Bezár

Hírarchívum

2008. Október

2008. október 21.
1 perc
Az SZTE-Szedeák férfikosarasai három vereség után végre megszerezték első győzelmüket az NB I/B Keleti csoportjában, így bizakodva utaztak Tiszaújvárosba az 5. fordulóban. Annál is inkább reménykedhetett Nyilas István együttese, mert a hazaiak is egy győzelemmel és három vereséggel várták az október 17-i összecsapást.
2008. október 16.
3 perc
Magyarországon idén húsz felsőoktatási intézmény vett részt a legnagyobb olyan évente ismétlődő európai szintű közvélemény-kutatásban, amely az egyetemi és főiskolai hallgatók véleményét, elégedettségét és jövőbeni elvárásait vizsgálta a saját képzésüket illetően. A European Student Barometer 2008 eredményei szerint a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számos ponton elégedettebbek az oktatás feltételeivel és minőségével, mint európai társaik, de a magyar átlaghoz hasonlóan borúlátóbbak a munkavállalás és a karrierlehetőség tekintetében. Nyelvi felkészültségük még nem érte el az európai színvonalat, de lényegesen jobb a hazai átlagnál.
2008. október 13.
1 perc
Az NB I/B csoportos férfi kosárlabda-bajnokság Keleti csoportjának 4. fordulójában végre megszerezte első, olyannyira várt győzelmét az SZTE-Szedeák. Az áldozat az egyik „ősi” rivális, az Univer-Kecskemét B együttese volt.
2008. október 13.
2 perc
Két magabiztos győzelemmel rajtolt az OB I/B csoportos női vízilabda-bajnokságban a címvédő Universitas Szeged. A Tisza-parti lányok előtt a Kecskemét és a Debrecen is fejet hajtott. 
2008. október 13.
1 perc
Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika nyílt a Szegedi Tudományegyetemen. Az új intézményben az országban egyedülálló beavatkozásokat is végre tudnak majd hajtani.
2008. október 30.
2 perc
Az SZTE Karrier Iroda negyedjére szervezte meg a már hagyományossá vált őszi Állásbörzét. Az október 15-i rendezvényen 34 cég mutatkozott be, és több mint 1500-an látogattak el a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumába és kiállítói terébe.
2008. október 28.
2 perc
Itthon számos területen előrelépett, míg a nemzetközi felsőoktatási rangsorban továbbra is tartja pozícióját a Szegedi Tudományegyetem. A sanghaji Jiao Tong University által évente elkészített nemzetközi rangsor idén is a világ legjobb 400 egyeteme közé sorolta a szegedi intézményt.
2008. október 28.
1 perc
Újabb vereséget szenvedett el az NB I/B-s férfi kosárlabda-bajnokság Keleti csoportjában az SZTE-Szedeák. Az egyetemisták rajta a legjobb indulattal sem értékelhető biztatónak: egy győzelem mellett immár az ötödik alkalommal maradtak alul.
2008. október 26.
3 perc
Ha semmire nem emlékszik, miért tud játszani az amnéziás zongorista? Ilyen és hasonló érdekes kérdésekre kaphatnak választ a szegedi Pszichológiai Intézet munkatársai új laborjaik segítségével, melyeket október 17-én adtak át hivatalosan.  
2008. október 21.
1 perc
Jeffrey D. Levine, a magyarországi amerikai nagykövet első helyettese a pénzügyi világválság kapcsán a felelős vállalatirányítás fontosságára hívta fel figyelmet az Amerikai Kereskedelmi Kamara országos oktatástámogatási programjának első állomásán, a Szegedi Tudományegyetemen.
2008. október 03.
5 perc
TézEUsz 2011 – Tézisek az EU-elnökségi stratégiához címmel hirdet pályázatot a Külügyminisztérium.
2008. október 03.
2 perc
Háromoldalú találkozóra került sor szeptember utolsó napján a Temesvári Nyugati Tudományegyetem, az Újvidéki Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem vezetői között, melynek célja az volt, hogy megerősítse és bővítse az intézmények orvostudományi karai között évek óta meglévő kapcsolatrendszert. Az egyetemek megegyeztek abban, hogy a jövőben sokkal szorosabban kívánnak együttműködni az oktatás, a kutatás és a gyógyítás területén, valamint közösen nyújtanak be európai uniós és regionális pályázatokat.
2008. október 03.
1 perc
A Debreceni Egyetem adott otthont szeptember 26-27-én az Agrár Sportnapok elnevezésű versenynek, melyen a Szegedi Tudományegyetem is képviseltette magát.
Pályázat a solymászat történetéről
2008. október 03.
A Magyar Solymász Egyesület kapcsolódó, nonprofit célú Rohony Alapítvány 100 ezer forintos pályázatot hirdet meg a solymászat történetével kapcsolatos írások, tanulmányok elkészítése céljából. A Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak jelentkezését is várják. A részleteket a mellékelt pályázati kiírás tartalmazza.
2008. október 03.
1 perc
Két kitűnő koncertet kínál a következő napokban látogatóinak a szegedi Ifjúsági Ház Rendezvényközpont – mindenképpen érdemes ellátogatni a megújult IH-ba!

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek