SZTE Info

Munkaerő-piaci mentorprogram a Gazdaságtudományi Karon

Az SZTE Alma Mater munkaerő-piaci mentorprogramja 2014. március 17-én indult, és célja, hogy a Szegedi Tudományegyetem hallgatói ismert cégek képviselőinél töltsenek négy hónapos mentorálási időszakot. A mentorok a közel 50 pályázó közül kiválasztották jelöltjeiket, akikkel tájékoztató workshopon találkoznak 2014. április 8-án 10:15-kor a Gazdaságtudományi Kar aulájában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Alma Mater munkaerő-piaci mentorprogramjának célja, hogy a program résztvevőinek lehetősége nyíljon a kiválasztási folyamatot követő első személyes találkozásra. A workshopon a mentorok és mentoráltjaik tájékoztatást kapnak a pályázathoz szükséges kötelező dokumentáció elemeiről, és megosztják első visszajelzéseiket egymással és az alumni szervezet képviselőivel. A tavaszi mentorprogramban 10 mentor és 22 mentorált vesz részt. A programban szereplő cégek, szervezetek: Bonafarm Csoport – Pick Szeged Zrt., ContiTech Rubber Industrial Kft., Monguz Információtechnológiai Kft., a Szegedi Ítélőtábla és a Morgan Stanley.

Az SZTE Alma Mater ősszel újra elindítja mentorprogramját, így a későbbiekben azon hallgatók is újra pályázhatnak, akiket ezúttal nem választottak ki. Az őszi programban remélhetőleg még több céges képviselő nyújt majd szakmai segítséget a munkaerő-piaci kihívásoknak megfelelni kívánó diákoknak, hozzájárulva ezzel az egyetem tehetséggondozó tevékenységéhez. Az őszi időszak előtt minden érdeklődő ellátogathat a mentorprogramban szereplő cégek nyilvános előadásaira, illetve szakmai kérdésekről tájékozódhat a mentorok által vezetett blogok segítségével. Az aktuális előadásokról, a blogokról és a kezdeményezésről a továbbiakban az SZTE Alma Mater honlapján tájékozódhat: http://www.sztealmamater.hu/hu/mentorprogram

A rendezvény az SZTE Alma Mater és az SZTE Karrier Iroda szervezésében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

SZTEinfouszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.
 • október 17. 16:00 - november 17. 20:00
  Az 1956-ra, a szegedi egyetemen megalakult MEFESZ-re emlékező kiállítást az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezi.