Bezár

Hírarchívum

Szegedi joghallgató a Bob herceg egyik főszereplője

Szegedi joghallgató a Bob herceg egyik főszereplője

2013. november 15.
2 perc

Ismertette a decemberi műsorát a szegedi színház. A repertoárban szerepel a Bob herceg, a Szegedről szóló Maga az ördög, de a karácsonyi kínálat is igen színes.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A közelgő hetek színházi terméséről tartottak sajtótájékoztatót november 13-án a Szegedi Nemzeti Színházban. Az eseményen Gyüdi Sándor főigazgató mellett több színész és rendező is képviseltette magát. A jövő hónap taglalása előtt Gyüdi Sándor nem mulasztotta el megjegyezni, hogy a Verdi-hetek még nem értek véget. A színházkedvelők számíthatnak még novemberben Rigoletto és Traviata bemutatására. A Verdi-hetek lezárása átcsúszik decemberre, Miklós-napon a Luisa Miller három felvonásos előadásával.

A decembert a szegedi kórusok közös produkciójával nyitják, mellyel a 150 évvel ezelőtt megalapított Szegedi Dalárdára emlékeznek. December 13-án mutatják be a Bob herceg című darabot. Az előadás kapcsán Ács János rendező elmondta, hogy polgári sorból feleséget választó brit trónörökös története valós eseményekhez köthető, ám rendhagyó módon a valóság a színi előadás után következett be néhány évtizeddel. Emellett bemutatkoztak a főszereplők is: Hekler Melinda, aki évad közben szerződött a szegedi színésztársulathoz; Széles Flóra, aki ha nem színpadon van, akkor jogot hallgat a Szegedi Tudományegyetemen. Formán Bálintnak ez lesz az első komolyabb szerepe, míg Szélpál Szilvesztert a nézők a Mária főhadnagy kapcsán már ismerhetik, viszont kevesen tudják róla, hogy a deszkák mellett a katedrát is koptatja, és fizikát tanít az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban.

Szintén decemberben kerül sor a Pass-Port triológia két darabjának bemutatására is a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a MASZK egyesület jóvoltából. Az előadások kapcsán Balog József, a MASZK elnöke elmondta, hogy a Pass-Port Europe és a Maga az Ördög a határ menti helyzetről, lényegében Szegedről szól. – A színdarabokkal Urbán András komor tükröt tart elénk, és megláthatjuk, hogyan tekintenek ránk a határ túloldalán – fogalmazott Balog József.

Az év utolsó hónapja azonban az ünnepléséről is szól. Emiatt a Szegedi Nemzeti Színház igazi sztárparádéval készül a karácsonyra. Marc Camoletti Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban című művében Pindroch Csaba, Vida Péter, Molnár Piroska, Schell Judit, Gubás Gabi és Tóth Eszter fog alakítani. Akik pedig zenés-táncos szórakozásokra vágynak, azoknak a Karáncsonyi Dixie Gála kíván kikapcsolódást.

A sajtótájékoztató végén Gyüdi Sándor főigazgató elmondta, hogy idén szilveszterkor egy speciális lehetőséget kínálnak azoknak, akik a színházban szeretnék eltölteni az év utolsó óráit. Azon túl, hogy a hagyományoknak megfelelően gálaműsort adnak szilveszter 31-én, lehetőség nyílik rá, hogy utána egy közös vacsora és parti keretében búcsúztassák az évet.


Őszi Tamás

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek