SZTE Info

Kosárlabda: nyögvenyelős győzelem a sereghajtó ellen

A vártnál jóval szerényebb teljesítményt nyújtva, csak nagy nehézségek árán tudta felülmúlni az utolsó helyen álló Nyíregyházát a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a középszakasz 11. fordulójában, 2014. április 9-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A mérkőzés Csorvási Milán kosarával indult, ám ennek ellenére a hazai gárda nem tudott meglépni ellenfelétől. A Jara Rubin Doyne vezette nyíregyházi csapat fittyet hányva a papírformára szívósan tapadt riválisára és olykor-olykor még a vezetést is átvette a rendkívül álmosan kezdő szegediektől. Azonban a fél gőzzel való játék is elég volt ahhoz, hogy az első negyedet kétpontos előnnyel zárja az esélyesebb hazai csapat (19-17).

A második felvonásban aztán állandósult a vendégvezetés. Ez elsősorban Doyne-nak volt köszönhető, aki, míg ki nem pontozódott, szenzációsan játszott, és osztogatott csapattársainak. A hazaiak ezekben a percekben pontatlanul játszottak, míg a látogatók nemcsak a saját, hanem ellenfelük palánkja alatt is uralták a játékot. A sorozatos időkérések sem segítettek a hazaiakon, akik egész egyszerűen nem találták saját játékukat. Így nem meglepő módon magabiztosnak tűnő nyíregyházi előnnyel vonulhattak nagyszünetre az együttesek (39-48).

Fordulás után egy teljesen más felfogásban játszó, harapós Szedeák jött ki a parkettre. Hatott a szünetben Lazic mester dörgedelme, s ez meglátszott a második félidő egészének alakulásán. Horváth Ákos vezetésével szép lassan megkezdték a felzárkózást a szegediek. A negyed közepén aztán a nyírségiek legeredményesebb játékosa teljesen feleslegesen összeszedett egy technikait, amivel egy csapásra felhozta az ébredező Lazic-legénységet. Egy 14-0-s sorozatnak köszönhetően nem sokkal később már hazai fórt jelzett az újszegedi eredményjelző tábla. A négyperces pontcsend nagyon rosszul jött a vendégeknek, akik a negyed folyamán mindössze tíz pontra voltak képesek. Ezt a játékrészt feljavuló védekezésének betudhatóan 24-10-re nyerte meg a Tisza-parti alakulat.

A záró felvonás tehát 63-58-as hazai vezetésről indult, mely a vártnál jóval szorosabb küzdelmet hozott. A Szedeák nem tudott hét pontnál nagyobb különbséget kiépíteni a szívósan küzdő Nyíregyházával szemben. A 34. percben aztán kipontozódott a vendégek legjobbja, azonban Sitku Ernő együttese ettől sem roppant össze. Sőt mi több, 72-71-nél egy rövid időre még a vezetést is vissza tudták venni. Ekkor azonban jött a végül a mezőny legjobbjának megválasztott Jerrell Williams, s helyreállította a világ rendjét. Az ő hathatós közreműködésének is köszönhetően ismét hategységnyire nőtt a különbség a két csapat között (78-72). A végjátékban ugyan Walker triplájával még feljött három pontra a sereghajtó, de ez kevés volt számukra az üdvösséghez.

Végül a vártnál jóval nehezebb mérkőzésen 78-75-ös sikert aratott a Szedeák a végig megalkuvást nem tűrően kosarazó Nyíregyháza ellen. Folytatás 2014. április 12-én Körmenden.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 11. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – Marso Nyíregyházi KK 78-75 (19-17, 20-31, 24-10, 15-17). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Győrffy, Szabó, Lövész.

Szedeák: Jereminov 13/9, Levy 8, HORVÁTH Á. 26/3, WILLIAMS 14, CSORVÁSI M. 15. Csere: Molnár A., Vida, Csorvási L. 2, Kiss Zs. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Nyíregyháza: WALKER 14/6, DOYNE 22/3, Mohácsi 3/3, Hall 8, POSCIC 17. Csere: Kósa 5/3, Cseh 6/3, Molnár M. Vezetőedző: Sitku Ernő.

Kipontozódott: Kiss Zs. 40., ill. Doyne 34. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 5. 17:00 - 15. 20:00
  Az SZTE 2017-es Szent-Györgyi emlékév programjaként az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda Minden, ami C-vitamin címmel fotópályázatot hirdetett. A felhívására érkező fényképeket tekinthetik meg a kiállításon. A kiállítást megnyitja: Dr. Datki Zsolt neurobiológus (SZTE ÁOK). Közreműködik: Dr. Kosztolányi József egyetemi docens (SZTE TTIK Bolyai Intézet). A fotókiállítás 2017. december 15-ig, munkanapokon 8-20 óra között tekinthető meg.
 • december 12.
  17:30 - 18:00
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Szent-Györgyi Albert Agóra „vetítős” sorozatának témája: Irán és Burma. Kalauzunk: Németh György, aki sokáig pedagógus-technikus a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, majd az MTI újságíró-fotóriportere volt 24 évig, most szabadúszó, illetve nyugdíjas fotográfus. Ez a két különleges és a hétköznapi utazó számára kevésbé elérhető úticél gyönyörűséges fotói lesznek láthatók, megspékelve azzal a témával, hogy "Hogyan készüljön egy fotós, ha ismeretlen tájakon, ismeretlen kultúrát szándékozik megörökíteni?".
 • december 15.
  06:16 - 06:16
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Somogyi-könyvtár közös, Pedagógiai esték című sorozatának advent váró programjának vendége: Kondé Lajos, a szegedi Dóm plébánosa, akinek az ifjúságért végzett munkáját Pro Urbe Szeged-díjjal és Csongrád megye díszpolgári címével is elismerték már.