Bezár

Hírarchívum

2016. Március

2016. március 30.
4 perc

A Szegedi Tudományegyetemen rendezik meg 2016. március 30. és április 1. között a XV. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferenciát. A környezettudomány-környezetvédelemi felsőoktatás legrangosabb országos rendezvényén közel 130 előadás hangzik el 12 szekcióban.

2016. március 30.
1 perc

Országszerte több egyetemi városban, így Szegeden is megrendezik április 2-án, szombaton a Véradók Fesztiválját. A véradókat meg is ajándékozzák: mozijegyet, kedvezményes belépőket kapnak, például a Paraparkba is. Az SZTE arra kéri polgárait, hogy csatlakozzanak, minél többen adjanak vért, hogy az egészségügyi vérellátás az egész országban zökkenőmentes lehessen.


2016. március 29.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Környezettudományi és Műszaki Intézet szervezésében 2016. március 30. és április 1. között Szegeden rendezik meg a XV. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferenciát. A tanácskozás fővédnökei Dr. Áder János köztársasági elnök és Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

kiemelt

2016. március 25.
8 perc

Egyetem – civilek – önkéntesség. E hívó szavakkal a Szegedi Tudományegyetem hat karának oktatói kezdeményeztek fórumot. A kezdeményezés sikeréről és jövőjéről az egyik ötletgazdát, Újvári Editet, az SZTE JGYPK oktatóját kérdeztük.

2016. március 25.
2 perc

Farkas Eszter, a Szegedi Tudományegyetem agyi keringést kutató orvosa személyében magyar pályázó is átvehette az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) és a L'Oréal nők számára létrehozott nemzetközi tudományos díja fiatal tehetségeknek szóló elismerését.

egyetem_arca_2015_kiemelt_nagy

2016. március 25.
1 perc

Fontos a szépség és a tudás harmóniája? A külső mellett a belső értékeknek is hangot szeretnél adni? Akkor ne hagyd ki a lehetőséget, hogy az egyetem kimagasló tehetségeként tündökölj!

Rektori hivatal

Rektori szünet - 2016. április 15.
2016. március 24.

„A Szegedi Egyetemi Napok 2016. április 14-16. között kerülnek megrendezésre. Erre figyelemmel az SZTE rektora rektori (oktatási) szünetet engedélyez 2016. április 15-re (péntekre), a nappali tagozatos hallgatók számára.”


Az Egyetem arra kéri a rendezvényre látogatókat, hogy a Szegedi Tudományegyetem hírnevéhez és rangjához méltó módon, kulturáltan szórakozzanak, és tartsák be a fesztivál szabályait, előírásait. Ezzel kapcsolatos tájékoztatásunkat a csatolt mellékletben olvashatják.

2016. március 23.
1 perc

A brüsszeli terrortámadás áldozatairól 2016. március 24-én, csütörtökön 18 órai kezdettel megemlékezést tart a Szegedi Tudományegyetem Frankofón Egyetemi Központja az intézmény épületénél.

molino_konyvtari_ejszaka_2016

2016. március 23.
4 perc

Mesekönyv adományozással máris be lehet kapcsolódni az egyetemi bibliotéka hagyományos élményszerző programjába. Az SZTE Klebelsberg Könyvtár 2016. április 6-án este éjfélig nyitva tartva várja az olvasókat. A X. Könyvtári Éjszakáról a bibiliotéka főigazgató-helyettesét, Kokas Károlyt kérdeztük. Válaszainak lényege: „A mese rólad szól…”

kiemelt_allasborze

2016. március 23.
1 perc

A 21. SZTE Tavaszi Állásbörze megnyitóján adták át a presztízsdíjat, amelyet az SZTE öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítél, amely kimagasló létszámban foglalkoztat SZTE-n végzett hallgatókat, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását.

2016. március 23.
1 perc

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság ismét meghirdeti ösztöndíjait. A 2017-2018-as tanévre szóló programról - amelyre május 23-ig lehet jelentkezni - a Szegedi Tudományegyetemen is tartanak tájékoztatót.

kiemelt_QS_rangsor

2016. március 22.
1 perc

42 közül 7 tudományágban került a világ elit egyetemi közé a Szegedi Tudományegyetem a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb tudományterületi listáin.

japan_nagykovet

2016. március 22.
2 perc

Koszuge Dzsunicsi, Japán magyarországi nagykövete látogatott március 21-én a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karára. A látogatás célja a magyar-japán kapcsolatok elmélyítése volt.

Kiemelt_20160321_Templeton

2016. március 21.
2 perc

Öt szegedi egyetemistát is beválasztottak a 315 Junior Templeton Fellow közé. A kivételes kognitív tehetségeket támogató Magyar Templeton Program támogatói közé tartozik az SZTE rektora is. A 10-29 éves korosztályt érintő program célja az, hogy létrehozzák a kivételes magyar tehetségek kreatív közösségét.

kiemelt_prezentacios_technikak

2016. március 18.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak beszédtechnikáját, stílusát, a prezentációhoz használt vizuális eszközöket és a hatékony időbeosztást értékelte a zsűri az SZTE szokatlan versenyén. A Prezentációs Technikák Tanulmányi Verseny döntőjében Seylan Musayeva, a Gazdaságtudományi Kar hallgatója bizonyult a legjobbnak.

Kiemelt_20160315_kituntetettek

2016. március 17.
3 perc

Kokárdás nemzeti ünnepünk alkalmából 2016. március 15-én a Szegedi Tudományegyetem munkatársai közül egy professor emeritus Széchenyi-díjat vehetett át, két akadémikus, három professzor és egy igazgató Magyar Érdemrend elismerésben részesült.

kiemelt_szegedert

2016. március 16.
3 perc

Három, a Szegedi Tudományegyetemhez kapcsolódó kiválóság hozta el a Szegedért Alapítvány idei kitüntetéseinek többségét. A tudományos kuratórium Szőkefalvi-Nagy Béla-díját Balázs Mihály irodalomtörténész, a művészeti kuratórium Gregor József-díját Dusha Béla fotóművész, a társadalmi-állampolgári kuratórium Debreczeni Pál-díját Tajti Gabriella, kulturális menedzser kapta. A fődíjat Kondorosi Éva biokémikusnak ítélték.

otdk_kiemelt

2016. március 16.
8 perc

Március 8-12. között zajlott az SZTE Általános Orvostudományi Kar, Fogorvostudományi Kar, Gyógyszerésztudományi Kar és Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar tavaszi Tudományos Diákköri Konferenciája. A 4 napos tanácskozáson 11 tagozatban, több mint 180 magyar és angol nyelvű előadás hangzott el.

kiemelt_perbeszedverseny

2016. március 16.
3 perc

Ügyvédként és ügyészként tehették próbára tudásukat a hallgatók az SZTE ÁJTK-n, március 10-én rendezett perbeszédversenyen. A megmérettetésen Fülöp Ágnes Kata, negyedéves jogászhallgató és Sztoján Krisztina harmadéves hallgató bizonyult a legjobbnak, ők képviselheti egyetemünket május elején a debreceni országos versenyen.

Kiemelt_Robert_Jan_Smits

2016. március 11.
3 perc

Robert-Jan Smits, az Európai Bizottság Kutatási-Innovációs Főigazgatóságának vezetője és Dr. Pálinkás József a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) elnöke Dr. Szabó Gáborral a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektorával és kutatókkal tanácskozott a városban futó tudományos programokról és fejlesztési tervekről.

SZTE_AllasB_kiemelt

2016. március 10.
3 perc

Rekorddal indítja a tavaszt az SZTE Karrier Iroda Állásbörzéje március 23-án: a régió legnagyobb álláskeresési fórumán közel 60 kiállító várja az egyetem hallgatóit, diplomásait és minden érdeklődőt, aki személyesen szeretne találkozni az Egyetem nyitott pozíciókat kínáló partnereivel.

kiemelt_szesz_sajtotaj

2016. március 10.
3 perc

Első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezi meg a Szegedi Egyetemi Színházi Találkozót a Szegedi Egyetemi Színház március 11-15. között. A fesztiválon – amelyen minden előadás és kapcsolódó program ingyenes – a veszprémi, pécsi, debreceni társulatok lépnek fel, több játszóhelyen.

kiemelt_Alma_Mater_mentorprogram

2016. március 09.
2 perc

51 mentorálttal indult el az Alma Mater Alumni Mentorprogramjának új szakasza, melynek nyitórendezvényét március 8-án tartották az SZTE ÁJTK Társalgójában.

Karkas_Mihaly_nyito

2016. március 07.
6 perc

A 21. SZTE Tavaszi Állásbörze megnyitója és az „SZTE Alma Mater Díj 2016” átadása után beszélgettünk a nyertes makói gyár, a Givaudan Hungary Kft. igazgatójával, alumnusunkkal, Karkas Mihállyal, aki a cég és az egyetem közötti együttműködés mellett saját hallgatói éveiről is mesélt nekünk.

Kiemelt_ProJure_alkotmanybirak

2016. március 04.
4 perc

Kulisszatitkokat is elárult és anekdotázott is Balogh Elemér és Sulyok Tamás, a volt és a jelenlegi alkotmánybíró a Pro Jure – Közösség a Szegedi Joghallgatókért szervezet kerekasztal-beszélgetésén. A jogásznak tanuló szegedi egyetemisták e programjukon is a szakmára kíváncsian kérdeztek juristákat mindarról, ami nem szerepel a szakkönyvekben, illetve az egyetemi előadásokon, szemináriumokon sem hallható.

2016. március 04.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara és a Konformitás Kft. minőségirányítási rendszer belső auditor képzést hirdet. A képzés célja, hogy a résztvevők elsajátítsák az ISO 9001 szabvány követelményeinek megfelelő minőségirányítási rendszer (MIR) működtetésének, felülvizsgálatának és fejlesztésének módszereit.

tulipan

2016. március 03.
1 perc

Március 8-án, kedden, a Nemzetközi Nőnap alkalmából az SZTE TIK Green Team csapata és a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete közös programmal készül a hölgyeknek.

alapitvany

2016. március 02.
22 perc

A Szegedi Tudományegyetemhez kötődő 37 alapítvány számít a személyi jövedelemadó 1%-ából származó bevételre. E nonprofit szervezetek segítséget nyújtanak az SZTE oktatást, kutatást és gyógyítást célzó programjaihoz, az egyetemisták támogatásához.

kiemelt_hideghaboru_kiallitas

2016. március 02.
5 perc

A hidegháború – Egy megosztott világ története címmel nyílt tárlat március 1-jén az SZTE Tanulmányi és Információs Központjában. A március 12-ig látogatható kiállítás több mint 100 tablón mutatja be az 1945 és 1991 közötti időszakot.

2016. március 01.
1 perc

Az SZTE Zeneművészeti Kar és az SZTE Alma Mater közös szervezésű koncertsorozata március 3-án folytatódik. Az SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay termében a Bach sorozat II. koncertjét hallhatják az érdeklődők.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek