SZTE Info

Munkaerő-piaci mentorprogram a Gazdaságtudományi Karon

Az SZTE Alma Mater munkaerő-piaci mentorprogramja 2014. március 17-én indult, és célja, hogy a Szegedi Tudományegyetem hallgatói ismert cégek képviselőinél töltsenek négy hónapos mentorálási időszakot. A mentorok a közel 50 pályázó közül kiválasztották jelöltjeiket, akikkel tájékoztató workshopon találkoznak 2014. április 8-án 10:15-kor a Gazdaságtudományi Kar aulájában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Alma Mater munkaerő-piaci mentorprogramjának célja, hogy a program résztvevőinek lehetősége nyíljon a kiválasztási folyamatot követő első személyes találkozásra. A workshopon a mentorok és mentoráltjaik tájékoztatást kapnak a pályázathoz szükséges kötelező dokumentáció elemeiről, és megosztják első visszajelzéseiket egymással és az alumni szervezet képviselőivel. A tavaszi mentorprogramban 10 mentor és 22 mentorált vesz részt. A programban szereplő cégek, szervezetek: Bonafarm Csoport – Pick Szeged Zrt., ContiTech Rubber Industrial Kft., Monguz Információtechnológiai Kft., a Szegedi Ítélőtábla és a Morgan Stanley.

Az SZTE Alma Mater ősszel újra elindítja mentorprogramját, így a későbbiekben azon hallgatók is újra pályázhatnak, akiket ezúttal nem választottak ki. Az őszi programban remélhetőleg még több céges képviselő nyújt majd szakmai segítséget a munkaerő-piaci kihívásoknak megfelelni kívánó diákoknak, hozzájárulva ezzel az egyetem tehetséggondozó tevékenységéhez. Az őszi időszak előtt minden érdeklődő ellátogathat a mentorprogramban szereplő cégek nyilvános előadásaira, illetve szakmai kérdésekről tájékozódhat a mentorok által vezetett blogok segítségével. Az aktuális előadásokról, a blogokról és a kezdeményezésről a továbbiakban az SZTE Alma Mater honlapján tájékozódhat: http://www.sztealmamater.hu/hu/mentorprogram

A rendezvény az SZTE Alma Mater és az SZTE Karrier Iroda szervezésében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

SZTEinfouszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas Bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.