SZTE Info

Juhász Gyula Napok, ahol „Csillagszeműt” is választanak

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Hallgatói Önkormányzata 2014. április 15-17. között immáron XVIII. alkalommal rendezi meg a kari hallgatói élet legfontosabb eseményét, a szép hagyományokra támaszkodó a Juhász Gyula Napokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Juhász Gyula Napok a hallgatók fesztiválja. A 3 napon át tartó programokon 10, maximum 31 fős csapat vehet részt és a nyertes csapat „juhásza” egy éven át képviseli az egyetemi kart Csillagszemű Juhászként. A versengő csapatok mellett bárki, aki SZTE-s hallgató, részt vehet a programokon.

 

Minden évben egy adott tematika köré szervezik a vetélkedőket és a programokat. Idén a BACK TO LEGEND - UCCU VISSZA A RÉGI DÓGOKHOZ címet kapta a 2014. április 15-17. közötti „JUGYU-napok”.

„A Király akaratábul fakadóan a Böjtmás havának utolján közhírré tétetik ama neves, Jugyus vitézeknek messze földön híres versenkedése, mely immárom tizennyócadjára ejti ámulatba kedves Királyunkat és népünket.

A versenkedés témájájul Őnagysága Királyunk azt álmodta megen egy átmulatott lakoma után, hogy szóljon idén mulatságunk a régi legendás hagyományokról, a magyarság csudájárul.

Ígyen nevezte Királyunk a 3 napos virgonckodást: BACK TO LEGEND - Uccu vissza a régi dógokhoz.

Királyunk akaratábul tehát elő a kucsmával, a subával, lengje be a vidéket az ostorcsattogtatás, tűzről pattant menyecskék csujogatása zengjen himnuszként napfényes várasunkban, hímeztessék mindenki orcájára amaz messze hírös jugyus vírtus mosolygása, legyen kolbászból a királyság kerítése, a hagymamezőkön feküszve legyenek szalonnábul a fellegek.” – olvasható a programban.

 

Idei különlegessége a rendezvénynek, hogy április 17-én a programokat kari sportnappal is összekötik, így a Hattyas soron igazi fesztiválhangulatra számítanak.

 

Az esemény részletes leírása és programja az alábbi linken elérhető:

https://www.facebook.com/pages/XVIII-JUHÁSZ-GYULA-NAPOK/228321470702587

 

plakat_jo

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *