SZTE Info

Vízilabda: nem jött össze a bravúr az Eger ellen

Nagy csatában, három góllal győzte le a címvédő Eger a végig jól küzdő Szegedet a női vízilabda OB I legutóbbi játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az első percek egyértelműen az Egerről szóltak a női vízilabda élvonal 2014. február 26-i meccsén, hiszen a vendéggárda hamar elhúzott 4-0-ra. Major Levente lányai hiába küzdöttek szívósan, az első negyedben egyszerűen nem tudták megállítani a jól játszó bajnokot. A felvonást végül egy szépítő gólnak köszönhetően három góllal húzta be Kelemen Attila csapata (1-4).

A második felvonásban már jóval kiegyenlítettebb játék folyt a medencében. Ez nagyrészt annak volt köszönhető, hogy hazai oldalon feljavult a kapusteljesítmény és a védekezés minősége is. Ettől azonban nem ijedt meg a vendég együttes, amely a jól játszó Czigány és Pócsi vezetésével a nagyszünetre még egy góllal megtoldotta a két csapat közti különbséget (2-6).

A folytatásban megrázta magát a Tisza-parti alakulat, amely a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyuló Dalmády Szandra vezérletével visszajött két találatra (5-7). Ezzel párhuzamosan a játék egyre színvonalasabb lett, s a csapatok szebbnél szebb gólokat lőve kényeztették a kilátogató nézőket. A harmadik negyedet végül nagy megelégedésre egy góllal megnyerte a támadásban jelentősen feljavuló házigazda együttes.

Az utolsó negyedben a vendégek igazolva nagyobb tudásukat kettőnél közelebb már nem engedték a vendéglátó szegedi gárdát, és végül három góllal, 11-8-ra győztek. A szegedi lányok minden dicséretet megérdemelnek ezért a tisztes helytállásért, az egriek pedig elmondhatják magukról, hogy továbbra is veretlenek a bajnokságban.

 

Női vízilabda OB I 10. forduló:

 

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem - ZF-Eger 8-11 (1-4, 1-2, 3-2, 3-3). Szeged, SZUE, 100 néző. Vezette: Bors, Birri.

Szeged: TÓTH E.- LENGYEL DOMINIKA 1, Árkosy 1, DALMÁDY SZ. 4, MIKLÓS 2, Dalmády P., Lengyel Dorottya. Csere: Kovács D., Lengyel Anett, Kecskés, Doktor. Vezetőedző: Major Levente.

Eger: GANGL - CLAYTON 2, Somhegyi 2, Pengő 1, PÓCSI 3, CZIGÁNY 2, Ráski 1. Csere: Vályi, Veréb. Vezetőedző: Kelemen Attila

Gól emberelőnyből: 11/3 ill. 8/3

Gól ötméteresből: -, ill. 1/1

Kipontozódott: Dalmády P. (32’) ill. Vályi (26’)

Kiállítva cserével végleg: Somhegyi (13’)

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. január 19.

_MG_8971

Javított kiválósága számarányain a Szegedi Tudományegyetem: a 2016-os adatokhoz képest száznál is több, 2017-ben összesen 225 tehetséges egyetemista, doktorandusz és ifjú oktató nyerte el az Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíját. A sikeres ifjú kutatók közül az Újvidékről az SZTE doktori iskolájába érkező Kartali Tündét kértük villáminterjúra.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 21.
  17:55 - 19:00
  Mohr Richárd, az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatója "Megérteni Kínát – a kulturális különbségek kezelése a mindennapi élet során" című előadásában arra a kérdésre is válaszol, hogy Mindenki számára ismert, hogy Kína „más”, eltérő a kultúra, különböznek a szokások, de vajon mi ennek az oka? Honnan erednek a különbségek, mi a történelmi hátterük és hogyan hatnak a mindennapjainkra? Mai világunkban ezer szállal kötődünk Kínához, és a kapcsolódásunk során elengedhetetlen, hogy jobban megismerjük és ezáltal jobban elfogadjuk kulturális különbözőségünk okait. Az előadás a kínai és magyar gondolkodás hátterének elemzésén és különböző magyar-kínai együttműködések konkrét történetein keresztül mutat rá a kulturális különbségek okaira, ezáltal segítséget nyújt az eltérő viselkedés megértéséhez és elfogadásához.
 • február 21.
  18:00 - 19:30
  Jegyet vagy bérletet kell váltani az SZTE BTK AudMax Estekre. Vígh Éva irodalomtörténész professzor előadásának tartalma: Az olasz reneszánsz kor irodalom- és művelődéstörténetének nem szokványos megközelítésére vállalkozik az előadás, amikor az ember morális képét a szamár – irodalomban és festészetben megjelenő, szimbolikáját tekintve többértékű – alakján keresztül vázolja fel. Különböző műfajokban, Boccacciótól a barokk korig néhány érdekes példán keresztül láthatjuk az állatszimbolika szerepét a művelődésben. Az olasz reneszánsz egyik legismertebb képviselője, Niccolò Machiavelli kevéssé ismert, A szamár című szatirikus költeményének bemutatása az állatszimbolika szempontjából is igen tanulságosnak ígérkezik.
 • február 23.
  10:00 - 14:00
  A mindennapi oktató-nevelő munkában is hasznosítható, gyakorlatias témájú előadásokat és interaktív foglalkozásokat foglal magába az a pedagógus workshop, amelynek részletes programja itt olvasható: http://www.geosci.u-szeged.hu/hirek/2018/meghivo-pedagogus?objectParentFolderId=41274 A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni 2018. február 22-ig az alábbi linkről elérhető lapon lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-zUzsY7fp0T8R4zE3LV__Lr5-bN80GtjALDSOUZhjFKdu1Q/viewform
 • február 26.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt Pedagógiai Esték sorozatának visszatérő vendége: dr. Boldizsár Ildikó mesekutató-meseterapeuta, aki előadásában a felnőtté válással kapcsolatos mesék tanulságait összegzi.
 • február 28.
  17:55 - 19:30
  Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK adjunktusa Hétköznapi nemzetközi jog című előadásában kifejti: általában az emberek úgy gondolják, hogy a nemzetközi jog egy elvont szelete a jognak, amely a külföldiekre, másokra vonatkozik, de a mi hétköznapjainkat biztosan nem érinti. A nemzetközi jog azóta létezik, amióta államok vannak. Ez a jogterület eredetileg az államok közötti kapcsolatok rendezését szolgálta, azonban a technikai és társadalmi fejlődés elvezetett a nemzetközi jog kiszélesedéséhez. Kibővült a nemzetközi jog alanyainak köre, így az államok és nemzetközi szervezetek mellett ide soroljuk az embereket, sőt mostanában már a gazdasági társaságokat is. A nemzetközi jog áthatja a mindennapi életünket, onnantól kezdve, hogy bekapcsoljuk reggel a telefonunkat, megesszük a banánunkat és munkába megyünk, odáig, hogy este megnézzük a híreket.