SZTE Info

Kosárlabda: értékes Szedeák-siker a túlórában

Végletekig kiélezett, hosszabbításba torkolló összecsapáson kerekedett felül a most futó idényben immár negyedízben a Jászberényen a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a középszakasz legutóbbi játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kezdő sípszótól fogva élvezetes és rendkívül kiegyenlített játékot láthattak a jászberényi sportcsarnokba kilátogató nézők. Igazán egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól az első negyed folyamán. Hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny. Végül minimális kétpontos jászsági fórral zárult az első etap (22-20).

Aztán a második negyed elején robbantott a szegedi együttes: egy 12-0-s rohamnak köszönhetően nyolc ponttal megléptek ellenfelüktől (30-22). Erre reagálva időt kért a hazaiak vezetőedzője. Az egy perc alatt sikerült felráznia övéit, akik szívós játékkal rövid időn belül visszakapaszkodtak a meccsbe. Az egyenlítést követően 2-3 pontnál nagyobb különbség nem alakult ki a csapatok között. Hazai oldalon különösen az exszegedi Dukics és a csereként beállva hasznos kosarakat jegyző Dramicsanin volt elemében, míg a vendégeknél Jonathan Levy, Branko Jereminov, Csorvási Milán és Horváth Ákos játszott kiemelkedően. A szoros első félidőt két ponttal húzta be a jászberényi együttes (42-40).

A harmadik negyedben megint csak úgy tűnt megléphet a Szedeák, de a Halmai-legények szívósan küzdve, s nem mellesleg remekül támadólepattanózva partiban tudtak maradni. A felvonásban jobbára a szegediek domináltak, s ennek ötpontos részsiker lett a jutalma, ami hárompontos fórt eredményezett a záró negyedre fordulva.

Az utolsó negyedben szinte végig a Tisza-parti alakulatnál volt az előny, azonban az utolsó percek végeláthatatlan büntetőpárbajában végül valahogy döntetlenre tudta menteni a mérkőzést a Jászberény (79-79).

Következhetett a ráadás, melyben egészen 83-83-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Aztán növelte a fordulatszámot a szegedi gárda, amely elsősorban Levy és Horváth Ákos ponterős játékának köszönhetően a 43. perc végére megnyugtatónak látszó, hatpontos előnyre tett szert. Innen már nem volt visszaút a jászberényiek számára, akik a végén még becsületből visszakapaszkodtak kétegységnyi távolságra. Végül a Szedeák hatalmas csatában 97-95-re győzte le a végig rendkívül keményen küzdő jászberényi alakulatot, s így továbbra is versenyben van a rájátszásba kerülésért.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 10. forduló:

 

Fortress-Jászberényi KSE – Naturtex-SZTE-Szedeák 95-97 (22-20, 20-20, 17-22, 20-17, 16-18), hosszabbítás után.

Jászberény. Belvárosi Általános Iskola

Vezette: Benczúr, Pozsonyi, Minár

Jászberény: SAVIC 8/3, Soós 15/6, Markovic 14, DUKICS 19/6, Sundov 16/6. Csere: Mladenovic 3/3, DRAMICSANIN 16, Horti 2, Szögi 2, Lázár. Vezetőedző: Halmai Gábor.

Szedeák: JEREMINOV 13/9, LEVY 24, HORVÁTH Á. 20/9, Williams 6, CSORVÁSI M. 18. Csere: Csorvási L 4, Molnár A. 11/3, Vida 1, Kiss Zs..Vezetőedző: Nikola Lazic

Kipontozódott: Sundov 39. , Soós 45. ill. Csorvási L. 45. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/
 • *
  június 29.
  09:00 - 11:00
  Rendkívüli Fogorvosdoktor Avató Ünnepi Szenátus Ülés
 • június 29.
  09:00 - 11:00