SZTE Info

Ingyenes tavaszi tréningek az SZTE Alma Mater szervezésében

Az SZTE Alma Mater a TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 pályázatnak köszönhetően tavasszal is szervez tréningeket az alumni szervezet tagjainak. Öregdiákok, egyetemi polgárok és egyetemi dolgozók vehetnek részt áprilisi tréningjeiken. A jelentkezés elindult, várják az érdeklődőket! A részvétel mindkét tréningen ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezés feltétele továbbá a kitöltött jelentkezési lap, valamint a csatolt önéletrajz, amit honlapjukon talál.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Időgazdálkodás tréning (április 11-12.)

 

Az időgazdálkodás tréning során az életcéljainktól a holnapi napig tartó utat járják végig. Az időgazdálkodás és a tudatos életvezetés szemléleti alapjainak elsajátításán túl az időgazdálkodási módszereket és jó gyakorlatokat ismerhetik meg a képzésre jelentkezők. A tréning fő témája a havi, heti, napi tervek készítése, önmenedzseléshez szükséges készségek fejlesztése lesz. Priorizálni, dönteni, fókuszálni, önkontrollt gyakorolni, a halogatást elkerülni, vagy az időrablókra nemet mondani. Kevesen vannak, akiknek a felsoroltak közül nincs olyan, amin erősíteni vagy változtatni szeretne. Őket várják, és azokat, akiknek nincs idejük egy időgazdálkodási tréningre eljönni!

Helyszín: SZTE Tanulmányi és Információs Központ

2. emeleti közösségi tér

Tréner: Gulyás Péter

 

Konfliktuskezelés - kommunikációs tréning (április 25-26.)

 

Középpontban a család és munka élettereinek illesztési lehetőségei, kihívásai

 

Személyes szerepeink, történetünk meghatározó a munka világában történő önmegvalósítás mértékének és minőségének kialakításában − a közös gondolkodás és a csoportjátékok élményei mentén (újra) felfedezett erőforrásaink lehetőséget teremtenek a fejlődésre, a változásra. Konfliktusaink gyakran egyfajta „forgatókönyv” mentén zajlanak − a „végszavak” változása új utakat nyit az értékek és a megoldások keresésében. A műhelymunka során a „forgatókönyveink” átolvasása és a szükségleteink tudatosítása mellett motivációkat kereshetnek a résztvevők, amelyek támogatni képesek kitartásunkat a másokkal való együttműködésünkben. Szabadság és felelősségvállalás − ennek körüljárása segítséget jelenthet a határok felismerésében, és megtartásában − a hivatás és a privát élet területein egyaránt.

Helyszín: SZTE Tanulmányi és Információs Központ

2. emeleti közösségi tér

Tréner: Dobai Edit

 

Jelentkezési feltételek:

· SZTE Alma Mater-tagság,

· kitöltött jelentkezési lap,

· önéletrajz.

Ha még nem SZTE Alma Mater-tag, regisztráljon itt!

 

FONTOS: A képzéseken való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! A tréningeket minden esetben többéves múlttal rendelkező szakemberek vezetik! A tréningre való jelentkezés nem biztosítja a részvételt. Túljelentkezés esetén a tréner szakmai szempontok alapján választja ki a résztvevőket.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 23.
  10:00 - 12:30
  Prof. Dr. Borbás Anikó (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) Gyökös tioladdíciók telítetlen szénhidrátokon címmel és Prof. Dr. Herczegh Pál (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) előadása A teikoplanin származékoktól a triciklánókig: a közelmúlt terméséből címmel a SZAB Gyógyszerésztudományi Szakbizottság Gyógyszerkémiai és Gyógyszeranalitikai Munkabizottság, valamint az SZTE Gyógyszerkémiai Intézet programja.
 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/