SZTE Info

SZTE-s hallgató lett Szeged Szépe

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Hagyományteremtő szándékkal tartották meg május 3-án a szegedi Sing-Singben az I. Szeged Szépe szépségkirálynő-választást. A győzelmet a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának egyik hallgatója, Nagy Nikolett szerezte meg.
A közel száz jelentkező közül 76 lány regisztrációját tudták elfogadni a szervezők. A válogatók alkalmával azonban jelentősen, mindössze 15 főre zsugorodott a döntőben részt vevő lányok száma. A döntőbe került hölgyek a május 3-i finálét megelőzően többnapos felkészítő táborban vettek részt, melynek során elsajátíthatták a színpadi mozgást, a salsa és mambó tánclépéseit. A fáradságot és a feszültséget pedig a Gellért Szabadidőközpont által nyújtott wellnessprogram keretein belül vezették le.
 
Nagy Nikolett, Szeged Szépe, az SZTE GTK hallgatója. Fotó: Segesvári Csaba
 
A verseny különlegessége az volt, hogy a szervezők nemcsak a lányok külső adottságait, hanem intelligenciájukat, műveltségüket, sőt még Szegeddel kapcsolatos ismereteiket is tesztelték. Az itt elért eredményeket az összesítés során természetesen figyelembe vették.
A 15 versenyzőt híres zsűri értékelte, hiszen a pontozók között találhattuk a gyönyörű Zimány Linda és Debreczeni Zita modelleket, a világbajnok artista Rippel fivéreket, Győri Bernadett divattervezőt, Tekulics Anna szegedi fotómodellt, Zsiga Renáta világbajnok mesterfodrászt, a Pick Szeged kézilabdacsapat képviseletében a BL-győztes szlovén szélsőt, Luka Zvizejt, míg a zsűri elnöki teendőit Juronics Tamás koreográfus, a Szegedi Kortárs Balett vezetője látta el.
A szakmai zsűrinek komoly feladat jutott, hiszen az egyes szépségversenyektől eltérően mind a 15, döntőbe jutott lány valóban nagyon dekoratív volt. Hosszas mérlegelés után éjfélt követően végül kihirdették az eredményt: az I. Szeged Szépe szépségkirálynő-választás második udvarhölgye Bánfalvi Csilla, míg az első udvarhölgy Farsang Dorottya lett.
A Dél-Alföld fővárosát egy egész éven át Nagy Nikolett, az SZTE GTK elsőéves kereskedelmi és marketing szakos hallgatója fogja képviselni, aki a zsűri szavazata alapján megérdemelten nyerte el a koronát. A királynőre a fejdíszt és a szalagot Gera Gábor főszervező tette fel, aki mindemellett számos nyeremény nyújtott át a nyertesnek.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *