SZTE Info

A mesés India elevenedik meg a TIK-ben

A 18. SZTE Őszi Kulturális Fesztivál keretében nyílt meg Török Ildikó páratlan fotókiállítása, mely szeptember 30-ától október 12-éig tekinthető meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Már a 18. SZTE Őszi Kulturális Fesztivál hivatalos kezdése előtti napon is színes programokkal várta a kultúrára éhes közönséget az universitas. A szeptember 30-i nap egyik kiemelt eseménye volt Török Ildikó Indiát bemutató fotókiállításának megnyitója az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

 

A tárlatot Juhász Balázs pécsi fotográfus nyitotta meg, aki elmondása szerint már ötödik alkalommal járt Indiában, Török Ildikó tizenhárom társával az ő szervezésében járta körül, s kapta lencsevégre az ország Rajasthan tartományát. Elsősorban nem a turisták által közkedvelt helyek fotózása volt a céljuk. A kiemelt figyelmet az ott élő emberek, kulturális hagyományaik, ruházataik, valamint a hétköznapi életük kapta. A megnyitót átjárta India szelleme. Erről Adász Mariann táncbemutatója gondoskodott, aki Bharatanatyam stílusú táncot mutatott be – ez az egyik legnagyobb becsben tartott indiai klasszikus tánc. Az ünnepség után a kíváncsiskodók hangulatos indiai dobjáték kíséretében csodálhatták meg a képeket.

 

Török Ildikó már gyermekkora óta vonzódik a fotózáshoz. Először családi események, pillanatok megörökítése által ismerkedett a szakmával. Később azonban egyre több elismerést gyűjtött be. Ettől függetlenül még most is hobbiként tekint a fotózásra, és elsősorban közgazdászként dolgozik. India-anyagát ismerheti meg először a nagyközönség – az összeállítás egy részét korábban az SZTE Füvészkertben már bemutatták, most teljes egészében csodálhatjuk meg az anyagot –, ám folytatás következik, hiszen ahogy elárulta, amennyire ideje engedi, szívesen vág bele hasonló kihívásokba.

 

A tárlat október 12-éig hétköznapokon 8 és 20, szombaton 9 és 16 óra között látható a TIK-ben.

 

Török Ildikó az SZTE Gazdaságtudományi Karán 2009-ben közgazdász diplomát, 2012-ben az SZTE Állam- és Jogtudományi Karon jogász oklevelet szerzett. Szegedi tanulmányaival párhuzamosan gyerekkori szenvedélyének, a táncnak hódolva harmadik diplomáját a Magyar Táncművészeti Főiskolán vehette át.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 23.
  10:00 - 12:30
  Prof. Dr. Borbás Anikó (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) Gyökös tioladdíciók telítetlen szénhidrátokon címmel és Prof. Dr. Herczegh Pál (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) előadása A teikoplanin származékoktól a triciklánókig: a közelmúlt terméséből címmel a SZAB Gyógyszerésztudományi Szakbizottság Gyógyszerkémiai és Gyógyszeranalitikai Munkabizottság, valamint az SZTE Gyógyszerkémiai Intézet programja.
 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/