SZTE Info

Virtuális és valós kiállítás Sík Sándor tiszteletére

Sík Sándor költőnek állít emléket születésének 125. évfordulóján az SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtárban látogatható valós és virtuális kiállítás.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Siksandor_kiallitas__2A tárlat megalkotását két inspiráció ösztönözte; a tavalyi évben tartott, Albert Camus-ről szóló, részben virtuális kiállítás, valamint a SZTE Kulturális Iroda Egyetemi Tavasz rendezvénysorozata – mondta Szabó Gilinger Eszter, a kiállítás főszervezője. A Sík Sándor születésének 125. évfordulója tiszteletére rendezett kiállításon egymás mellett találhatóak meg a valós, kézbe fogható anyagok és a virtuális, digitális tartalmak. A tárlat önmagában megnézve is érdekes, akinek nincs okostelefonja vagy táblagépe, az is megismerheti Sík Sándor költő, piarista tanár életútját, versesköteteit, bele tud olvasni írásaiba, előadásjegyzeteibe. Azok a látogatók, akik interneteléréssel és QR-olvasóval rendelkező okostelefonnal vagy táblagéppel érkeznek a könyvtárba, a meglévő képkódokkal digitális formában is hozzáférhetnek a kiállított dokumentumokhoz – magyarázta a főszervező. Hozzátette: a kiállítás anyagához a fényképeket a Piarista Rend Magyar Tartománya Központi Levéltára biztosította, a kiállított könyvek a SZTE Klebelsberg Könyvtár állományának részei, a QR-kódok mögött pedig a bibliotéka Contenta repozitóriumának digitális tartalma áll.

A kiállítást április 30-ig a tájékoztató pult mellett lehet megtekinteni.

 

Gajzer Erzsébet

Fotó: Herner Donát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/
 • *
  június 29.
  09:00 - 11:00
  Rendkívüli Fogorvosdoktor Avató Ünnepi Szenátus Ülés
 • június 29.
  09:00 - 11:00