Bezár

Hírarchívum

Kiválóan teljesít az SZTE az EGT Alap programban

Kiválóan teljesít az SZTE az EGT Alap programban

2014. december 05.
2 perc

Az első pályázati forduló után több mint 1,8 millió euró támogatást nyertek el magyar oktatók és hallgatók az EGT Alap keretében finanszírozott programban. A legújabb ösztöndíjprogram első felhívására benyújtott SZTE-s pályázat a támogatott intézmények között a legtöbb finanszírozást nyerte el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ösztöndíjprogram hazai megvalósítását koordináló Tempus Közalapítvány tájékoztatása szerint a 2014/2015-ös tanév őszi félévében induló mobilitási projektekben előreláthatólag 116 hallgató, valamint csaknem 200 közoktatásban és felsőoktatási területen dolgozó tanár, oktató és egyéb munkatárs mobilitását támogatják összesen 710 ezer euró értékben. Az EGT Alap keretében megvalósuló ösztöndíjprogramban felsőoktatási, szakképzési és köznevelési intézmények pályázhatnak, valamint vállalatokkal való oktatási együttműködések támogatására is van mód. A program jelentős mértékben hozzájárul az oktatási kapcsolatok elmélyítéséhez Norvégiával, Izlanddal és Liechtensteinnel, és előmozdítja a donorországokkal való szorosabb együttműködést.

Az új EGT Finanszírozási Mechanizmus HU 08 Ösztöndíjprogram Felsőoktatási Mobilitási Akció első felhívására benyújtott SZTE-s pályázat a támogatott intézmények között a legtöbb, 99 396 euró támogatást nyerte el. Ezt hallgatói, oktatói és adminisztratív mobilitások, így például ösztöndíjak, oktatási tevékenység, továbbképzések és intézménylátogatások céljára lehet felhasználni a célországokban, Norvégia, Izland és Liechtenstein meglévő vagy kialakítandó partnerségei keretében. A megvalósításhoz a támogatást a Miniszterelnökség biztosítja. A program folyamatosan hirdeti meg a mobilitási pályázati lehetőséget a felsőoktatási intézmények részére, amelyre kizárólag intézményi szinten lehet pályázatot benyújtani. A Szegedi Tudományegyetemen az intézményi pályázat meghirdetését, előkészítését és benyújtását a Nemzetközi Mobilitási Iroda végzi. A második pályázati felhívásra a szegedi egyetemről már benyújtottak egy újabb, maximálisan 100 ezer eurós támogatási igényű pályázatot a megkezdett együttműködések további folytatásának biztosítására.

Az ősszel, illetve 2015 januárjában esedékes beadási határidőkről, a pályázati feltételekről és a közös projektek indítására felkészítő előkészítési látogatásokról, továbbá az első pályázati forduló eredményeiről bővebb információ a Tempus Közalapítvány honlapján.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek