SZTE Info

Kosárlabda: nyögvenyelős győzelem a sereghajtó ellen

A vártnál jóval szerényebb teljesítményt nyújtva, csak nagy nehézségek árán tudta felülmúlni az utolsó helyen álló Nyíregyházát a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a középszakasz 11. fordulójában, 2014. április 9-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A mérkőzés Csorvási Milán kosarával indult, ám ennek ellenére a hazai gárda nem tudott meglépni ellenfelétől. A Jara Rubin Doyne vezette nyíregyházi csapat fittyet hányva a papírformára szívósan tapadt riválisára és olykor-olykor még a vezetést is átvette a rendkívül álmosan kezdő szegediektől. Azonban a fél gőzzel való játék is elég volt ahhoz, hogy az első negyedet kétpontos előnnyel zárja az esélyesebb hazai csapat (19-17).

A második felvonásban aztán állandósult a vendégvezetés. Ez elsősorban Doyne-nak volt köszönhető, aki, míg ki nem pontozódott, szenzációsan játszott, és osztogatott csapattársainak. A hazaiak ezekben a percekben pontatlanul játszottak, míg a látogatók nemcsak a saját, hanem ellenfelük palánkja alatt is uralták a játékot. A sorozatos időkérések sem segítettek a hazaiakon, akik egész egyszerűen nem találták saját játékukat. Így nem meglepő módon magabiztosnak tűnő nyíregyházi előnnyel vonulhattak nagyszünetre az együttesek (39-48).

Fordulás után egy teljesen más felfogásban játszó, harapós Szedeák jött ki a parkettre. Hatott a szünetben Lazic mester dörgedelme, s ez meglátszott a második félidő egészének alakulásán. Horváth Ákos vezetésével szép lassan megkezdték a felzárkózást a szegediek. A negyed közepén aztán a nyírségiek legeredményesebb játékosa teljesen feleslegesen összeszedett egy technikait, amivel egy csapásra felhozta az ébredező Lazic-legénységet. Egy 14-0-s sorozatnak köszönhetően nem sokkal később már hazai fórt jelzett az újszegedi eredményjelző tábla. A négyperces pontcsend nagyon rosszul jött a vendégeknek, akik a negyed folyamán mindössze tíz pontra voltak képesek. Ezt a játékrészt feljavuló védekezésének betudhatóan 24-10-re nyerte meg a Tisza-parti alakulat.

A záró felvonás tehát 63-58-as hazai vezetésről indult, mely a vártnál jóval szorosabb küzdelmet hozott. A Szedeák nem tudott hét pontnál nagyobb különbséget kiépíteni a szívósan küzdő Nyíregyházával szemben. A 34. percben aztán kipontozódott a vendégek legjobbja, azonban Sitku Ernő együttese ettől sem roppant össze. Sőt mi több, 72-71-nél egy rövid időre még a vezetést is vissza tudták venni. Ekkor azonban jött a végül a mezőny legjobbjának megválasztott Jerrell Williams, s helyreállította a világ rendjét. Az ő hathatós közreműködésének is köszönhetően ismét hategységnyire nőtt a különbség a két csapat között (78-72). A végjátékban ugyan Walker triplájával még feljött három pontra a sereghajtó, de ez kevés volt számukra az üdvösséghez.

Végül a vártnál jóval nehezebb mérkőzésen 78-75-ös sikert aratott a Szedeák a végig megalkuvást nem tűrően kosarazó Nyíregyháza ellen. Folytatás 2014. április 12-én Körmenden.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 11. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – Marso Nyíregyházi KK 78-75 (19-17, 20-31, 24-10, 15-17). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Győrffy, Szabó, Lövész.

Szedeák: Jereminov 13/9, Levy 8, HORVÁTH Á. 26/3, WILLIAMS 14, CSORVÁSI M. 15. Csere: Molnár A., Vida, Csorvási L. 2, Kiss Zs. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Nyíregyháza: WALKER 14/6, DOYNE 22/3, Mohácsi 3/3, Hall 8, POSCIC 17. Csere: Kósa 5/3, Cseh 6/3, Molnár M. Vezetőedző: Sitku Ernő.

Kipontozódott: Kiss Zs. 40., ill. Doyne 34. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 26.
  13:00 - 14:00
  Az SZTE ÁOK II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ tárgyalóterme a Klinika egykori vezetőjéről, Dr.Cserháti István Professzor Úrról kapja a nevét. Az ünnepélyes névtáblaavatóra a szervezők várják az érdeklődőket.
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/
 • *
  június 29.
  09:00 - 11:00
  Rendkívüli Fogorvosdoktor Avató Ünnepi Szenátus Ülés