SZTE Info

Nem bírták ki nevetés nélkül – Svejk-olvasópróba a Reökben

A Švejk, a katona olvasópróbáját tartották 2014. április 15-én a Reök-palotában. A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Nemzeti Színház új produkcióját nyáron, az újszegedi szabadtéri színpadon láthatja és nevetheti végig a közönség.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Svejk2Rendhagyó olvasópróbát tartottak a Szegedi Nemzeti Színház színművészei: egyrészt a próba helyszíne a Reök-palota volt, másrészt a sajtót is beengedték. Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója a társulat tagjait és a sajtó munkatársait azzal köszöntötte, hogy bár a két szegedi kulturális intézmény sorsa időnként elválik egymástól, mégis elválaszthatatlan. Ez a nap fontos a Szegedi Szabadtéri Játékok életében, hiszen rég óta nem működött együtt a szabadtéri a színházzal. Herczeg Tamás azt is hozzátette: Harangozó Gyula művészeti vezetővel együtt fontosnak tartották, hogy az együttműködést szorosabbra fűzzék, hiszen a szabadtéri előadásain eddig is fellépett a színház tánckara, énekkara és a Szegedi Kortárs Balett. Úgy gondolták, első közös darabnak a Svejk lenne a legjobb.


Láthatóan a színészek is örültek a választásnak, Szilágyi Annamária, Jakab Tamás, Pataki Ferenc, Kárász Zénó és a társulat többi tagja időnként harsány nevetéssel kísérte a rendező, Bodolay Géza által vezetett olvasópróbát.


Jaroslav Hasek legendás darabját júliusban tekintheti meg az újszegedi szabadtéri színpadon a közönség 2014. július 25-én és 26-án, ősszel pedig meg tovább a nemzeti színházba, a szegedi teátrum is műsorra tűzi, a Kisszínházban nézhetik meg az érdeklődők.


Svejk_felolvaso
GALÉRIA

 

Nyemcsok Éva Eső

Fotó: Herner Donát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *