SZTE Info

MTMT-konzultáció szerzőknek és adminisztrátoroknak az SZTE Klebelsberg Könyvtárban

A Magyar Tudományos Művek Tárában (MTMT) minden magyar tudományos kutató elhelyezheti és nyilvánossá teheti tudományos munkásságának bibliográfiai adatait és publikációinak hivatkozásait. Az adatbázis megismertetése és hatékony használatának elterjesztése céljából az SZTE Klebelsberg Könyvtár folyamatosan szervez szerzői és adminisztrátori konzultációkat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

mtmt tik konzultacioA szerzői konzultációkat két szinten (kezdő és haladó) szervezi a könyvtár. A kezdő szintű konzultációkra azokat a szerzőket várják, akik most ismerkednek az MTMT adatbázis-felületével, a haladó konzultációra pedig azokat, akik már ismerik az MTMT felületét, és már foglalkoztak adatimportálással, kézi közleményfelvitellel. A folyamatosan meghirdetett képzésekre a http://service.bibl.u-szeged.hu/tanfolyam címen lehet jelentkezni az szte.hu vagy u-szeged.hu végződésű e-mail cím megadásával.


A Szegedi Tudományegyetem szervezeti egységeiben kinevezett MTMT-adminisztrátorok felkészítése szintén az SZTE Klebelsberg Könyvtárban történik. Az adminisztrátori jogosultság az adott egység vezetője által kiállított hivatalos megbízás alapján, az alapképzés elvégzését követően adható ki. Az alapképzés egy 4x3 órás tanfolyamból áll, ezenkívül a program aktuális változásait, a gyakorlati munka során felmerülő problémákat, egy-egy témát tárgyaló, rövidebb MTMT-adminisztrátori konzultációkat, továbbképzést is szervez az egyetemi könyvtár. A meghirdetett képzésekre a http://service.bibl.u-szeged.hu/tanfolyam oldalon lehet jelentkezni. A jelentkezés szte.hu vagy u-szeged.hu végződésű e-mail cím megadásával lehetséges.


A szerzői konzultációkról további információ itt.


Az adminisztrátori konzultációkról további információ itt.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *