SZTE Info

Marketing oktatók tanácskoznak az SZTE-n

A megújulás jegyében rendezik meg a Marketing Oktatók Klubja 20. konferenciáját. A tanácskozást az SZTE jubiláló Gazdaságtudományi Kara szervezi.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Többszörös jubileumot ünnepelnek a marketing oktatók a Szegedi Tudományegyetemen rendezett találkozójukon. A Marketing Oktatók Klubja 20. konferenciájának ugyanis az a szegedi egyetem ad otthont, ahol két évtizede indult a közgazdászképzés, a tanácskozás megszervezését pedig az SZTE idén 15 éves Gazdaságtudományi Kara szervezte meg. A kétnapos szegedi szimpózium 2014. augusztus 28-i megnyitóján 12 intézményből 80 résztvevőt köszöntöttek. A program augusztus 27-én PhD kollokviummal indult.

 

„Gazdasági és marketing tapasztalataimat fizikusként a műszerekhez és e kütyüket készítő cégekhez kötődően szereztem. És ebben az általam ismert világban a fejlesztés és a marketing között folyamatosnak látom a perpatvart. Sőt: ismerek olyan spin off céget is, amelyik nem tudott kiheverni egy rossz marketingdöntést. Ám a profitszerző és a nonprofit szférában is tapasztalható rosszindulatú megjegyzések ellenére úgy vélem: a marketing fontos szerepet játszik a cégek életében és a gazdaságban” – mondta Szabó Gábor. A Szegedi Tudományegyetem rektora köszöntőjében hangsúlyozta: örül annak, hogy az általa vezetett intézmény ad otthont a Marketing Oktatók Klubja jubileumi rendezvényének. A szegedi rektor úgy véli: a marketing új eszközeivel is élni kell, mikor arról születik döntés, a felsőoktatás milyen úton járjon. A marketing oktatóknak jó munkát, kellemes szegedi időtöltést kívánt.A Magyar Tudományos Akadémia Marketingtudományi Albizottsága, valamint a Magyar Marketing Szövetség támogatásával szervezett konferencia résztvevőit köszöntötte a Marketing Oktatók Klubjának elnöke, Piskóti István is. A jó marketing-döntésekre irányította a figyelmet a MOK elnöke, mikor elmondta: az oktatók közösségének a megszervezése helyesnek bizonyult. Sőt: a MOK elérte az egyesületté szervezés fázisát. E döntő lépésre épp a szegedi konferencia ad alkalmat. Az SZTE olyan tanácskozást szervezett, ahol számos előadó bizonyítja majd, hogy az innováció és a marketing, a városfejlesztés és a marketing immár elválaszthatatlan egymástól.


Marketing_konferencia_2014._augusztus_28
Marketing oktatók tanácskoznak az SZTE-n - GALÉRIA


A házigazda, az SZTE GTK nevében Hetesi Erzsébet üdvözölte a konferencia résztvevőit, köszönte meg a szponzorok és egyetemi munkatársai támogatását, a szervezőmunkát. Kiemelte: a marketing oktatók szegedi tanácskozásának középpontjába a megújulást helyezték. A szimpózium célja, hogy elősegítse a hazai marketingoktatás és -kutatás folyamatos fejlődését, illetve elősegítse a marketing oktatók és kutatók közötti kommunikációt.

A plenáris fórumon Vörös József akadémikus a termelési és marketing funkció egymásra utaltságáról, Józsa László Marketingoktatás és kutatás Indiában és Új-Zélandon - Egy kutatói év tanulságai címmel, míg Kozák Ákos és Veres Edit: Társadalom és rétegződés címmel tartott előadást.

 

Korábban írtuk – többek között – a Marketing Oktatók Klubja 20. konferenciájának programjáról, céljairól.


SZTEinfo – Ú. I.

Fotó: Herner Donát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.