SZTE Info

Nemzetközi szakkiállításokon a Szegedi Tudományegyetem

A Szegedi Tudományegyetem idegen nyelvű képzési kínálatát nemzetközi színtéren is meg szeretné ismertetni a továbbtanulást tervező fiatalokkal, ezért a világ több országában oktatási kiállításokon, vásárokon jelenik meg az univeristas 2014-ben is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE évek óta képviselteti magát különböző nemzetközi vásárokon, a börzéken való jelenlét célja külföldi hallgatók toborzása és az egyetem nemzetköziesedésének elősegítése. Az SZTE TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 azonosító számú projektje és az országos Campus Hungary program biztosította lehetőségeknek köszönhetően Azerbajdzsánban a 7. Nemzetközi Oktatási és Karrier Expón, 2014. február végén a Törökországban megrendezett „a2” Nemzetközi oktatási vásársorozat Izmir, Isztambul és Ankara állomásain, márciusban az APAIE Konferencia és Kiállításon Szöulban, április végén a kínai Pop Up Hungary felsőoktatási roadshow-n, májusban pedig az EHEF Japan – Nemzetközi felsőoktatási kiállításon is jelen voltak a Tisza-parti universitas munkatársai, és népszerűsítették az intézmény idegen nyelvű képzési palettáját. – Ezen kiállítások részben hallgatótoborzásról, részben intézményi együttműködésekről szóltak, melyeken az SZTE pozitív visszacsatolást kapott a mobilitási programokat tekintve. A hallgatótoborzásnál a korai tervezés, ami igazán felmerült, Japánban például már a kisgyermekes szülők is kilátogattak, hogy megtudják, mire számítsanak, majd ha gyermekük egyetemista lesz. Továbbá jellemzően a mesterképzések, illetve részképzések iránt nagyobb az érdeklődés, azokon belül is a pszichológia és orvosképzés igen népszerű. Fontos azonban, hogy hiába kínál a Tisza- parti egyetem több idegen nyelven is képzéseket, a nagy német, francia és angol egyetemek mellett nehéz kitűnni összegezték az SZTE Nemzetközi Koordinációs Iroda munkatársai.


Nemzetkozi_szakkiallitasok_galeria
Nemzetközi szakkiállításokon a Szegedi Tudományegyetem - GALÉRIA

 

Az államközi megállapodások hatására jellemzően a keleti térség felé nyit a Szegedi Tudományegyetem, de nem zárkózik el az európai helyszínektől sem; idén júniusban, a Vocatium Berlin-Study in Europe nemzetközi felsőoktatási kiállításon az SZTE saját standnál mutatja be többek között a német nyelvű szegedi orvosi képzést. A tervek között szerepel 2014 szeptemberében a prágai EAIE Felsőoktatási Konferencián, valamint a Campus Hungary program által szervezett kiállításokon való részvétel is.

Az oktatási börzéken az érdeklődők sok információt kaphatnak Szegedről, az SZTE-ről, találkozhatnak a Szegedi Tudományegyetemet és idegen nyelvű képzéseit ismertető megújult, angol nyelvű kiadványokkal is; az egyetemet bemutató, képekkel illusztrált, „hajtogatós” formában megjelent színes összefoglalóval, valamint az egyetem 2014 őszén induló idegen nyelvű alap-, mester- és osztatlan, valamint doktori képzéseit részletesen ismertető kiadványokkal.

A külföldi fiatalok tájékoztatását szolgálja az SZTE idegen nyelven elérhető képzési portfolióját ismertető angol nyelvű honlapja, itt elérhető, valamint a megújult angol nyelvű kiadványok, melyek itt letölthetőek.

 

Gajzer Erzsébet

Fotó: Campus Hungary

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.
 • október 17. 16:00 - november 17. 20:00
  Az 1956-ra, a szegedi egyetemen megalakult MEFESZ-re emlékező kiállítást az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezi.