Bezár

Hírarchívum

TIK_kiemelt

Újabb világrangsorban szerepel a Szegedi Tudományegyetem

Újabb világrangsorban szerepel a Szegedi Tudományegyetem

2014. július 17.
2 perc

A Center for World University Rankings (CWUR) legfrissebb, 2014-es világrangsorára is felkerült a Szegedi Tudományegyetem. A világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listán az SZTE a 712. helyezést érte el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A CWUR 2014-es legújabb nyilvánosságra hozott listája nyolc szempont alapján rangsorolja az egyetemeket. A listát – többek között – az oktatás minősége (melyet az intézmény volt hallgatói által elnyert nemzetközi díjak alapján mérnek), a végzett hallgatók elhelyezkedése, az oktatók kiválósága, az idézési arány, a szabadalmak és a publikációk száma alapján állították össze.


A világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listán a Szegedi Tudományegyetem a 712. helyezést érte el. Az SZTE mellett öt másik magyar egyetem került fel a CWUR 2014 toplistára: az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 371., a Semmelweis Egyetem az 598., a Debreceni Egyetem a 673., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 811., a Pécsi Tudományegyetem pedig a 862. helyet tudhatja magáénak.


A Szegedi Tudományegyetem más világszínvonalú rangsorokban is kitűnően szerepel. A „QS World University Rankings by Subject 2014” rangsorban a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar modern filológia képzése a roppant előkelő 101-150. pozíciót foglalja el, ezzel az eddigi legjobb helyezését érte el a magyar egyetemeket és főiskolák toplistás teljesítménye alapján is.


A leideni egyetem 2014-es világrangsorában a Szegedi Tudományegyetem a 707. helyet szerezte meg.


A kínai Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2013-es rangsorában, akárcsak 2012-ben, a legjobb ötszáz közé került a Tisza-parti univeristas. A nagy presztízsű értékelésben a Szegedi Tudományegyetem 2014-ben a 401-500. helyezettek kategóriájába tartozik.


2010 óta folyamatosan javítja előkelő helyezését a Szegedi Tudományegyetem a világ zöld egyetemeit rangsoroló „UI Green Metric Ranking of World Universities” toplistán. 2013-ban a Tisza-parti universitas a legjobb 12 százalék közé került. 61 ország 301 felsőoktatási intézménye közül a 35. az SZTE.

Ezzel hazánkban a legjobb-„legzöldebb”, Európában a 13. helyezett.


Korábban írtuk:

Újabb nemzetközi ranglistán jeleskedett az SZTE

Az SZTE a „legzöldebb” magyar és 35. a Zöld egyetemek toplistáján

Ismét a világelitben az SZTE a sanghaji ranglistán


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek