SZTE Info

Marketing oktatók tanácskoznak az SZTE-n

A megújulás jegyében rendezik meg a Marketing Oktatók Klubja 20. konferenciáját. A tanácskozást az SZTE jubiláló Gazdaságtudományi Kara szervezi.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Többszörös jubileumot ünnepelnek a marketing oktatók a Szegedi Tudományegyetemen rendezett találkozójukon. A Marketing Oktatók Klubja 20. konferenciájának ugyanis az a szegedi egyetem ad otthont, ahol két évtizede indult a közgazdászképzés, a tanácskozás megszervezését pedig az SZTE idén 15 éves Gazdaságtudományi Kara szervezte meg. A kétnapos szegedi szimpózium 2014. augusztus 28-i megnyitóján 12 intézményből 80 résztvevőt köszöntöttek. A program augusztus 27-én PhD kollokviummal indult.

 

„Gazdasági és marketing tapasztalataimat fizikusként a műszerekhez és e kütyüket készítő cégekhez kötődően szereztem. És ebben az általam ismert világban a fejlesztés és a marketing között folyamatosnak látom a perpatvart. Sőt: ismerek olyan spin off céget is, amelyik nem tudott kiheverni egy rossz marketingdöntést. Ám a profitszerző és a nonprofit szférában is tapasztalható rosszindulatú megjegyzések ellenére úgy vélem: a marketing fontos szerepet játszik a cégek életében és a gazdaságban” – mondta Szabó Gábor. A Szegedi Tudományegyetem rektora köszöntőjében hangsúlyozta: örül annak, hogy az általa vezetett intézmény ad otthont a Marketing Oktatók Klubja jubileumi rendezvényének. A szegedi rektor úgy véli: a marketing új eszközeivel is élni kell, mikor arról születik döntés, a felsőoktatás milyen úton járjon. A marketing oktatóknak jó munkát, kellemes szegedi időtöltést kívánt.A Magyar Tudományos Akadémia Marketingtudományi Albizottsága, valamint a Magyar Marketing Szövetség támogatásával szervezett konferencia résztvevőit köszöntötte a Marketing Oktatók Klubjának elnöke, Piskóti István is. A jó marketing-döntésekre irányította a figyelmet a MOK elnöke, mikor elmondta: az oktatók közösségének a megszervezése helyesnek bizonyult. Sőt: a MOK elérte az egyesületté szervezés fázisát. E döntő lépésre épp a szegedi konferencia ad alkalmat. Az SZTE olyan tanácskozást szervezett, ahol számos előadó bizonyítja majd, hogy az innováció és a marketing, a városfejlesztés és a marketing immár elválaszthatatlan egymástól.


Marketing_konferencia_2014._augusztus_28
Marketing oktatók tanácskoznak az SZTE-n - GALÉRIA


A házigazda, az SZTE GTK nevében Hetesi Erzsébet üdvözölte a konferencia résztvevőit, köszönte meg a szponzorok és egyetemi munkatársai támogatását, a szervezőmunkát. Kiemelte: a marketing oktatók szegedi tanácskozásának középpontjába a megújulást helyezték. A szimpózium célja, hogy elősegítse a hazai marketingoktatás és -kutatás folyamatos fejlődését, illetve elősegítse a marketing oktatók és kutatók közötti kommunikációt.

A plenáris fórumon Vörös József akadémikus a termelési és marketing funkció egymásra utaltságáról, Józsa László Marketingoktatás és kutatás Indiában és Új-Zélandon - Egy kutatói év tanulságai címmel, míg Kozák Ákos és Veres Edit: Társadalom és rétegződés címmel tartott előadást.

 

Korábban írtuk – többek között – a Marketing Oktatók Klubja 20. konferenciájának programjáról, céljairól.


SZTEinfo – Ú. I.

Fotó: Herner Donát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.