SZTE Info

Két különleges adventi koncert a Somogyi-könyvtárban

Az ünnepi készülődés jegyében az SZTE Tehetségpont tagjai két különleges adventi koncertre várják az érdeklődőket a Somogyi-könyvtárba. December 13-án, pénteken Gabor Amadeus és Ötvös Csilla latin jazz gitárduó ad koncertet, december 16-án, hétfőn pedig Molnár Mária és az olaszországi Federico Conte közös koncertjét hallhatják az érdeklődők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Liesel_16-12-2012_3._AdventDecember 13-án 17 órai kezdettel a Somogyi-könyvtár I. emeleti folyóirat-olvasójában Gabor Amadeus latin jazz gitárművész és Ötvös Csilla, az SZTE Zeneművészeti Kar egykori hallgatója, okleveles gitárművész, gitártanár, kamaraművész ad ünnepi koncertet. A hangversenyen Gabor Amadeus saját szerzeményein túl Astor Piazzolla és Al Di Meola zeneszerzők művei is felcsendülnek. A koncert hangzásvilágát a gitárművészek virtuóz játéka és dallamvilága, valamint különleges motívumkészlet jellemzi.

 

December 16-án, hétfőn szintén 17 órai kezdettel Molnár Mária és Federico Conte közös koncertjére várják az érdeklődőket a Somogyi-könyvtárba. Molnár Mária 6 éves korától tangóharmonikázni, később zongorázni, majd énekelni tanult. Jelenleg Szegeden tanul oratórium- és dalének szakirányon. Tanulmányai során több elismerést és ösztöndíjat sikerült elnyernie többek között 2013-ban a Sófi József Ösztöndíj Kiemelt Kuratóriumi Díját. Federico Conte olasz tangóharmonika-művész. Pályája során számos elismerésben részesült, többek között a „Premio Novecento” Luigi Nono Nemzetközi Versenyen különdíjat, a Castelfidardo Nemzetközi Versenyen, a Fiatal Zenészek Versenyén és a Premio San Francesco Versenyen pedig első díjat kapott. A hangversenyen többek között felcsendülnek Johann Sebastian Bach szoprán áriái, Astor Piazzolla Ave Maria című darabja, valamint ősbemutatóként Emiliano Giannetti kortárs olasz zeneszerző egyik „meglepetés” darabja.

 

A koncertek részletes programja és további információ a fellép művészekről a Tehetségpont oldalán érhető el.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 16.
  09:00 - 19:00
  Tizennyolcadik alkalommal rendez nyári egyetemet a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő külföldieknek a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Hungarológia Központja 2018. július 16-tól augusztus 10-ig.
 • augusztus 26. 08:00 - 30. 16:00
 • augusztus 27.
  11:00 - 19:00
  A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány 2018. augusztus 27-29. között rendezi meg „Az Újszövetség hellén és júdaista háttere” című konferenciáját, mely az újszövetségi szerzők szövegeiben fellelhető különböző ókori témák és műfajok a Biblia szövegére gyakorolt hatását vizsgálja. Ebben a tárgyban átfogó konferenciát eddig nem rendeztek Magyarországon úgy, hogy arra egyszerre hívtak volna meg biblikusokat és hellenizmus szakértőket. Az előadások célja a keresztény és a nem keresztény szövegek viszonyának elemzése, nyelve pedig magyar, német és angol.
 • szeptember 10.
  18:00 - 20:00
  A folyamat: a nyolcezresek csúcsára vezető út - Klein Dávid előadása
 • szeptember 18.
  18:00 - 19:00
  Velünk élő robotok - a technológia hatása mindennapjainkra