SZTE Info

Két különleges adventi koncert a Somogyi-könyvtárban

Az ünnepi készülődés jegyében az SZTE Tehetségpont tagjai két különleges adventi koncertre várják az érdeklődőket a Somogyi-könyvtárba. December 13-án, pénteken Gabor Amadeus és Ötvös Csilla latin jazz gitárduó ad koncertet, december 16-án, hétfőn pedig Molnár Mária és az olaszországi Federico Conte közös koncertjét hallhatják az érdeklődők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Liesel_16-12-2012_3._AdventDecember 13-án 17 órai kezdettel a Somogyi-könyvtár I. emeleti folyóirat-olvasójában Gabor Amadeus latin jazz gitárművész és Ötvös Csilla, az SZTE Zeneművészeti Kar egykori hallgatója, okleveles gitárművész, gitártanár, kamaraművész ad ünnepi koncertet. A hangversenyen Gabor Amadeus saját szerzeményein túl Astor Piazzolla és Al Di Meola zeneszerzők művei is felcsendülnek. A koncert hangzásvilágát a gitárművészek virtuóz játéka és dallamvilága, valamint különleges motívumkészlet jellemzi.

 

December 16-án, hétfőn szintén 17 órai kezdettel Molnár Mária és Federico Conte közös koncertjére várják az érdeklődőket a Somogyi-könyvtárba. Molnár Mária 6 éves korától tangóharmonikázni, később zongorázni, majd énekelni tanult. Jelenleg Szegeden tanul oratórium- és dalének szakirányon. Tanulmányai során több elismerést és ösztöndíjat sikerült elnyernie többek között 2013-ban a Sófi József Ösztöndíj Kiemelt Kuratóriumi Díját. Federico Conte olasz tangóharmonika-művész. Pályája során számos elismerésben részesült, többek között a „Premio Novecento” Luigi Nono Nemzetközi Versenyen különdíjat, a Castelfidardo Nemzetközi Versenyen, a Fiatal Zenészek Versenyén és a Premio San Francesco Versenyen pedig első díjat kapott. A hangversenyen többek között felcsendülnek Johann Sebastian Bach szoprán áriái, Astor Piazzolla Ave Maria című darabja, valamint ősbemutatóként Emiliano Giannetti kortárs olasz zeneszerző egyik „meglepetés” darabja.

 

A koncertek részletes programja és további információ a fellép művészekről a Tehetségpont oldalán érhető el.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas Bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.