SZTE Info

Nemzetközi szakkiállításokon a Szegedi Tudományegyetem

A Szegedi Tudományegyetem idegen nyelvű képzési kínálatát nemzetközi színtéren is meg szeretné ismertetni a továbbtanulást tervező fiatalokkal, ezért a világ több országában oktatási kiállításokon, vásárokon jelenik meg az univeristas 2014-ben is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE évek óta képviselteti magát különböző nemzetközi vásárokon, a börzéken való jelenlét célja külföldi hallgatók toborzása és az egyetem nemzetköziesedésének elősegítése. Az SZTE TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 azonosító számú projektje és az országos Campus Hungary program biztosította lehetőségeknek köszönhetően Azerbajdzsánban a 7. Nemzetközi Oktatási és Karrier Expón, 2014. február végén a Törökországban megrendezett „a2” Nemzetközi oktatási vásársorozat Izmir, Isztambul és Ankara állomásain, márciusban az APAIE Konferencia és Kiállításon Szöulban, április végén a kínai Pop Up Hungary felsőoktatási roadshow-n, májusban pedig az EHEF Japan – Nemzetközi felsőoktatási kiállításon is jelen voltak a Tisza-parti universitas munkatársai, és népszerűsítették az intézmény idegen nyelvű képzési palettáját. – Ezen kiállítások részben hallgatótoborzásról, részben intézményi együttműködésekről szóltak, melyeken az SZTE pozitív visszacsatolást kapott a mobilitási programokat tekintve. A hallgatótoborzásnál a korai tervezés, ami igazán felmerült, Japánban például már a kisgyermekes szülők is kilátogattak, hogy megtudják, mire számítsanak, majd ha gyermekük egyetemista lesz. Továbbá jellemzően a mesterképzések, illetve részképzések iránt nagyobb az érdeklődés, azokon belül is a pszichológia és orvosképzés igen népszerű. Fontos azonban, hogy hiába kínál a Tisza- parti egyetem több idegen nyelven is képzéseket, a nagy német, francia és angol egyetemek mellett nehéz kitűnni összegezték az SZTE Nemzetközi Koordinációs Iroda munkatársai.


Nemzetkozi_szakkiallitasok_galeria
Nemzetközi szakkiállításokon a Szegedi Tudományegyetem - GALÉRIA

 

Az államközi megállapodások hatására jellemzően a keleti térség felé nyit a Szegedi Tudományegyetem, de nem zárkózik el az európai helyszínektől sem; idén júniusban, a Vocatium Berlin-Study in Europe nemzetközi felsőoktatási kiállításon az SZTE saját standnál mutatja be többek között a német nyelvű szegedi orvosi képzést. A tervek között szerepel 2014 szeptemberében a prágai EAIE Felsőoktatási Konferencián, valamint a Campus Hungary program által szervezett kiállításokon való részvétel is.

Az oktatási börzéken az érdeklődők sok információt kaphatnak Szegedről, az SZTE-ről, találkozhatnak a Szegedi Tudományegyetemet és idegen nyelvű képzéseit ismertető megújult, angol nyelvű kiadványokkal is; az egyetemet bemutató, képekkel illusztrált, „hajtogatós” formában megjelent színes összefoglalóval, valamint az egyetem 2014 őszén induló idegen nyelvű alap-, mester- és osztatlan, valamint doktori képzéseit részletesen ismertető kiadványokkal.

A külföldi fiatalok tájékoztatását szolgálja az SZTE idegen nyelven elérhető képzési portfolióját ismertető angol nyelvű honlapja, itt elérhető, valamint a megújult angol nyelvű kiadványok, melyek itt letölthetőek.

 

Gajzer Erzsébet

Fotó: Campus Hungary

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 2. 08:00 - 31. 19:00
  Az SZTE Klebelsberg Könyvtár rendezvénye a Prof. Dr. Németh András (SZTE ÁOK) emlékére rendezett tárlat. További információ az SZTE Hírportálján: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2017-november/kiallitas-dr-nemeth
 • január 18. 10:00 - 20. 17:00
 • január 18. 10:00 - 19. 18:00
  A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportja tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát. A konferencia a nyelvtechnológia területén végzett kutatások és eredményeik ismertetésének ad otthont. Fõ célja az elvégzett vagy folyamatban lévõ kutatások és fejlesztések legaktuálisabb eredményeinek bemutatása, de lehetõség nyílik hallgatói projektek, ill. a nyelvtechnológia ipari alkalmazásainak ismertetésére is. További információ: http://rgai.inf.u-szeged.hu/index.php?lang=hu&page=mszny2018
 • január 18.
  17:00 - 18:30
  Mi történhetett az 1882 virágvasárnapja előtti szombaton Solymosi Eszterrel, a 14 éves cselédlánnyal, akit a tiszaeszlári zsinagóga környékén láttak utoljára szemtanúk? Kitalálta, betanították vagy igazat mondott a 135 évvel ezelőtti per koronatanúja? A védelem eredményességében mi volt a szerepe a pénznek? Miként lett vérvád, illetve mi a szerepe a korabeli magyar és nemzetközi sajtónak abban, hogy a bűnbakképzés közösségi változataként vált ismertté a tiszaeszlári per? Lehetséges-e valamilyen megoldást adni Solymosi Eszter eltűnésére? A rejtélyes tiszaeszlári per címmel az Osiris Kiadó gondozásában 2017 decemberében megjelent kötet szerzőjét, Blutman László szegedi jogtudóst Újszászi Ilona újságíró kérdezi a könyvpremieren.
 • *
  január 18. 18:00 - február 18. 19:00
  A Magyar Kultúra napja alkalmából nyílik meg Árnyas Koppány festőművész tárlata. A fiatal alkotó a Szegedi Tudományegyetemen képi ábrázolás szakkal párhuzamosan végezte el a Tanító szakot, felsőfokú tanulmányait 2012-ben zárta. Börtönbe zárt perspektíva című tárlatát Pataki Ferenc festőművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A tárlatnyitón közreműködik hegedűjátékával Dudás Virág Ervin, az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatója.