SZTE Info

phd_doktoravato_unnepseg_kiemelt

Több mint 100 PhD-doktort avattak a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa nyilvános doktorrá avató ülést tartott 2014. június 26-án a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében, ahol ünnepélyes keretek között 111 doktoranduszhallgatót fogadott doktorrá.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa június 26-án 111 sikeresen végzett hallgatónak adományozott doktori címet; az Állam- és Jogtudományi Karról nyolc, az Általános Orvostudomány Karról huszonnyolc, a Bölcsészettudományi Karról tizenhat, a Gazdaságtudományi Karról hat, a Gyógyszerésztudományi Karról hat, a Természettudományi és Informatikai Karról negyvenhét hallgató vette át oklevelét.

A doktoravató ünnepi ülés az avatótanács bevonulásával, a Himnusz közös eléneklésével kezdődött, majd Huszár Gergely, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar hallgatójának gitárjátéka köszöntötte a doktoranduszhallgatókat. A hallgatók nevében Mátyás Dénes, a Bölcsészettudományi Kar hallgatója terjesztette elő a doktorrá avatási kérelmet, amit a doktori eskü letétele követett.

phd esku„Én… esküszöm, hogy a Szegedi Tudományegyetemen megszerezett tudás birtokában hivatásomat a tudományetikai elveket követve gyakorlom embertársaim javára. A Veritas, Virtus és Libertas szellemében minden igyekezetemmel arra törekszem, hogy a tudományos igazságot a legnagyobb lelkiismeretességgel, szabadon, elfogulatlanul és minél hitelesebben megismerjem, szaktudományom fejlődését további munkámmal elősegítsem, ismereteimet továbbadjam és a Szegedi Tudományegyetem, valamint a magyar tudományosság hírnevét öregbítsem, megbecsülését növeljem” hangzott az eskü.

Ezután Jakab Éva, az Állam-és Jogtudományi Kar dékánhelyettese, Vécsei László, az Általános Orvostudományi Kar dékánja, Csernus Sándor, a Bölcsészettudományi Kar dékánja, Vilmányi Márton, a Gazdaságtudományi Kar dékánja, Hohmann Judit, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja, illetve Hernádi Klára, a Természettudományi és Informatikai Kar dékánja nevében Toldi József, a Szegedi Tudományegyetem Doktori Tanács elnöke hivatalosan is elismerte a kérelmezők PhD-fokozatát, felruházva őket a címmel járó jogokkal és kötelezettségekkel. A jelen lévő hallgatók ezt követően kézfogás kíséretében vették át diplomájukat. Az ünnepi avató ülés zárásaként Varró András tudományos és innovációs rektorhelyettes köszöntötte a friss PhD-doktorokat, és kívánta, hogy legyenek a haza alkotó polgárai, valamint saját és mások örömére is gyarapítsák a tudásukat. Az avató ünnepség a Szózattal zárult.


PHD_doktori_atado_TIK_2014._junius_26_galeria
Több mint 100 PhD-doktort avattak a Szegedi Tudományegyetemen - GALÉRIA

 

Az avatottak névsora:

 

Állam- és Jogtudományi Kar

 

Fejős Andrea

Hegyes Péter István

Christian Lorbach

Nagy Éva

Ruzsicska Yvette

Szalai András

Törő Andrea

Török Tamás

 

Általános Orvostudományi Kar

 

Ambrus Nóra

Álmos Péter

Bacsa Sarolta

Balogh Emese Petra

Balogh Klára

Csáti Anett

Filkor Kata

Horváth Ádám

Hulmán Ádám

Judák Linda

Kovács Béla

Kovács Mónika Éva

Köves Béla

Légrády Péter

Lückl János

Papp Ferenc

Prorok János

Dr.Rosecker Ágnes Csilla

Soós István

Szabó Nikoletta

Szénási Tibor

Takács Irma

Takács Tibor

Tarján Miklós

Tefner Ildikó

Tőkés Tünde

Veréb Zoltán

Zádor Ferenc

 

Bölcsészettudományi Kar

 

Abdallah Abdel-Ati Abdel-Sahm Mohamed

Borkovits Margit

Cséby Géza

Gönczöl Andrea

Maczelka Csaba

Mátyás Dénes

Novák Anikó

Oroszlán Anikó

Papp Zoltán

Szabó Pál

Szalisznyó Lilla

Tánczos Tímea

Teiszler Éva

Tóth Gábor

Tóth István

Zelena András

 

Gazdaságtudományi Kar

 

Ács Attila

Fenyővári Zsolt

Imreh-Tóth Mónika

Nagy Ágnes

Tessényi Judit

Vas Zsófia Boglárka

 

Gyógyszerésztudományi Kar

 

Borcsa Botond Lajos

Maria Cherepanova

Kalmár Éva

Lovász Norbert

Májer Ferenc

Pomázi Anita

 

Természettudományi és Informatikai Kar

 

Abdelaal, Ahmed Korany Abdelraof

Daraba Andreea

Dudás László

Gyuris Márió

Hajdu Kata

Halasi Gyula

Hanyecz Veronika

Harnos Szabolcs

Haspel Henrik

Havasi Ferenc

Herbel Zsófia

Horváth Péter Ferenc

Horváth Zsolt

Hunyadkürti Judit

Józsa Klára

Knipl István

Kopasz Katalin

Kovács Etelka

Kovács Laura

Lőrincz Orsolya

Masson, Muriel

Mészáros Szilvia

Mihály Béla

Mihály Tímea

Nagy Balázs

Nagy Csaba

Nagy Zoltán

Németh Tamás

Németh Tibor Mihály

Németh Zoltán

Ormándi Róbert

Ördög Attila

Rigó Gábor

Sándor Renáta

Schuszter Gábor

Sija Éva Ilona

Sike Ádám

Stier Ildikó

Sümeghy Borbála Alice

Szalai Zita

Szalay-Bekő Máté

Szolnoki Zsuzsanna

Takács Sándor

Talapka Petra

Tóth Anna

Wirth Roland

Zölei-Szénási Dániel

 

Gajzer Erzsébet

Fotó: Ócsai Gábor

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.