SZTE Info

Innovacios_nap_2014_kiemelt

Innovációs nap az egyetemen

A Szegedi Tudományegyetem ismét kitárja kapuit és szeretettel várja az innováció iránt érdeklődőket 2014. április 10-én 10 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szte_technologia_transzfer_logoA Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága azért rendezi meg idén is a már hagyományosnak számító SZTE Innovációs Napot, hogy összehozza a kutatói élet szereplőit, valamint a társintézmények és a vállalati partnerek innováció iránt érdeklődő szakembereit. Az SZTE Innovációs Nap 2014-es programjában olyan kérdések megvitatásra nyílik lehetőség, amelyekkel az egyetemi kutatóknak és a vállalati szakembereknek egyaránt szembesülniük kell mindennapi munkájukban.

 

Az SZTE Innovációs Nap programjainak 2014. április 10-én 10 órától (csütörtökön) az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) épülete (6722 Szeged, Ady tér 10.) ad helyet.

A változatos „innovatív” program részeként érdekes tudományos bemutatókat tartanak a TIK kiállítási terében. A tudományos vitrinkiállítás pedig a Szegedi Tudományegyetem ipari együttműködéseinek kutatás-fejlesztési eredményeit mutatja be a látogatóknak.


A programokon való részvétel ingyenes, azonban az infrastrukturális korlátok miatt regisztrációhoz kötött. További részletek megtekinthetőek a rendezvény hivatalos felületén: 


A „Vágj bele! Kezdj vállalkozni!” című interaktív előadás és szakértői beszélgetés sorozat 13 órakor kezdődik. Itt fiatal és sikeres magyar vállalkozók mesélnek arról, hogyan jutottak el az „ötlettől” a megvalósulásig, melyek voltak a legfontosabb kezdőlépések saját vállalkozásuk elindításakor. A rendezvény főszervezői, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) és a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA). További részletek e programról itt:


A start-up délutánnal párhuzamosan zártkörű Felsőoktatási Technológia Transzfer Fórumot tartanak.

 

A rendezvény a TÁMOP-4.2.3.-12/1/KONV-2012-0035 számú, „Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen” című pályázat keretein belül valósul meg.

SZTEinfouszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.