SZTE Info

Ösztöndíjjal Koreába

Kiírták a Korean Government Scholarship Program 2014-es évi pályázatát, melyre a Szegedi Tudományegyetem hallgatói is pályázhatnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A program célja, hogy lehetőséget biztosítson a külföldi diákoknak arra, hogy tanulmányokat folytassanak a Koreai Köztársaság valamely felsőoktatási intézményében graduális és posztgraduális szinten. Mindemellett a kiírók szándéka, hogy elősegítsék a nemzetközi cserekapcsolatokat, valamint hogy kölcsönös kapcsolat épüljön ki a részt vevő országok között.

Magyarországról 3 fő nyerheti el az ösztöndíjat. A nyertes pályázók számára feltétel, hogy programjuk megkezdésekor elvégezzenek egy koreai nyelvtanfolyamot.

Jelentkezési határidő: 2014. március 21.

További információ: www.studyinkorea.go.kr

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/
 • *
  június 29.
  09:00 - 11:00
  Rendkívüli Fogorvosdoktor Avató Ünnepi Szenátus Ülés
 • június 29.
  09:00 - 11:00