SZTE Info

A „Nagyapó meséi” nyerte a Hagyaték novellapályázatot

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Iroda és Szeged Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsa „Hagyaték” témában kiírt novellapályázatának díjait 2014. április 17-én adták át a Senior Centerben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Kulturális Iroda és a Senior Center nyugdíjasoknak kiírt pályázatára 38 novella érkezett. A Szegedi Tudományegyetem részéről Szilasi László író, a Bölcsészettudományi Kar Magyar Irodalmi Tanszék docense, valamint egyetemi hallgatók vállalták, hogy segítenek a nyugdíjas pályázóknak szövegeik stilizálásában, megszerkesztésében. A pályaműveket Szilasi László zsűrielnök vezetésével Zsoldos Sándor irodalomtörténész és Majzik István könyvkiadó zsűritagok bíráltak el. Döntésük alapján első helyezést ért el Szentes Bíró Ferenc „Nagyapó meséi, a hal feje” című novellája, mely a díjátadón is elhangzott. A második helyezettnek járó díjat Csonka Miklós vehette át, a harmadik helyezett Böde László pályamunkája lett. A Szegedi Tudományegyetem különdíját Egyed Erika, az SZTE Kulturális Iroda munkatársa adta át Péter M. Lászlónak. Zámbori Ferencné polgármesteri különdíjat, Hegedűs Ferenc szeged-kistérségi különdíjat kapott, Zsidó Magdolna a zsűri dicsérő oklevelében részesült. A díjkiosztó végén minden pályázó Szilasi László dedikált könyvét vehette át, valamint az író az Idősügyi Tanács díját kapta munkájának elismeréseként.

 

hagyatek_novellapalyazat_galeria
A „Nagyapó meséi” nyerte a Hagyaték novellapályázatot - GALÉRIA


Gajzer Erzsébet

Fotó: Üllei Kovács László

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/
 • *
  június 29.
  09:00 - 11:00
  Rendkívüli Fogorvosdoktor Avató Ünnepi Szenátus Ülés
 • június 29.
  09:00 - 11:00