SZTE Info

Nemzetközi szakkiállításokon a Szegedi Tudományegyetem

A Szegedi Tudományegyetem idegen nyelvű képzési kínálatát nemzetközi színtéren is meg szeretné ismertetni a továbbtanulást tervező fiatalokkal, ezért a világ több országában oktatási kiállításokon, vásárokon jelenik meg az univeristas 2014-ben is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE évek óta képviselteti magát különböző nemzetközi vásárokon, a börzéken való jelenlét célja külföldi hallgatók toborzása és az egyetem nemzetköziesedésének elősegítése. Az SZTE TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 azonosító számú projektje és az országos Campus Hungary program biztosította lehetőségeknek köszönhetően Azerbajdzsánban a 7. Nemzetközi Oktatási és Karrier Expón, 2014. február végén a Törökországban megrendezett „a2” Nemzetközi oktatási vásársorozat Izmir, Isztambul és Ankara állomásain, márciusban az APAIE Konferencia és Kiállításon Szöulban, április végén a kínai Pop Up Hungary felsőoktatási roadshow-n, májusban pedig az EHEF Japan – Nemzetközi felsőoktatási kiállításon is jelen voltak a Tisza-parti universitas munkatársai, és népszerűsítették az intézmény idegen nyelvű képzési palettáját. – Ezen kiállítások részben hallgatótoborzásról, részben intézményi együttműködésekről szóltak, melyeken az SZTE pozitív visszacsatolást kapott a mobilitási programokat tekintve. A hallgatótoborzásnál a korai tervezés, ami igazán felmerült, Japánban például már a kisgyermekes szülők is kilátogattak, hogy megtudják, mire számítsanak, majd ha gyermekük egyetemista lesz. Továbbá jellemzően a mesterképzések, illetve részképzések iránt nagyobb az érdeklődés, azokon belül is a pszichológia és orvosképzés igen népszerű. Fontos azonban, hogy hiába kínál a Tisza- parti egyetem több idegen nyelven is képzéseket, a nagy német, francia és angol egyetemek mellett nehéz kitűnni összegezték az SZTE Nemzetközi Koordinációs Iroda munkatársai.


Nemzetkozi_szakkiallitasok_galeria
Nemzetközi szakkiállításokon a Szegedi Tudományegyetem - GALÉRIA

 

Az államközi megállapodások hatására jellemzően a keleti térség felé nyit a Szegedi Tudományegyetem, de nem zárkózik el az európai helyszínektől sem; idén júniusban, a Vocatium Berlin-Study in Europe nemzetközi felsőoktatási kiállításon az SZTE saját standnál mutatja be többek között a német nyelvű szegedi orvosi képzést. A tervek között szerepel 2014 szeptemberében a prágai EAIE Felsőoktatási Konferencián, valamint a Campus Hungary program által szervezett kiállításokon való részvétel is.

Az oktatási börzéken az érdeklődők sok információt kaphatnak Szegedről, az SZTE-ről, találkozhatnak a Szegedi Tudományegyetemet és idegen nyelvű képzéseit ismertető megújult, angol nyelvű kiadványokkal is; az egyetemet bemutató, képekkel illusztrált, „hajtogatós” formában megjelent színes összefoglalóval, valamint az egyetem 2014 őszén induló idegen nyelvű alap-, mester- és osztatlan, valamint doktori képzéseit részletesen ismertető kiadványokkal.

A külföldi fiatalok tájékoztatását szolgálja az SZTE idegen nyelven elérhető képzési portfolióját ismertető angol nyelvű honlapja, itt elérhető, valamint a megújult angol nyelvű kiadványok, melyek itt letölthetőek.

 

Gajzer Erzsébet

Fotó: Campus Hungary

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.