SZTE Info

Újra nagy sikert aratott az SZTE Alma Mater Weekend Családi és Sportnap

2014-ben is számos családi és sportprogrammal várta látogatóit az SZTE Alma Mater Weekend. Az elmúlt évekhez hasonlóan volt kari bográcsfőző verseny ízletes pörkölttel, gyerekzsivaj egész nap az ugrálóvár környékén, sportversenyek, ismerős arcok, napsütés és jókedv.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egész nap eseményeit még felsorolni is nehéz lenne, összefoglalónkban mégis megkísérelünk ízelítőt adni azokból a programokból, amelyekkel mindenki találkozhatott, aki kilátogatott az SZTE Sportközpontba 2014. június 21-én.

 

Az évek során az SZTE Alma Mater szervezte weekend igazi családi eseménnyé alakult, ahol a szülő és a gyermek egyaránt jól érezheti magát – az SZTE Sportközpont adta lehetőségeknek köszönhetően – sportos, zöld környezetben. A regisztráció után mindenki frissítővel (stílusosan egy almával és az Irinyi Bisztró által felajánlott kókuszgolyókkal) vághatott neki a programoknak. A jól megszokott bemelegítést követően salsatanítás kezdődött Rostás Viktóriával, közben a sportközpont hátsó területén a kari bográcsfőző verseny résztvevői Bolgár Zsolt, az Universitas Szeged Nonprofit Kft. ügyvezetője koordinálásával már javában készítették a pörköltet: pirult a hagyma, jóízű beszélgetéseknek lehettünk fültanúi a bogrács mellett.

 

A nap folyamán különböző sportprogramokon vehettek részt a kicsik és a nagyok: kispályás labdarúgás, tenisz, TRX Pünkösti Gáborral, a BioBody trénerével, falmászás, íjászat, tantsu Rácz Rékával, gerinctorna Lengyelné Szugyiczki Máriával, petanque, streetball. Rostás Viki hawaii tánca igazi különlegesség volt a programok között: csípőre tett kézzel, finom mozdulatokkal tanulták el az alaplépéseket a kíváncsi résztvevők, nyakukban a saját kezűleg az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ kézműveseinél készített hawaii nyaklánccal. Közben volt még arcfestés, órásbuborék, ugrálóvár, érdekes kísérletek az Interaktív Természetismereti Tudástárral, adománygyűjtés a Korábban Érkeztem Alapítvánnyal, arcfestés a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetével, óriás szappanbuborék Katandival, könyves sarok a Betűmókával, valamint csillámtetoválás az SZTE Karrier Iroda munkatársaival.

 

Ebédre elkészült a pörkölt, majd a háromtagú zsűri (Görög Márta, az SZTE Alma Mater vezetője, Révész Balázs, az SZTE marketing és kommunikációs igazgatója, valamint az Alma Mater-díjat 2014-ben elnyert cég, a Morgan Stanley munkatársa, Somogyi Viktor) elindult kóstolni. A szervezők gratulálnak a részt vevő csapatoknak, a gyermek- és felnőttversenyek résztvevőinek, akik az eredményhirdetéseken a támogatóink által felajánlott nyereményeket vehették át.

 

VEGSO_alma_mater_weekend_plakat_2014


A weekend második napján az Alma Mater-tagkártyával rendelkezők kedvezményes áron vásárolhattak mozijegyet a Belvárosi Moziban az alábbi filmekre: Így neveld a sárkányodat, Volt egyszer egy erdő, Szél támad.

 

A versenyek eredményei:

 

A kari bográcsfőző verseny dobogósai

1. Vásárhelyi betyárok – a Mezőgazdasági Kar csapata

2. Alkimisták – a Természettudományi és Informatikai Kar Alkalmazott és Környezeti Kémia Tanszékének csapata

3. A Gazdaságtudományi Kar csapata

 

Különdíjasok:

A Védelmi Iroda csapata

Juris+ - a jogász öregdiákok csapata

 

A „Szegedi Nyár” Rajzpályázat díjazottjai:


„Manó” Kategória:


1. Seres Csenge

2. Monoczki Luca

3. Ambrus Gerda Laura

4. Kovács Enikő

5. Schwimmer Róza Janka

6. Rostás Sára


„Törpe” Kategória:

1. Ocskó Eszter

2. Tóth Barbara

3. Ocskó Dávid

4. Sümegi Botond

5. Tóth Veronika Mirjana

6. Törőcsik Ilona Tamara


A zsűri tagjai: Szabó András festőművész, B. Nagy Balázs fotográfus

 

A gyermek sportversenyek díjazottjai:


Óvodások:

1. Sümegi Botond

2. Magony Janka

3. Pintér Csongor

4. Czinner Szofi

5. Ambrus Gerda

6. Sümegi Boldizsár


Alsó tagozatosok:

1. Magony Kristóf

2. Vincze Dorka

3. Geretovszki Marci

4. Csobán Anita

5. Csobán Petra

6. Pintér Gergő


Felső tagozatosok:

1. Soltész Péter

2. Bélteki Péter

3. Pintér Soma

4. Pintér Zsombor

5. Hegedűs Dóra

6. Geretovszki Anna

 

A felnőtt kispályás labdarúgás bajnokai:

1. London SC

2. Őszinte Részvétem

3. SZTE


A felnőtt teniszverseny dobogósai:

1. Hegedűs János

2. Kávai Tibor

3. Zsíros JánosAz Alma Mater Weekend Családi és Sportnapon készült képgaléria itt elérhető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.