SZTE Info

Vízilabda: nem jött össze a bravúr az Eger ellen

Nagy csatában, három góllal győzte le a címvédő Eger a végig jól küzdő Szegedet a női vízilabda OB I legutóbbi játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az első percek egyértelműen az Egerről szóltak a női vízilabda élvonal 2014. február 26-i meccsén, hiszen a vendéggárda hamar elhúzott 4-0-ra. Major Levente lányai hiába küzdöttek szívósan, az első negyedben egyszerűen nem tudták megállítani a jól játszó bajnokot. A felvonást végül egy szépítő gólnak köszönhetően három góllal húzta be Kelemen Attila csapata (1-4).

A második felvonásban már jóval kiegyenlítettebb játék folyt a medencében. Ez nagyrészt annak volt köszönhető, hogy hazai oldalon feljavult a kapusteljesítmény és a védekezés minősége is. Ettől azonban nem ijedt meg a vendég együttes, amely a jól játszó Czigány és Pócsi vezetésével a nagyszünetre még egy góllal megtoldotta a két csapat közti különbséget (2-6).

A folytatásban megrázta magát a Tisza-parti alakulat, amely a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyuló Dalmády Szandra vezérletével visszajött két találatra (5-7). Ezzel párhuzamosan a játék egyre színvonalasabb lett, s a csapatok szebbnél szebb gólokat lőve kényeztették a kilátogató nézőket. A harmadik negyedet végül nagy megelégedésre egy góllal megnyerte a támadásban jelentősen feljavuló házigazda együttes.

Az utolsó negyedben a vendégek igazolva nagyobb tudásukat kettőnél közelebb már nem engedték a vendéglátó szegedi gárdát, és végül három góllal, 11-8-ra győztek. A szegedi lányok minden dicséretet megérdemelnek ezért a tisztes helytállásért, az egriek pedig elmondhatják magukról, hogy továbbra is veretlenek a bajnokságban.

 

Női vízilabda OB I 10. forduló:

 

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem - ZF-Eger 8-11 (1-4, 1-2, 3-2, 3-3). Szeged, SZUE, 100 néző. Vezette: Bors, Birri.

Szeged: TÓTH E.- LENGYEL DOMINIKA 1, Árkosy 1, DALMÁDY SZ. 4, MIKLÓS 2, Dalmády P., Lengyel Dorottya. Csere: Kovács D., Lengyel Anett, Kecskés, Doktor. Vezetőedző: Major Levente.

Eger: GANGL - CLAYTON 2, Somhegyi 2, Pengő 1, PÓCSI 3, CZIGÁNY 2, Ráski 1. Csere: Vályi, Veréb. Vezetőedző: Kelemen Attila

Gól emberelőnyből: 11/3 ill. 8/3

Gól ötméteresből: -, ill. 1/1

Kipontozódott: Dalmády P. (32’) ill. Vályi (26’)

Kiállítva cserével végleg: Somhegyi (13’)

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.