SZTE Info

Szegedi egyetemisták muzsikáltak városszerte a Zene Világnapján

Flash mobbal készült az SZTE Zeneművészeti Kar a zene világnapján: a város több pontján is minikoncertekkel szórakoztatták a járókelőket az egyetemisták.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

flashmobVonósnégyes húzta a BTK épületében, kürt kvartett fújta a Reök-palota erkélyén, rézfúvós kvintett zenélt a Rektori Hivatalban, énekesek daloltak az Árkádban – október elsején, a Zene Világnapján a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának hallgatóitól volt hangos Szeged. Az egyetemisták 8-10 perces minikoncertet adtak elő több helyszínen, a járókelők legnagyobb örömére. A késő esti órákban az egyetemisták kedvelt szórakozóhelyein folytatódtak a koncertek. A rendezvénysorozattal arra hívták fel a figyelmet, hogy zene nélkül lehet ugyan élni, de nem érdemes.

 

– Egy nagy egyetem picike szelete vagyunk. Szeretnénk, ha nagyobb figyelmet kapnánk – mondta el a flash mobbal kapcsolatban Tóth Péter, a ZMK dékánja, akitől megtudtuk: az utóbbi hetekben felkeresett több szegedi intézményt is. Járt többek között a Reök-palotában és a TIK-ben is. Mindenhol azt próbálta tudatosítani, hogy „használják a kart”, a szó legjobb értelmében, vagyis hogy a különböző rendezvényekre a ZMK hallgatóit hívják meg zenélni, mert a fiatalok szívesen tesznek eleget a felkéréseknek.

 

Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 16.
  09:00 - 19:00
  Tizennyolcadik alkalommal rendez nyári egyetemet a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő külföldieknek a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Hungarológia Központja 2018. július 16-tól augusztus 10-ig.
 • augusztus 26. 08:00 - 30. 16:00
 • augusztus 27.
  11:00 - 19:00
  A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány 2018. augusztus 27-29. között rendezi meg „Az Újszövetség hellén és júdaista háttere” című konferenciáját, mely az újszövetségi szerzők szövegeiben fellelhető különböző ókori témák és műfajok a Biblia szövegére gyakorolt hatását vizsgálja. Ebben a tárgyban átfogó konferenciát eddig nem rendeztek Magyarországon úgy, hogy arra egyszerre hívtak volna meg biblikusokat és hellenizmus szakértőket. Az előadások célja a keresztény és a nem keresztény szövegek viszonyának elemzése, nyelve pedig magyar, német és angol.
 • szeptember 10.
  18:00 - 20:00
  A folyamat: a nyolcezresek csúcsára vezető út - Klein Dávid előadása
 • szeptember 18.
  18:00 - 19:00
  Velünk élő robotok - a technológia hatása mindennapjainkra