SZTE Info

Ingyenes tavaszi tréningek az SZTE Alma Mater szervezésében

Az SZTE Alma Mater a TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 pályázatnak köszönhetően tavasszal is szervez tréningeket az alumni szervezet tagjainak. Öregdiákok, egyetemi polgárok és egyetemi dolgozók vehetnek részt áprilisi tréningjeiken. A jelentkezés elindult, várják az érdeklődőket! A részvétel mindkét tréningen ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezés feltétele továbbá a kitöltött jelentkezési lap, valamint a csatolt önéletrajz, amit honlapjukon talál.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Időgazdálkodás tréning (április 11-12.)

 

Az időgazdálkodás tréning során az életcéljainktól a holnapi napig tartó utat járják végig. Az időgazdálkodás és a tudatos életvezetés szemléleti alapjainak elsajátításán túl az időgazdálkodási módszereket és jó gyakorlatokat ismerhetik meg a képzésre jelentkezők. A tréning fő témája a havi, heti, napi tervek készítése, önmenedzseléshez szükséges készségek fejlesztése lesz. Priorizálni, dönteni, fókuszálni, önkontrollt gyakorolni, a halogatást elkerülni, vagy az időrablókra nemet mondani. Kevesen vannak, akiknek a felsoroltak közül nincs olyan, amin erősíteni vagy változtatni szeretne. Őket várják, és azokat, akiknek nincs idejük egy időgazdálkodási tréningre eljönni!

Helyszín: SZTE Tanulmányi és Információs Központ

2. emeleti közösségi tér

Tréner: Gulyás Péter

 

Konfliktuskezelés - kommunikációs tréning (április 25-26.)

 

Középpontban a család és munka élettereinek illesztési lehetőségei, kihívásai

 

Személyes szerepeink, történetünk meghatározó a munka világában történő önmegvalósítás mértékének és minőségének kialakításában − a közös gondolkodás és a csoportjátékok élményei mentén (újra) felfedezett erőforrásaink lehetőséget teremtenek a fejlődésre, a változásra. Konfliktusaink gyakran egyfajta „forgatókönyv” mentén zajlanak − a „végszavak” változása új utakat nyit az értékek és a megoldások keresésében. A műhelymunka során a „forgatókönyveink” átolvasása és a szükségleteink tudatosítása mellett motivációkat kereshetnek a résztvevők, amelyek támogatni képesek kitartásunkat a másokkal való együttműködésünkben. Szabadság és felelősségvállalás − ennek körüljárása segítséget jelenthet a határok felismerésében, és megtartásában − a hivatás és a privát élet területein egyaránt.

Helyszín: SZTE Tanulmányi és Információs Központ

2. emeleti közösségi tér

Tréner: Dobai Edit

 

Jelentkezési feltételek:

· SZTE Alma Mater-tagság,

· kitöltött jelentkezési lap,

· önéletrajz.

Ha még nem SZTE Alma Mater-tag, regisztráljon itt!

 

FONTOS: A képzéseken való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! A tréningeket minden esetben többéves múlttal rendelkező szakemberek vezetik! A tréningre való jelentkezés nem biztosítja a részvételt. Túljelentkezés esetén a tréner szakmai szempontok alapján választja ki a résztvevőket.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.