SZTE Info

Kosárlabda: értékes Szedeák-siker a túlórában

Végletekig kiélezett, hosszabbításba torkolló összecsapáson kerekedett felül a most futó idényben immár negyedízben a Jászberényen a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a középszakasz legutóbbi játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kezdő sípszótól fogva élvezetes és rendkívül kiegyenlített játékot láthattak a jászberényi sportcsarnokba kilátogató nézők. Igazán egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól az első negyed folyamán. Hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny. Végül minimális kétpontos jászsági fórral zárult az első etap (22-20).

Aztán a második negyed elején robbantott a szegedi együttes: egy 12-0-s rohamnak köszönhetően nyolc ponttal megléptek ellenfelüktől (30-22). Erre reagálva időt kért a hazaiak vezetőedzője. Az egy perc alatt sikerült felráznia övéit, akik szívós játékkal rövid időn belül visszakapaszkodtak a meccsbe. Az egyenlítést követően 2-3 pontnál nagyobb különbség nem alakult ki a csapatok között. Hazai oldalon különösen az exszegedi Dukics és a csereként beállva hasznos kosarakat jegyző Dramicsanin volt elemében, míg a vendégeknél Jonathan Levy, Branko Jereminov, Csorvási Milán és Horváth Ákos játszott kiemelkedően. A szoros első félidőt két ponttal húzta be a jászberényi együttes (42-40).

A harmadik negyedben megint csak úgy tűnt megléphet a Szedeák, de a Halmai-legények szívósan küzdve, s nem mellesleg remekül támadólepattanózva partiban tudtak maradni. A felvonásban jobbára a szegediek domináltak, s ennek ötpontos részsiker lett a jutalma, ami hárompontos fórt eredményezett a záró negyedre fordulva.

Az utolsó negyedben szinte végig a Tisza-parti alakulatnál volt az előny, azonban az utolsó percek végeláthatatlan büntetőpárbajában végül valahogy döntetlenre tudta menteni a mérkőzést a Jászberény (79-79).

Következhetett a ráadás, melyben egészen 83-83-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Aztán növelte a fordulatszámot a szegedi gárda, amely elsősorban Levy és Horváth Ákos ponterős játékának köszönhetően a 43. perc végére megnyugtatónak látszó, hatpontos előnyre tett szert. Innen már nem volt visszaút a jászberényiek számára, akik a végén még becsületből visszakapaszkodtak kétegységnyi távolságra. Végül a Szedeák hatalmas csatában 97-95-re győzte le a végig rendkívül keményen küzdő jászberényi alakulatot, s így továbbra is versenyben van a rájátszásba kerülésért.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 10. forduló:

 

Fortress-Jászberényi KSE – Naturtex-SZTE-Szedeák 95-97 (22-20, 20-20, 17-22, 20-17, 16-18), hosszabbítás után.

Jászberény. Belvárosi Általános Iskola

Vezette: Benczúr, Pozsonyi, Minár

Jászberény: SAVIC 8/3, Soós 15/6, Markovic 14, DUKICS 19/6, Sundov 16/6. Csere: Mladenovic 3/3, DRAMICSANIN 16, Horti 2, Szögi 2, Lázár. Vezetőedző: Halmai Gábor.

Szedeák: JEREMINOV 13/9, LEVY 24, HORVÁTH Á. 20/9, Williams 6, CSORVÁSI M. 18. Csere: Csorvási L 4, Molnár A. 11/3, Vida 1, Kiss Zs..Vezetőedző: Nikola Lazic

Kipontozódott: Sundov 39. , Soós 45. ill. Csorvási L. 45. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. január 19.

_MG_8971

Javított kiválósága számarányain a Szegedi Tudományegyetem: a 2016-os adatokhoz képest száznál is több, 2017-ben összesen 225 tehetséges egyetemista, doktorandusz és ifjú oktató nyerte el az Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíját. A sikeres ifjú kutatók közül az Újvidékről az SZTE doktori iskolájába érkező Kartali Tündét kértük villáminterjúra.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 21.
  17:55 - 19:00
  Mohr Richárd, az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatója "Megérteni Kínát – a kulturális különbségek kezelése a mindennapi élet során" című előadásában arra a kérdésre is válaszol, hogy Mindenki számára ismert, hogy Kína „más”, eltérő a kultúra, különböznek a szokások, de vajon mi ennek az oka? Honnan erednek a különbségek, mi a történelmi hátterük és hogyan hatnak a mindennapjainkra? Mai világunkban ezer szállal kötődünk Kínához, és a kapcsolódásunk során elengedhetetlen, hogy jobban megismerjük és ezáltal jobban elfogadjuk kulturális különbözőségünk okait. Az előadás a kínai és magyar gondolkodás hátterének elemzésén és különböző magyar-kínai együttműködések konkrét történetein keresztül mutat rá a kulturális különbségek okaira, ezáltal segítséget nyújt az eltérő viselkedés megértéséhez és elfogadásához.
 • február 21.
  18:00 - 19:30
  Jegyet vagy bérletet kell váltani az SZTE BTK AudMax Estekre. Vígh Éva irodalomtörténész professzor előadásának tartalma: Az olasz reneszánsz kor irodalom- és művelődéstörténetének nem szokványos megközelítésére vállalkozik az előadás, amikor az ember morális képét a szamár – irodalomban és festészetben megjelenő, szimbolikáját tekintve többértékű – alakján keresztül vázolja fel. Különböző műfajokban, Boccacciótól a barokk korig néhány érdekes példán keresztül láthatjuk az állatszimbolika szerepét a művelődésben. Az olasz reneszánsz egyik legismertebb képviselője, Niccolò Machiavelli kevéssé ismert, A szamár című szatirikus költeményének bemutatása az állatszimbolika szempontjából is igen tanulságosnak ígérkezik.
 • február 23.
  10:00 - 14:00
  A mindennapi oktató-nevelő munkában is hasznosítható, gyakorlatias témájú előadásokat és interaktív foglalkozásokat foglal magába az a pedagógus workshop, amelynek részletes programja itt olvasható: http://www.geosci.u-szeged.hu/hirek/2018/meghivo-pedagogus?objectParentFolderId=41274 A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni 2018. február 22-ig az alábbi linkről elérhető lapon lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-zUzsY7fp0T8R4zE3LV__Lr5-bN80GtjALDSOUZhjFKdu1Q/viewform
 • február 26.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt Pedagógiai Esték sorozatának visszatérő vendége: dr. Boldizsár Ildikó mesekutató-meseterapeuta, aki előadásában a felnőtté válással kapcsolatos mesék tanulságait összegzi.
 • február 28.
  17:55 - 19:30
  Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK adjunktusa Hétköznapi nemzetközi jog című előadásában kifejti: általában az emberek úgy gondolják, hogy a nemzetközi jog egy elvont szelete a jognak, amely a külföldiekre, másokra vonatkozik, de a mi hétköznapjainkat biztosan nem érinti. A nemzetközi jog azóta létezik, amióta államok vannak. Ez a jogterület eredetileg az államok közötti kapcsolatok rendezését szolgálta, azonban a technikai és társadalmi fejlődés elvezetett a nemzetközi jog kiszélesedéséhez. Kibővült a nemzetközi jog alanyainak köre, így az államok és nemzetközi szervezetek mellett ide soroljuk az embereket, sőt mostanában már a gazdasági társaságokat is. A nemzetközi jog áthatja a mindennapi életünket, onnantól kezdve, hogy bekapcsoljuk reggel a telefonunkat, megesszük a banánunkat és munkába megyünk, odáig, hogy este megnézzük a híreket.