SZTE Info

Vízilabda: nem jött össze a bravúr az Eger ellen

Nagy csatában, három góllal győzte le a címvédő Eger a végig jól küzdő Szegedet a női vízilabda OB I legutóbbi játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az első percek egyértelműen az Egerről szóltak a női vízilabda élvonal 2014. február 26-i meccsén, hiszen a vendéggárda hamar elhúzott 4-0-ra. Major Levente lányai hiába küzdöttek szívósan, az első negyedben egyszerűen nem tudták megállítani a jól játszó bajnokot. A felvonást végül egy szépítő gólnak köszönhetően három góllal húzta be Kelemen Attila csapata (1-4).

A második felvonásban már jóval kiegyenlítettebb játék folyt a medencében. Ez nagyrészt annak volt köszönhető, hogy hazai oldalon feljavult a kapusteljesítmény és a védekezés minősége is. Ettől azonban nem ijedt meg a vendég együttes, amely a jól játszó Czigány és Pócsi vezetésével a nagyszünetre még egy góllal megtoldotta a két csapat közti különbséget (2-6).

A folytatásban megrázta magát a Tisza-parti alakulat, amely a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyuló Dalmády Szandra vezérletével visszajött két találatra (5-7). Ezzel párhuzamosan a játék egyre színvonalasabb lett, s a csapatok szebbnél szebb gólokat lőve kényeztették a kilátogató nézőket. A harmadik negyedet végül nagy megelégedésre egy góllal megnyerte a támadásban jelentősen feljavuló házigazda együttes.

Az utolsó negyedben a vendégek igazolva nagyobb tudásukat kettőnél közelebb már nem engedték a vendéglátó szegedi gárdát, és végül három góllal, 11-8-ra győztek. A szegedi lányok minden dicséretet megérdemelnek ezért a tisztes helytállásért, az egriek pedig elmondhatják magukról, hogy továbbra is veretlenek a bajnokságban.

 

Női vízilabda OB I 10. forduló:

 

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem - ZF-Eger 8-11 (1-4, 1-2, 3-2, 3-3). Szeged, SZUE, 100 néző. Vezette: Bors, Birri.

Szeged: TÓTH E.- LENGYEL DOMINIKA 1, Árkosy 1, DALMÁDY SZ. 4, MIKLÓS 2, Dalmády P., Lengyel Dorottya. Csere: Kovács D., Lengyel Anett, Kecskés, Doktor. Vezetőedző: Major Levente.

Eger: GANGL - CLAYTON 2, Somhegyi 2, Pengő 1, PÓCSI 3, CZIGÁNY 2, Ráski 1. Csere: Vályi, Veréb. Vezetőedző: Kelemen Attila

Gól emberelőnyből: 11/3 ill. 8/3

Gól ötméteresből: -, ill. 1/1

Kipontozódott: Dalmády P. (32’) ill. Vályi (26’)

Kiállítva cserével végleg: Somhegyi (13’)

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 22.
  09:00 - 10:00
  Project 833 címmel tekinthető meg a Csongrádi Művésztelep alkotóinak bemutatkozó kiállítása. A tárlat június 22-től július 14-ig látogatható, naponta 9 és 18 óra között.
 • június 22.
  18:00 - 19:00
  Orosz Andrea másfél évig élt Hanoiban és tanított egy vietnámiak által működtetett japán iskolában. Előadásában többek között mesél munkájáról, élményeiről, kirándulásairól. Emellett kulturális élménybeszámolóval is várja az érdeklődőket. A programot a Közéleti Kávéház és a SZAB Neveléstudományi és Pszichológiai Szakbizottsága szervezi.
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/