SZTE Info

Nem bírták ki nevetés nélkül – Svejk-olvasópróba a Reökben

A Švejk, a katona olvasópróbáját tartották 2014. április 15-én a Reök-palotában. A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Nemzeti Színház új produkcióját nyáron, az újszegedi szabadtéri színpadon láthatja és nevetheti végig a közönség.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Svejk2Rendhagyó olvasópróbát tartottak a Szegedi Nemzeti Színház színművészei: egyrészt a próba helyszíne a Reök-palota volt, másrészt a sajtót is beengedték. Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója a társulat tagjait és a sajtó munkatársait azzal köszöntötte, hogy bár a két szegedi kulturális intézmény sorsa időnként elválik egymástól, mégis elválaszthatatlan. Ez a nap fontos a Szegedi Szabadtéri Játékok életében, hiszen rég óta nem működött együtt a szabadtéri a színházzal. Herczeg Tamás azt is hozzátette: Harangozó Gyula művészeti vezetővel együtt fontosnak tartották, hogy az együttműködést szorosabbra fűzzék, hiszen a szabadtéri előadásain eddig is fellépett a színház tánckara, énekkara és a Szegedi Kortárs Balett. Úgy gondolták, első közös darabnak a Svejk lenne a legjobb.


Láthatóan a színészek is örültek a választásnak, Szilágyi Annamária, Jakab Tamás, Pataki Ferenc, Kárász Zénó és a társulat többi tagja időnként harsány nevetéssel kísérte a rendező, Bodolay Géza által vezetett olvasópróbát.


Jaroslav Hasek legendás darabját júliusban tekintheti meg az újszegedi szabadtéri színpadon a közönség 2014. július 25-én és 26-án, ősszel pedig meg tovább a nemzeti színházba, a szegedi teátrum is műsorra tűzi, a Kisszínházban nézhetik meg az érdeklődők.


Svejk_felolvaso
GALÉRIA

 

Nyemcsok Éva Eső

Fotó: Herner Donát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.