SZTE Info

Kosárlabda: értékes Szedeák-siker a túlórában

Végletekig kiélezett, hosszabbításba torkolló összecsapáson kerekedett felül a most futó idényben immár negyedízben a Jászberényen a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a középszakasz legutóbbi játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kezdő sípszótól fogva élvezetes és rendkívül kiegyenlített játékot láthattak a jászberényi sportcsarnokba kilátogató nézők. Igazán egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól az első negyed folyamán. Hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny. Végül minimális kétpontos jászsági fórral zárult az első etap (22-20).

Aztán a második negyed elején robbantott a szegedi együttes: egy 12-0-s rohamnak köszönhetően nyolc ponttal megléptek ellenfelüktől (30-22). Erre reagálva időt kért a hazaiak vezetőedzője. Az egy perc alatt sikerült felráznia övéit, akik szívós játékkal rövid időn belül visszakapaszkodtak a meccsbe. Az egyenlítést követően 2-3 pontnál nagyobb különbség nem alakult ki a csapatok között. Hazai oldalon különösen az exszegedi Dukics és a csereként beállva hasznos kosarakat jegyző Dramicsanin volt elemében, míg a vendégeknél Jonathan Levy, Branko Jereminov, Csorvási Milán és Horváth Ákos játszott kiemelkedően. A szoros első félidőt két ponttal húzta be a jászberényi együttes (42-40).

A harmadik negyedben megint csak úgy tűnt megléphet a Szedeák, de a Halmai-legények szívósan küzdve, s nem mellesleg remekül támadólepattanózva partiban tudtak maradni. A felvonásban jobbára a szegediek domináltak, s ennek ötpontos részsiker lett a jutalma, ami hárompontos fórt eredményezett a záró negyedre fordulva.

Az utolsó negyedben szinte végig a Tisza-parti alakulatnál volt az előny, azonban az utolsó percek végeláthatatlan büntetőpárbajában végül valahogy döntetlenre tudta menteni a mérkőzést a Jászberény (79-79).

Következhetett a ráadás, melyben egészen 83-83-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Aztán növelte a fordulatszámot a szegedi gárda, amely elsősorban Levy és Horváth Ákos ponterős játékának köszönhetően a 43. perc végére megnyugtatónak látszó, hatpontos előnyre tett szert. Innen már nem volt visszaút a jászberényiek számára, akik a végén még becsületből visszakapaszkodtak kétegységnyi távolságra. Végül a Szedeák hatalmas csatában 97-95-re győzte le a végig rendkívül keményen küzdő jászberényi alakulatot, s így továbbra is versenyben van a rájátszásba kerülésért.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 10. forduló:

 

Fortress-Jászberényi KSE – Naturtex-SZTE-Szedeák 95-97 (22-20, 20-20, 17-22, 20-17, 16-18), hosszabbítás után.

Jászberény. Belvárosi Általános Iskola

Vezette: Benczúr, Pozsonyi, Minár

Jászberény: SAVIC 8/3, Soós 15/6, Markovic 14, DUKICS 19/6, Sundov 16/6. Csere: Mladenovic 3/3, DRAMICSANIN 16, Horti 2, Szögi 2, Lázár. Vezetőedző: Halmai Gábor.

Szedeák: JEREMINOV 13/9, LEVY 24, HORVÁTH Á. 20/9, Williams 6, CSORVÁSI M. 18. Csere: Csorvási L 4, Molnár A. 11/3, Vida 1, Kiss Zs..Vezetőedző: Nikola Lazic

Kipontozódott: Sundov 39. , Soós 45. ill. Csorvási L. 45. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.