egészségügyi intézménye, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ a fenntartható, aktív betegellátó rendszer érdekében 402.871.847,- HUF keretösszegű támogatásra nyújtott be pályázatot a TIOP-2.2.8.A-15/1 azonosító számú Infrastrukturális fejlesztések megvalósítása című pályázati felhívásra.

2015. december 20.
2 perc

Meghosszabbodik 2015. december 19-től SZTE Klebelsberg Könyvtár és befogadó épülete, az SZTE TIK nyitva tartása. Az SZTE Szenátusa által elfogadott tantervi időbeosztás szerint az egyetem téli szünetet tart 2015. december 24 - 2016. január 03. között, ekkor az épületek zöme – kivéve az egészségügyi ellátást szolgálókat – zárva tart.

2015. december 18.
1 perc

Együttműködési megállapodást írt alá az SZTE-vel a San Francisco de Quito Egyetem nevében María del Carmen González Cabal. Ecuador nagykövete december 16-án járt Szegeden.

2015. december 18.
4 perc

2,6 milliárd forintból újult meg a Dialízis Központ és a képalkotó diagnosztika az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban. A járó és fekvőbeteg ellátás javítását célzó uniós projektből a Dialízis Központot korszerű, saját tulajdonú gépekkel szerelték fel, továbbfejlesztették a klinika képalkotó diagnosztikai osztályainak gépparkját és távdiagnosztikai rendszerét.

2015. december 17.
3 perc

Közel 5 millió forint értékű adomány érkezett Németországból a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ intézeteibe. A 42 darab kórházi ágy és egyéb felszerelés a Straubing-i Rotary Club adománya.

kulfoldi_diakok_tik_kiemelt_nagy

2015. december 15.
3 perc

Megjelent a Szegedi Tudományegyetem honlapján is az Erasmus+ program új pályázati felhívása. E program révén az SZTE hallgatói több mint 430 egyetemen tanulhatnak. Jó hír, hogy növekszik az ösztöndíj összege.

magkorhaz_atado_kiemelt_nagy

2015. december 10.
5 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ integrált magkórház létrehozását célzó fejlesztése eredményeként a városi kórházi szolgáltatások egy tömbbe kerültek és megvalósult az egy helyen, egységes elvek alapján történő betegellátás. Így 1,3 millió beteg jobb körülmények között, hatékonyabban gyógyulhat Szegeden.

2015. december 09.
3 perc

Ünnepi megemlékezéssel és szakmai konferenciával ünnepelte 75. jubileumát a Szegedi Tudományegyetem Embertani Tanszéke 2015. december 9-én. A Szegedi Akadémiai Bizottság Székházában az idén 75 éves antropológusok, Gyenis Gyula, az ELTE Embertani Tanszék korábbi vezetője és Marcsik Antónia, a SZTE Embertani Tanszék korábbi vezetője előtt is tisztelegtek.

Olle_kiemelt

2015. december 08.
3 perc

„Az egyetem lényege a gondolat és a szólás szabadsága” – vallja Olle Schmidt svéd liberális politikus, aki Pelle Anita, az SZTE GTK Jean Monnet címet viselő docense meghívására érkezett december 3-án a Szegedi Tudományegyetemre.

2015. december 07.
1 perc

Tíz kategóriában osztották ki a Prima Primissima díjakat 2015. december 4-én a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselőinek. A díjátadón Prima Primissima díjat kapott Csapó Benő szegedi oktatáskutató, az SZTE Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományi Intézet vezetője.

2015. december 07.
2 perc

Napenergia-díjat nyert a Szegedi Tudományegyetem. Európa és az ország egyik legzöldebb egyetemét ezzel az elismeréssel a napelemes rendszerek kialakításáért díjazta az európai szervezet.

kiemelt-melegito

2015. december 07.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika újszülött osztályát egy közel két és fél millió forint értékű Babylife BLR-2100 típusú melegítő- és újraélesztő asztal megvásárlásával támogatta a Korábban érkeztem Dél-Alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány és a MEDICOR Elektronika Zrt.

2015. december 07.
5 perc

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának főiskolai docense Újváriné dr. Illés Mária a 2015. november 24-én 17 órakor tartotta „Tiszta hangok” Vántus élete és műve című könyvének bemutatóját. Az esemény teltházas közönséget vonzott a Liszt Ferenc Kamaraterembe.

hallgatoi_dijkioszto_kiemelt

2015. december 04.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem legtehetségesebb hallgatóit díjazták 2015. december 3-án, a Rektori Hivatal Dísztermében. Az SZTE Hallgatói Díjkiosztó Gáláján átadták az Egyetemi Zenei Verseny, az Egyetemi Vers- és Prózamondó Verseny, a Novellapályázat, a Jó tanuló, Jó sportoló Verseny, valamint a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány elismeréseit.

kiemelt_kutatas_imazsfilm
2015. december 04.
2 perc

A nemzetköziesítés jegyében új, az egyetem oktatási potenciálját és kiemelt kutatási területeit bemutató imázsfilmeket készített a Szegedi Tudományegyetem. Az angol nyelvű, dinamikus kisvideókkal az intézmény az elsősorban az interneten tájékozódó külföldi diákok érdeklődését szeretné felkelteni az SZTE-n elérhető széleskörű képzések és kutatási lehetőségek iránt.

2015. december 04.
1 perc

A Times Higher Education szakfolyóirat a feltörekvő és a BRICS-államokat rangsoroló 2015/2016-os listáján az SZTE Magyarországon továbbra is a legjobb vidéki egyetem – a rangsorban a 136. helyen áll.

onkologiai_muszer_kiemelt_nagy

2015. december 03.
5 perc

A legkorszerűbb daganatdiagnosztikai eszközök válnak elérhetővé a régióban élők számára annak az uniós projektnek a révén, amely decemberben zárul, és amelynek segítségével 1,1 milliárd forintos fejlesztés valósult meg a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ sugárterápiás ellátásában.

tik_kiemelt_nagy

2015. december 03.
4 perc

Idén ünnepli 11. születésnapját a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ. A TIK 2015-ben is számos nagyszabású rendezvénynek, környezettudatos programnak adott helyet. A sikeres év december 9-én 11 órakor ünnepséggel zárul.

2015. december 02.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai és tanárai 2015. novemberében több tanulmányi versenyen is sikerrel szerepeltek.

2015. december 02.
6 perc

A Szegedi Tudományegyetemen mutatták be a Szegedi Ítélőtábla 1914 – 1921 közötti történetét feldolgozó kötetet. Kiderült: az SZTE Dugonics téri épülete is ezer szállal kötődik a táblabíróság történetéhez.

eletvezetes_online_kiemelt_nagy

2015. december 02.
3 perc

Ingyenes online tanácsadást nyújt a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ. A LélekNavigátor oldal online tanácsadásán bármilyen életvezetési és lelki problémában segítenek a szakemberek. Az online segítségnyújtásról Dr. Szenes Mártát, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ szakmai vezetőjét kérdeztük.

2015. december 01.
2 perc

A világ legrangosabb kémiai folyóirata, a Nature Chemistry közölte Czakó Gábor és Szabó István eredményeit: a kutatók a szerves kémia egyik legalapvetőbb reakciójának új mechanizmusára bukkantak.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek