Bezár

Hírarchívum

2008. November

rektor
2008. november 20.
3 perc
A szegedi pedagógusképzés nyolcvanadik évfordulóján rendezvénysorozattal emlékezett meg a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara (JGYPK).
Cimkék: JGYPKÜnnepség
Egyetem napja kép
2008. november 20.
1 perc
Az idei tanévben november 21-én ünnepeljük meg a Szegedi Tudományegyetem Napját. A központi rendezvényeknek a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Ady tér 10.) ad otthont.
2008. november 19.
3 perc
Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) 2005 májusában kezdte meg működését stockholmi központtal és a magyar származású Jakab Zsuzsanna elnök vezetésével. Egyre bővülő szakmai csoporttal, kiterjedt partnerhálózattal feladata az európai országokban a fertőző betegségekkel szembeni küzdelem fejlesztése, ismeretlen eredetű fertőző betegség fellépése esetén a tovaterjedés megelőzése érdekében szükséges intézkedések meghozatala, a tagállamok, az EU intézmények és az érintett nemzetközi szervezetek feladatainak összefogása. Egy ilyen Európa országaira kiterjedő összehangolt akció az Első Európai Antibiotikum Nap, amelyet 2008. november 18-án tartanak Európa-szerte.
2008. november 19.
1 perc
Komoly ellenféllel találta magát szemben az SZTE-Szedeák az NB I/B csoportos férfi kosárlabda-bajnokság Keleti csoportjának 8. fordulójában. Három negyedik remekül tartották magukat az egyetemisták, a végére azonban felőrölték őket a vendéglátó Óbudai Kaszások.
2008. november 19.
2 perc
 
A Szegedi Tudományegyetem kutatói bizonyították, hogy egy egyszerű inga mozgása kaotikus lehet. Egy egészen konkrét és hétköznapi jelenség példáján mutatták ki, hogy determinisztikus, tehát ismert törvényszerűségeket követő rendszerek hogyan és miért viselkedhetnek véletlenszerűen. Az eredmény nemzetközi szinten is kiemelkedő, hiszen több évtizedes matematikai sejtésre sikerült teljes bizonyítást adniuk.
2008. november 19.
2 perc
Szakítva az egyetemek merev hagyományaival a Szegedi Tudományegyetem rendhagyó tanulmányi versenyt és nyílt napot szervez középiskolás tanulók részére. A Gazdaságtudományi Kar elektronikus oktatási rendszerén meghirdetett online tanulmányi verseny keretébena leendő közgazdászok egy rendkívül életszerű, mégis képzeletbeli világban – Moan és Ursia piacán – szerepjáték közben bizonyíthatják gazdasági és pénzügyi rátermettségüket.  
2008. november 19.
1 perc
Miután az NB I/B-s férfi kosárlabda-bajnokság Keleti csoport hatodik fordulójában ötödik vereségét is elszenvedte az SZTE-Szedeák, lemondott vezetőedzői posztjáról Nyilas István. Az Újbuda elleni meccsen már új vezetőedző ült a kispadon, az együttes pedig újra győzni tudott. 
2008. november 19.
1 perc
November 5-én este 9 órától a Vitamin irodalmi estek sorozatában Závada Pál: Idegen testünk című könyve kerül terítékre a Grand Cafében.  
2008. november 19.
3 perc
A diákévek alatt a tanulás mellett legalább olyan fontos, hogy munkatapasztalatra, szakmai gyakorlatra tegyünk szert, kapcsolatokat építsünk ki. Kovács István, az SZTE Gazdaságtudományi Kar harmadéves pénzügy és számvitel szakos hallgatója mindezeket nagyon jól tudja. Még középiskolásként került a Lombard Lízing Csoporthoz nyári munkára, most pedig az egyetem mellett már napi négy órában dolgozik a cégnél.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek