SZTE Info

Karrier Napot és Partnertalálkozót tartottak az ÁJTK-n

Az immáron hagyománynak számító Jogi Kari Karrier Napot és Partnertalálkozót 2014. április 3-án délután tartották a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karon. A szakmai program specifikus támogatást nyújtott a jogászhallgatók munkaerőpiacon való eligazodásához, későbbi elhelyezkedésükhöz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A találkozón a Szegedi Tudományegyetemen végzett szakemberek – Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke, Kopcsányi Katalin, a Szegedi Közjegyzői Kamara elnökhelyettese, Gyurcsy Franciska, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat munkatársa, Kertész József, a Szegedi Ügyvédi Kamara elnöke és Kopasz Zsolt, a Szegedi Járási Ügyészség vezetője – tartottak előadást a jogi szakma előnyeiről és nehézségeiről, a bírói és ügyészi hivatásrendről, valamint a frissen végzett jogászhallgatók jövőbeni elhelyezkedési lehetőségeiről. Az előadásokat követően a részt vevő hallgatók Kósa Évától, a Provident Pénzügyi Zrt. regionális HR-menedzserétől kaptak hasznos tanácsokat az állásinterjúra való felkészüléshez és ahhoz, hogyan legyenek meggyőzőek, hogyan menedzseljék magukat egy elbeszélgetésen. Majd Nádudvari Gabriella, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar adjunktusa, stíluskommunikációs szakembere adott tippeket a gyakornoki helyen és a munkahelyen pozitívan értékelt stílusos megjelenés és viselkedéskultúra elsajátításához.

 

A rendezvény az SZTE Karrier Iroda szervezésében, a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 pályázat keretében valósult meg.

 

SZTEinfo

Fotók hamarosan

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.