SZTE Info

Újra nagy sikert aratott az SZTE Alma Mater Weekend Családi és Sportnap

2014-ben is számos családi és sportprogrammal várta látogatóit az SZTE Alma Mater Weekend. Az elmúlt évekhez hasonlóan volt kari bográcsfőző verseny ízletes pörkölttel, gyerekzsivaj egész nap az ugrálóvár környékén, sportversenyek, ismerős arcok, napsütés és jókedv.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egész nap eseményeit még felsorolni is nehéz lenne, összefoglalónkban mégis megkísérelünk ízelítőt adni azokból a programokból, amelyekkel mindenki találkozhatott, aki kilátogatott az SZTE Sportközpontba 2014. június 21-én.

 

Az évek során az SZTE Alma Mater szervezte weekend igazi családi eseménnyé alakult, ahol a szülő és a gyermek egyaránt jól érezheti magát – az SZTE Sportközpont adta lehetőségeknek köszönhetően – sportos, zöld környezetben. A regisztráció után mindenki frissítővel (stílusosan egy almával és az Irinyi Bisztró által felajánlott kókuszgolyókkal) vághatott neki a programoknak. A jól megszokott bemelegítést követően salsatanítás kezdődött Rostás Viktóriával, közben a sportközpont hátsó területén a kari bográcsfőző verseny résztvevői Bolgár Zsolt, az Universitas Szeged Nonprofit Kft. ügyvezetője koordinálásával már javában készítették a pörköltet: pirult a hagyma, jóízű beszélgetéseknek lehettünk fültanúi a bogrács mellett.

 

A nap folyamán különböző sportprogramokon vehettek részt a kicsik és a nagyok: kispályás labdarúgás, tenisz, TRX Pünkösti Gáborral, a BioBody trénerével, falmászás, íjászat, tantsu Rácz Rékával, gerinctorna Lengyelné Szugyiczki Máriával, petanque, streetball. Rostás Viki hawaii tánca igazi különlegesség volt a programok között: csípőre tett kézzel, finom mozdulatokkal tanulták el az alaplépéseket a kíváncsi résztvevők, nyakukban a saját kezűleg az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ kézműveseinél készített hawaii nyaklánccal. Közben volt még arcfestés, órásbuborék, ugrálóvár, érdekes kísérletek az Interaktív Természetismereti Tudástárral, adománygyűjtés a Korábban Érkeztem Alapítvánnyal, arcfestés a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetével, óriás szappanbuborék Katandival, könyves sarok a Betűmókával, valamint csillámtetoválás az SZTE Karrier Iroda munkatársaival.

 

Ebédre elkészült a pörkölt, majd a háromtagú zsűri (Görög Márta, az SZTE Alma Mater vezetője, Révész Balázs, az SZTE marketing és kommunikációs igazgatója, valamint az Alma Mater-díjat 2014-ben elnyert cég, a Morgan Stanley munkatársa, Somogyi Viktor) elindult kóstolni. A szervezők gratulálnak a részt vevő csapatoknak, a gyermek- és felnőttversenyek résztvevőinek, akik az eredményhirdetéseken a támogatóink által felajánlott nyereményeket vehették át.

 

VEGSO_alma_mater_weekend_plakat_2014


A weekend második napján az Alma Mater-tagkártyával rendelkezők kedvezményes áron vásárolhattak mozijegyet a Belvárosi Moziban az alábbi filmekre: Így neveld a sárkányodat, Volt egyszer egy erdő, Szél támad.

 

A versenyek eredményei:

 

A kari bográcsfőző verseny dobogósai

1. Vásárhelyi betyárok – a Mezőgazdasági Kar csapata

2. Alkimisták – a Természettudományi és Informatikai Kar Alkalmazott és Környezeti Kémia Tanszékének csapata

3. A Gazdaságtudományi Kar csapata

 

Különdíjasok:

A Védelmi Iroda csapata

Juris+ - a jogász öregdiákok csapata

 

A „Szegedi Nyár” Rajzpályázat díjazottjai:


„Manó” Kategória:


1. Seres Csenge

2. Monoczki Luca

3. Ambrus Gerda Laura

4. Kovács Enikő

5. Schwimmer Róza Janka

6. Rostás Sára


„Törpe” Kategória:

1. Ocskó Eszter

2. Tóth Barbara

3. Ocskó Dávid

4. Sümegi Botond

5. Tóth Veronika Mirjana

6. Törőcsik Ilona Tamara


A zsűri tagjai: Szabó András festőművész, B. Nagy Balázs fotográfus

 

A gyermek sportversenyek díjazottjai:


Óvodások:

1. Sümegi Botond

2. Magony Janka

3. Pintér Csongor

4. Czinner Szofi

5. Ambrus Gerda

6. Sümegi Boldizsár


Alsó tagozatosok:

1. Magony Kristóf

2. Vincze Dorka

3. Geretovszki Marci

4. Csobán Anita

5. Csobán Petra

6. Pintér Gergő


Felső tagozatosok:

1. Soltész Péter

2. Bélteki Péter

3. Pintér Soma

4. Pintér Zsombor

5. Hegedűs Dóra

6. Geretovszki Anna

 

A felnőtt kispályás labdarúgás bajnokai:

1. London SC

2. Őszinte Részvétem

3. SZTE


A felnőtt teniszverseny dobogósai:

1. Hegedűs János

2. Kávai Tibor

3. Zsíros JánosAz Alma Mater Weekend Családi és Sportnapon készült képgaléria itt elérhető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.