SZTE Info

Kosárlabda: értékes Szedeák-siker a túlórában

Végletekig kiélezett, hosszabbításba torkolló összecsapáson kerekedett felül a most futó idényben immár negyedízben a Jászberényen a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a középszakasz legutóbbi játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kezdő sípszótól fogva élvezetes és rendkívül kiegyenlített játékot láthattak a jászberényi sportcsarnokba kilátogató nézők. Igazán egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól az első negyed folyamán. Hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny. Végül minimális kétpontos jászsági fórral zárult az első etap (22-20).

Aztán a második negyed elején robbantott a szegedi együttes: egy 12-0-s rohamnak köszönhetően nyolc ponttal megléptek ellenfelüktől (30-22). Erre reagálva időt kért a hazaiak vezetőedzője. Az egy perc alatt sikerült felráznia övéit, akik szívós játékkal rövid időn belül visszakapaszkodtak a meccsbe. Az egyenlítést követően 2-3 pontnál nagyobb különbség nem alakult ki a csapatok között. Hazai oldalon különösen az exszegedi Dukics és a csereként beállva hasznos kosarakat jegyző Dramicsanin volt elemében, míg a vendégeknél Jonathan Levy, Branko Jereminov, Csorvási Milán és Horváth Ákos játszott kiemelkedően. A szoros első félidőt két ponttal húzta be a jászberényi együttes (42-40).

A harmadik negyedben megint csak úgy tűnt megléphet a Szedeák, de a Halmai-legények szívósan küzdve, s nem mellesleg remekül támadólepattanózva partiban tudtak maradni. A felvonásban jobbára a szegediek domináltak, s ennek ötpontos részsiker lett a jutalma, ami hárompontos fórt eredményezett a záró negyedre fordulva.

Az utolsó negyedben szinte végig a Tisza-parti alakulatnál volt az előny, azonban az utolsó percek végeláthatatlan büntetőpárbajában végül valahogy döntetlenre tudta menteni a mérkőzést a Jászberény (79-79).

Következhetett a ráadás, melyben egészen 83-83-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Aztán növelte a fordulatszámot a szegedi gárda, amely elsősorban Levy és Horváth Ákos ponterős játékának köszönhetően a 43. perc végére megnyugtatónak látszó, hatpontos előnyre tett szert. Innen már nem volt visszaút a jászberényiek számára, akik a végén még becsületből visszakapaszkodtak kétegységnyi távolságra. Végül a Szedeák hatalmas csatában 97-95-re győzte le a végig rendkívül keményen küzdő jászberényi alakulatot, s így továbbra is versenyben van a rájátszásba kerülésért.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 10. forduló:

 

Fortress-Jászberényi KSE – Naturtex-SZTE-Szedeák 95-97 (22-20, 20-20, 17-22, 20-17, 16-18), hosszabbítás után.

Jászberény. Belvárosi Általános Iskola

Vezette: Benczúr, Pozsonyi, Minár

Jászberény: SAVIC 8/3, Soós 15/6, Markovic 14, DUKICS 19/6, Sundov 16/6. Csere: Mladenovic 3/3, DRAMICSANIN 16, Horti 2, Szögi 2, Lázár. Vezetőedző: Halmai Gábor.

Szedeák: JEREMINOV 13/9, LEVY 24, HORVÁTH Á. 20/9, Williams 6, CSORVÁSI M. 18. Csere: Csorvási L 4, Molnár A. 11/3, Vida 1, Kiss Zs..Vezetőedző: Nikola Lazic

Kipontozódott: Sundov 39. , Soós 45. ill. Csorvási L. 45. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 5. 17:00 - 15. 20:00
  Az SZTE 2017-es Szent-Györgyi emlékév programjaként az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda Minden, ami C-vitamin címmel fotópályázatot hirdetett. A felhívására érkező fényképeket tekinthetik meg a kiállításon. A kiállítást megnyitja: Dr. Datki Zsolt neurobiológus (SZTE ÁOK). Közreműködik: Dr. Kosztolányi József egyetemi docens (SZTE TTIK Bolyai Intézet). A fotókiállítás 2017. december 15-ig, munkanapokon 8-20 óra között tekinthető meg.
 • december 12.
  17:30 - 18:00
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Szent-Györgyi Albert Agóra „vetítős” sorozatának témája: Irán és Burma. Kalauzunk: Németh György, aki sokáig pedagógus-technikus a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, majd az MTI újságíró-fotóriportere volt 24 évig, most szabadúszó, illetve nyugdíjas fotográfus. Ez a két különleges és a hétköznapi utazó számára kevésbé elérhető úticél gyönyörűséges fotói lesznek láthatók, megspékelve azzal a témával, hogy "Hogyan készüljön egy fotós, ha ismeretlen tájakon, ismeretlen kultúrát szándékozik megörökíteni?".
 • december 15.
  06:16 - 06:16
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Somogyi-könyvtár közös, Pedagógiai esték című sorozatának advent váró programjának vendége: Kondé Lajos, a szegedi Dóm plébánosa, akinek az ifjúságért végzett munkáját Pro Urbe Szeged-díjjal és Csongrád megye díszpolgári címével is elismerték már.