SZTE Info

Vízilabda: nem jött össze a bravúr az Eger ellen

Nagy csatában, három góllal győzte le a címvédő Eger a végig jól küzdő Szegedet a női vízilabda OB I legutóbbi játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az első percek egyértelműen az Egerről szóltak a női vízilabda élvonal 2014. február 26-i meccsén, hiszen a vendéggárda hamar elhúzott 4-0-ra. Major Levente lányai hiába küzdöttek szívósan, az első negyedben egyszerűen nem tudták megállítani a jól játszó bajnokot. A felvonást végül egy szépítő gólnak köszönhetően három góllal húzta be Kelemen Attila csapata (1-4).

A második felvonásban már jóval kiegyenlítettebb játék folyt a medencében. Ez nagyrészt annak volt köszönhető, hogy hazai oldalon feljavult a kapusteljesítmény és a védekezés minősége is. Ettől azonban nem ijedt meg a vendég együttes, amely a jól játszó Czigány és Pócsi vezetésével a nagyszünetre még egy góllal megtoldotta a két csapat közti különbséget (2-6).

A folytatásban megrázta magát a Tisza-parti alakulat, amely a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyuló Dalmády Szandra vezérletével visszajött két találatra (5-7). Ezzel párhuzamosan a játék egyre színvonalasabb lett, s a csapatok szebbnél szebb gólokat lőve kényeztették a kilátogató nézőket. A harmadik negyedet végül nagy megelégedésre egy góllal megnyerte a támadásban jelentősen feljavuló házigazda együttes.

Az utolsó negyedben a vendégek igazolva nagyobb tudásukat kettőnél közelebb már nem engedték a vendéglátó szegedi gárdát, és végül három góllal, 11-8-ra győztek. A szegedi lányok minden dicséretet megérdemelnek ezért a tisztes helytállásért, az egriek pedig elmondhatják magukról, hogy továbbra is veretlenek a bajnokságban.

 

Női vízilabda OB I 10. forduló:

 

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem - ZF-Eger 8-11 (1-4, 1-2, 3-2, 3-3). Szeged, SZUE, 100 néző. Vezette: Bors, Birri.

Szeged: TÓTH E.- LENGYEL DOMINIKA 1, Árkosy 1, DALMÁDY SZ. 4, MIKLÓS 2, Dalmády P., Lengyel Dorottya. Csere: Kovács D., Lengyel Anett, Kecskés, Doktor. Vezetőedző: Major Levente.

Eger: GANGL - CLAYTON 2, Somhegyi 2, Pengő 1, PÓCSI 3, CZIGÁNY 2, Ráski 1. Csere: Vályi, Veréb. Vezetőedző: Kelemen Attila

Gól emberelőnyből: 11/3 ill. 8/3

Gól ötméteresből: -, ill. 1/1

Kipontozódott: Dalmády P. (32’) ill. Vályi (26’)

Kiállítva cserével végleg: Somhegyi (13’)

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 5. 17:00 - 15. 20:00
  Az SZTE 2017-es Szent-Györgyi emlékév programjaként az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda Minden, ami C-vitamin címmel fotópályázatot hirdetett. A felhívására érkező fényképeket tekinthetik meg a kiállításon. A kiállítást megnyitja: Dr. Datki Zsolt neurobiológus (SZTE ÁOK). Közreműködik: Dr. Kosztolányi József egyetemi docens (SZTE TTIK Bolyai Intézet). A fotókiállítás 2017. december 15-ig, munkanapokon 8-20 óra között tekinthető meg.
 • december 12.
  17:30 - 18:00
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Szent-Györgyi Albert Agóra „vetítős” sorozatának témája: Irán és Burma. Kalauzunk: Németh György, aki sokáig pedagógus-technikus a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, majd az MTI újságíró-fotóriportere volt 24 évig, most szabadúszó, illetve nyugdíjas fotográfus. Ez a két különleges és a hétköznapi utazó számára kevésbé elérhető úticél gyönyörűséges fotói lesznek láthatók, megspékelve azzal a témával, hogy "Hogyan készüljön egy fotós, ha ismeretlen tájakon, ismeretlen kultúrát szándékozik megörökíteni?".
 • december 15.
  06:16 - 06:16
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Somogyi-könyvtár közös, Pedagógiai esték című sorozatának advent váró programjának vendége: Kondé Lajos, a szegedi Dóm plébánosa, akinek az ifjúságért végzett munkáját Pro Urbe Szeged-díjjal és Csongrád megye díszpolgári címével is elismerték már.