SZTE Info

Kosárlabda: nyögvenyelős győzelem a sereghajtó ellen

A vártnál jóval szerényebb teljesítményt nyújtva, csak nagy nehézségek árán tudta felülmúlni az utolsó helyen álló Nyíregyházát a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a középszakasz 11. fordulójában, 2014. április 9-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A mérkőzés Csorvási Milán kosarával indult, ám ennek ellenére a hazai gárda nem tudott meglépni ellenfelétől. A Jara Rubin Doyne vezette nyíregyházi csapat fittyet hányva a papírformára szívósan tapadt riválisára és olykor-olykor még a vezetést is átvette a rendkívül álmosan kezdő szegediektől. Azonban a fél gőzzel való játék is elég volt ahhoz, hogy az első negyedet kétpontos előnnyel zárja az esélyesebb hazai csapat (19-17).

A második felvonásban aztán állandósult a vendégvezetés. Ez elsősorban Doyne-nak volt köszönhető, aki, míg ki nem pontozódott, szenzációsan játszott, és osztogatott csapattársainak. A hazaiak ezekben a percekben pontatlanul játszottak, míg a látogatók nemcsak a saját, hanem ellenfelük palánkja alatt is uralták a játékot. A sorozatos időkérések sem segítettek a hazaiakon, akik egész egyszerűen nem találták saját játékukat. Így nem meglepő módon magabiztosnak tűnő nyíregyházi előnnyel vonulhattak nagyszünetre az együttesek (39-48).

Fordulás után egy teljesen más felfogásban játszó, harapós Szedeák jött ki a parkettre. Hatott a szünetben Lazic mester dörgedelme, s ez meglátszott a második félidő egészének alakulásán. Horváth Ákos vezetésével szép lassan megkezdték a felzárkózást a szegediek. A negyed közepén aztán a nyírségiek legeredményesebb játékosa teljesen feleslegesen összeszedett egy technikait, amivel egy csapásra felhozta az ébredező Lazic-legénységet. Egy 14-0-s sorozatnak köszönhetően nem sokkal később már hazai fórt jelzett az újszegedi eredményjelző tábla. A négyperces pontcsend nagyon rosszul jött a vendégeknek, akik a negyed folyamán mindössze tíz pontra voltak képesek. Ezt a játékrészt feljavuló védekezésének betudhatóan 24-10-re nyerte meg a Tisza-parti alakulat.

A záró felvonás tehát 63-58-as hazai vezetésről indult, mely a vártnál jóval szorosabb küzdelmet hozott. A Szedeák nem tudott hét pontnál nagyobb különbséget kiépíteni a szívósan küzdő Nyíregyházával szemben. A 34. percben aztán kipontozódott a vendégek legjobbja, azonban Sitku Ernő együttese ettől sem roppant össze. Sőt mi több, 72-71-nél egy rövid időre még a vezetést is vissza tudták venni. Ekkor azonban jött a végül a mezőny legjobbjának megválasztott Jerrell Williams, s helyreállította a világ rendjét. Az ő hathatós közreműködésének is köszönhetően ismét hategységnyire nőtt a különbség a két csapat között (78-72). A végjátékban ugyan Walker triplájával még feljött három pontra a sereghajtó, de ez kevés volt számukra az üdvösséghez.

Végül a vártnál jóval nehezebb mérkőzésen 78-75-ös sikert aratott a Szedeák a végig megalkuvást nem tűrően kosarazó Nyíregyháza ellen. Folytatás 2014. április 12-én Körmenden.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 11. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – Marso Nyíregyházi KK 78-75 (19-17, 20-31, 24-10, 15-17). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Győrffy, Szabó, Lövész.

Szedeák: Jereminov 13/9, Levy 8, HORVÁTH Á. 26/3, WILLIAMS 14, CSORVÁSI M. 15. Csere: Molnár A., Vida, Csorvási L. 2, Kiss Zs. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Nyíregyháza: WALKER 14/6, DOYNE 22/3, Mohácsi 3/3, Hall 8, POSCIC 17. Csere: Kósa 5/3, Cseh 6/3, Molnár M. Vezetőedző: Sitku Ernő.

Kipontozódott: Kiss Zs. 40., ill. Doyne 34. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.